Gönderen Konu: Corollamın Kısa Farı Yetersiz  (Okunma sayısı 7722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corollamın Kısa Farı Yetersiz
« : Mart 04, 2008, 23:19:43 »
Arkadaşlar 2005kasa corollam var kısa farlarım bana çok sönük geliyor?Acaba bu sorun bana göremi sorun sizlerde yaşıyormusunuz bunu.Birde benim aküm 52a filan bunun bir etkisi yoktur sanırım ama genede yazayım dedim.Bu sorun için önereceginiz bir ampül varmı???

Toyota Club Türkiye

« : Mart 04, 2008, 23:19:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2008, 09:09:47 »
Aracınıdaki farlar Multireflektör dediğimiz H7 ampul kullanılmış bir far yapısı. Toyota larda özellikle sol far aşağıyı gösterir bunun sebebi karşıdan geleni rahatsız etmemektir. Size tavsiye niteliğinde osram ın güçlendirilmiş ampulleri var 15 ile 45 YTL arasında değişiyor kullanırsanız daha iyi olur.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2008, 11:14:43 »
adil bey neden özellikle aşağı gösteriyor anlamadım. dediğiniz doğrudur ama her ikisinin aynı yükseklik olması gerekir diye biliyorum
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2008, 11:23:57 »
hayır, soldaki far (sağdan gidilen ülkelerde de sağ far) daha düşük seviyeye ayarlanır, Adil bey'in söylediği gibi karşıdan gelenin gözünü almasın diye. Farlar aynı yüksekliğe ayarlanır ancak reflektör yapısı birbirinden farklıdır, biri daha aşağıya eğimlidir diğerinden. Birçok far modifikasyonu yapan kişinin bundan haberi yok, umuyorum ki yeni TÜV muayene istasyonları far ayarlarını da kontrol ederler, aksi halde kontrolü mümkün değil zaten.

Bu yüzden mesela İngilterede satılan reflektörler ya kolayca ayarlanabilir oluyor, ya da sadece sağdan direksiyonlu araçlarda kullanılabilir oluyor.

Akünün ise etkisi yoktur, voltajı normal ise (çalışır durumdayken 14V civarı olmalıdır, çalışmazken ise 12V civarı)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2008, 12:26:31 »
Benim aracın da sol far biraz aşağı bakıyor. Karşıdan gelenin gözünü almasın diye tahmin ediyordum, doğruymuş herhalde.

Çok zayıf benim aydınlatmalar da. Sanırım ampülleri değiştirmek gerekiyor. AE 101 için kaç watt takmalıyız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2008, 12:48:48 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
adil bey neden özellikle aşağı gösteriyor anlamadım. dediğiniz doğrudur ama her ikisinin aynı yükseklik olması gerekir diye biliyorum
[/quote]

[quote=Adil ULUTAŞ]
Utku bey, Ben yetişemedim ama Alper bey sağolsun güzel açıklamış.
[/quote]
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2008, 13:03:37 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Benim aracın da sol far biraz aşağı bakıyor. Karşıdan gelenin gözünü almasın diye tahmin ediyordum, doğruymuş herhalde.

Çok zayıf benim aydınlatmalar da. Sanırım ampülleri değiştirmek gerekiyor. AE 101 için kaç watt takmalıyız?
[/quote]

Hidayet Bey Osram 65w takın. Sorunsuz kullanın. 100wlıklara hiç girmeyin, ya cacıktan 100w oluyor, yada gerçekten 100w ise kabloları eritiyor, reflektörün aynalarının çabuk solmasına neden oluyor

[quote=Alper Sinav]
hayır, soldaki far (sağdan gidilen ülkelerde de sağ far) daha düşük seviyeye ayarlanır, Adil bey'in söylediği gibi karşıdan gelenin gözünü almasın diye. Farlar aynı yüksekliğe ayarlanır ancak reflektör yapısı birbirinden farklıdır, biri daha aşağıya eğimlidir diğerinden. Birçok far modifikasyonu yapan kişinin bundan haberi yok, umuyorum ki yeni TÜV muayene istasyonları far ayarlarını da kontrol ederler, aksi halde kontrolü mümkün değil zaten.

Bu yüzden mesela İngilterede satılan reflektörler ya kolayca ayarlanabilir oluyor, ya da sadece sağdan direksiyonlu araçlarda kullanılabilir oluyor.

