Gönderen Konu: Auris 1.33 Comfort Aracıma BRC Marka Tüp taktırdım...  (Okunma sayısı 12768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.33 Comfort Aracıma BRC Marka Tüp taktırdım...
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2011, 18:27:29 »
Oğuzan Bey'e katılıyor ve hatta ekliyorum, 300.000 de kapak açmamış Corolla gördüm LPG'li...  Zafer Bey'e ise pek katılmamakla birlikte görüşlerine saygı duyuyorum, ama LPG-CNG teknolojileri de oldukça ilerledi... Belediye otobüsleri bile CNG ile çalışıyor...
Performans mevzusuna gelince; perfprmansı %1 bile etkilemiyor aslında ama bir de şu var 1.33 Comfort Auris alan ben ve benim gibi arkadaşlar zaten performans olarak çok bir beklenti içerisinde olmadığımız için hiç sıkıntı yaşanmıyor aslında... Ama tabi eski tüp teknolojileri ve yollarda kullanım ömrü dolmasına rağmen tankı değiştirmeyen sürücülerden kaynaklanan kaza ve yangınları görünce herkesin gözünde LPG-CNG imajı olumsuz etkileniyor ister istemez...
Today Tomorrow Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2011, 18:27:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2011, 18:47:07 »
Babamda 1999 Opel Astra 1.6 16V var. Arabayı 70.000 de almıştık. 85.000 gibi BRC marka tüp taktırdık. Şimdi araç 201.000 km oldu. Maşallah diyelim hiçbir şeyi yok. Ne performansta bir düşüş ne de araçta herhangi bir problem var. İlk zamanlar biz de düşünüyorduk acaba bir sıkıntı olur mu araca zarar verir mi aracın orjinalliği bozulur mu vs vs. Ben her zaman söylüyorum aracım dizel olmasaydı ilk işim LPG olurdu. Bu devirde benzinli araca binmek zor gerçekten, araba binmek için alınır kapının önünde yatsın diye değiL ;)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2011, 19:18:38 »
İsteyen dilediğini yaptırmakta özgürdür ben 6 cı benzinli aracım hiçbirine tüp taktırmayı dahi aklımdan geçirmedim şu anki aracım 2011 Corolla 1.6 Comfort extra şehir içi  agresif kullanımda ani hızlanmalar seri kalkışlar ve yüksek devirlerde kullandığım halde  8- 8.4 arası tüketim değerleri var çok km yapan biride değilim İzmir- İstanbul arası gider gelirim aracım henüz 3500 km de iki kez İstanbul seyahatim oldu diğeri İzmir şehir içi İzmiri bilenler bilir hemen hemen her yer yokuştur ayrıca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 29, 2011, 22:21:55 »
Dediğiniz gibi Zafer Bey, isteyen istediğini yapmakta özgürdür, bu işler tamamen tercih meselesidir, nasıl ki bana kimse niye taktırdın diyemezse benim de kimseye taktırması için baskı yapmak gibi bir hakkım yok... Allah herkese kazasız belasız aracını kullanmak nasip etsin...
Saygılar...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 22, 2011, 00:03:45 »
Ben de Yaris 1.33'e düşündüm bir arada sonra vazcaydım.Zaten çok az yakıyor,niyetim TR'nin en ekonomik aracına oynamaktı :)

Tunap katkısı kullansınlar bakımda dikkat edinde.Bu arabaların subapları özel alaşım olduğundan lpg'ye hassas.
Supapların uç kısmı Magnezyumdan yapıldığı için 6 aydan sonra erime gibi problemler çıkarabileceği yazıyor ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 22, 2011, 16:07:11 »
tunap dediğiniz borpower gibi bir şey mi?

Gökhan hocam öncelikle lpg kit iniz hayırlı olsun güle güle kullanın,Tunap nedir sorusuna gelince,borpower gibi motor yağı katkısı değildir.Tunap motor yağı değişimlerinde kullanılan,motor yağ kanallarını temizleyen bir kimyasaldır.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2011, 16:16:47 »
Lpg kiti eğer kaliteli markalardan seçilir,profesyonel kişiler tarafından araca takılırsa herhangi bir sıkıntı yaşatmaz.Ayrıca kaliteli gaz kullanılırsa motora benzinden daha faydalıdır.Oktanı benzinden kat kat yüksektir.Birde bazı lpg markaları lpg den oluşacak herhangi bir arızaya karşı 2 yıl garanti sunuyor.Tabiki tercih meselesidir isteyen kullanır isteyen kullanmaz.Allah kaza bela vermesin saygılar...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Opel astroloji 1.6 CDTİ
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 22, 2011, 20:30:53 »
gökhan bey hayırlı olsun yakıt çok iyi olmuş peki benzinle ne kadar yol gidiyordunuz aradaki fark kaç lira oldu,bendede 1.33 auris marka araç var bende şuanda benzinle 66lt.benzinle 970 km yol yaptım aracım 13.000 de tüp taktırmakta kararsızım,toyota bayisi garanti iptal olur diyor siz bu sorunla karşılaşmadınız mı yada bayiye sordunuz mu bu konuyu?..bide aracınızın resimlerini paylaşırsanız sevinirim..cevabınızı bekliyorum teşekkürler tekrardan hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..