Akünün ise etkisi yoktur, voltajı normal ise (çalışır durumdayken 14V civarı olmalıdır, çalışmazken ise 12V civarı)
[/quote]

ilginç
zaten farlar her iki taraftada solda daha kısa mesafelidir. ikisinin yüksekliği aynı olduğu zaman sola daha kısa aydınlatma yapar, sağ tarafa ise daha uzun.
Bir araştırayayım, merak ettim
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2008, 13:51:17 »
Alıntı yapılan: Adil ULUTAŞ
Aracınıdaki farlar Multireflektör dediğimiz H7 ampul kullanılmış bir far yapısı. Toyota larda özellikle sol far aşağıyı gösterir bunun sebebi karşıdan geleni rahatsız etmemektir. Size tavsiye niteliğinde osram ın güçlendirilmiş ampulleri var 15 ile 45 YTL arasında değişiyor kullanırsanız daha iyi olur.
[/quote]

Adil bende 2006 corolla var ve beyaz ampül taktırmıştım araca ama aracımın far ayarları bozuldu çok kısa mesafeyi aydınlatıyordu. tekrar eski ampüllerini takım ama değişen bişey olmadı. bi ara servise gittiğimde far ayarlarımı yaptırdım. şu anda uzun yolda dahi neredeyse uzun farları kullanma gereksinimi duymuyorum. far ayarı sıfır konumunda iken gayet iyi aydınlatıyor ve mesafeside baya bir uzun.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2008, 14:15:37 »
Eğer uzuna gerek kalmayacak kadar iyi aydınlatıyorsa karşıdan geleni de çileden çıkarıyordur

Ben özellikle Vectra'da 0 konumunu kullanmamaya çalışıyorum, genelde hep 1 ile gidiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2008, 14:20:39 »
ben ae101 in orijinal farları ile hiç sıkıntı çekmedim. 65w osram takdım, ayarlarınıda bi güzel yaptım. aydınlatması gayet güzeldi. bence mutlaka far ayarlarını kontrol ettirmek lazım.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2008, 17:24:29 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Adil bende 2006 corolla var ve beyaz ampül taktırmıştım araca ama aracımın far ayarları bozuldu çok kısa mesafeyi aydınlatıyordu. tekrar eski ampüllerini takım ama değişen bişey olmadı. bi ara servise gittiğimde far ayarlarımı yaptırdım. şu anda uzun yolda dahi neredeyse uzun farları kullanma gereksinimi duymuyorum. far ayarı sıfır konumunda iken gayet iyi aydınlatıyor ve mesafeside baya bir uzun.
[/quote]

Eee o zaman farında açık olsun yolunda  

[quote=hidayet gök]

[/quote]

Aşağıda Utku bey saolsun yazmış. Normali 60X55 W Osram kullanın ama sakın 100 lük takmayın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2008, 22:31:11 »
bende de aynı araçtan var. aslında ampuller zayıf değil, sorun farlarda.
çok çabuk kir tutuyor , heralde yapısından.
araca binmeden önce bir bezle uzerindeki kiri silerseniz  ne kadar kuvvetli oldugunu goreceksiniz .)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2008, 23:12:29 »
philips night vision ları önerdiler acaba nasıldır?birde 100wattlıklara fazla denmiş 65 likler önerilmiş 2005kasalardaki kaç wattlık ampül ozaman?Çünkü ben 0konumunda kullanıyorum ancak beni idare ediyor bu arada gözlerimde ne gözlüğüm nede bir bozukluk var farların temizliği okadar farketmiyordur sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 09:07:09 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Eğer uzuna gerek kalmayacak kadar iyi aydınlatıyorsa karşıdan geleni de çileden çıkarıyordur

Ben özellikle Vectra'da 0 konumunu kullanmamaya çalışıyorum, genelde hep 1 ile gidiyorum.
[/quote]

Alper Bey Karşıdankinlerin ne durumda olduğunu düşünmüyor değilim. ama genelde geceleri negatif yönde tepkiler gelmiyor karşıdakilerden gözlerini alsaydı selektör filan yaparlardı sanırım ama normal seyir ediyoruz yollarda.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2008, 09:09:11 »
Selam.
 Ülkemizde çoğu sürücü tarafından pek dikkat edilmesede sol farın daha aşağı bakması karşıdan gelenin gözünü almama ve dolayısı ile kendi güvenliğimiz açısından gerekli ve zorunlu durumdadır.(nekadar uygulamada ve denetimde problemler olsada) Ne güzelki burada birçok arkadaşımız bu konuda bilgili. Ancak farkedersinizki trafikte henüz bu bilgi düzeyinde olmayan birçok sürücü mevcut.
 Sizin bahsettiğiniz 2002-2007 model aralığındaki corollalar zaten uluslararası far testlerinde vasat puanlar almıştır. Hele bunun üzerine birde far camında içten pislenme varsa durum daha da kötüleşir. Size tavsiyem far camlarınızın temizliğinden emin olduktan sonra Osram SilverStar denemenizdir, kesinlikle normalden çok daha iyi performans elde edeceğinizi düşünüyorum. 100W uygulamaları arkadaşların dediği gibi kesinlikle tesisat açısından sakıncalıdır (nekadar tesisat belli artı toleranslarla üretiliyor olsada) ve bildiğim kadarı ilede kanunende yasaktır. Aslında bildiğim kadarı ile zenon tabir edilen ama aslında H serisi ampulün beyaz(buz mavisi) ışık vereni de kanunen yasaktır. Çünkü bu ampullerin kullanıldığı farlarda karşıdan gelenin gözünü alır.
 Bahsi geçen ampulün kullanımından sonra eğer far ayarlarınızıda doğru şekilde yaptırırsanız sanırım sorununuz büyük oranda çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2008, 09:30:55 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Alper Bey Karşıdankinlerin ne durumda olduğunu düşünmüyor değilim. ama genelde geceleri negatif yönde tepkiler gelmiyor karşıdakilerden gözlerini alsaydı selektör filan yaparlardı sanırım ama normal seyir ediyoruz yollarda.
[/quote]
Anlamıyor ki bizim millet, alışmışlar herhalde

Ben birçok araçta rahatsız oluyorum mesela, ama selektör yapmıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2008, 10:24:22 »
Alıntı yapılan: Hakan Öztürk
Selam.
 Ülkemizde çoğu sürücü tarafından pek dikkat edilmesede sol farın daha aşağı bakması karşıdan gelenin gözünü almama ve dolayısı ile kendi güvenliğimiz açısından gerekli ve zorunlu durumdadır.(nekadar uygulamada ve denetimde problemler olsada) Ne güzelki burada birçok arkadaşımız bu konuda bilgili. Ancak farkedersinizki trafikte henüz bu bilgi düzeyinde olmayan birçok sürücü mevcut.
 Sizin bahsettiğiniz 2002-2007 model aralığındaki corollalar zaten uluslararası far testlerinde vasat puanlar almıştır. Hele bunun üzerine birde far camında içten pislenme varsa durum daha da kötüleşir. Size tavsiyem far camlarınızın temizliğinden emin olduktan sonra Osram SilverStar denemenizdir, kesinlikle normalden çok daha iyi performans elde edeceğinizi düşünüyorum. 100W uygulamaları arkadaşların dediği gibi kesinlikle tesisat açısından sakıncalıdır (nekadar tesisat belli artı toleranslarla üretiliyor olsada) ve bildiğim kadarı ilede kanunende yasaktır. Aslında bildiğim kadarı ile zenon tabir edilen ama aslında H serisi ampulün beyaz(buz mavisi) ışık vereni de kanunen yasaktır. Çünkü bu ampullerin kullanıldığı farlarda karşıdan gelenin gözünü alır.
 Bahsi geçen ampulün kullanımından sonra eğer far ayarlarınızıda doğru şekilde yaptırırsanız sanırım sorununuz büyük oranda çözülür.
[/quote]

xenon görünümlü beyaz ampüller yasak ama sonradan takılan merceksiz xenonlar yasak değil.ben genelde far yüksekliğini 1  veya 1,5 olarak ayarlıyorum karşıdakinin gözünü almasın diye.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2008, 10:52:18 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Anlamıyor ki bizim millet, alışmışlar herhalde

Ben birçok araçta rahatsız oluyorum mesela, ama selektör yapmıyorum.
[/quote]

Ben alışamadım Alper Bey. Geçen hafta bölünmemiş yolda yaptığım bir gece yolculuğunda güneş gözlüğü takmak zorunda kaldım
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2008, 14:07:58 »
Alıntı yapılan: Hakki Saygili
Ben alışamadım Alper Bey. Geçen hafta bölünmemiş yolda yaptığım bir gece yolculuğunda güneş gözlüğü takmak zorunda kaldım
[/quote]
  Maalesef ne kadar ironic bir durum. İnsanların yaptıklarının sonuçlarının farkında olması gerekir ve bu büyük ölçüde eğitimle ve kısmende insanın duygu düşünce dünyası aracılığı ile sağlanır. Trafik sinir harbine dönüşüyor bir zevk olması gerekirken. Herkes sorumluluğunun farkında olsa...
  Hergün başımıza bunun benzeri o kadar çok olay geliyoki. Henüz aracının silecek suyu kabı ile radyatör suyu ekleme kabını ayırtedemeyen sürücüler var maalesef ve onlarla aynı trafiği paylaşıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 06, 2008, 15:47:17 »
Bilgilerinden dolayı arkadaşlar teşekkür ediyorum.Sol farın diğerine nazaran aşağı gösterdiğini bilmiyordum.Hatta far ayarı yaptırmama rağmen neden sol taraftaki farın sağ fardan daha aşağıda deyip ayar yaptırdığım kişiye kızıyordum.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL