Gönderen Konu: Hoparlör Yardım - 2005 Toyota Corolla 1.6 Sedan  (Okunma sayısı 3463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Hoparlör Yardım - 2005 Toyota Corolla 1.6 Sedan
« : Nisan 21, 2011, 17:45:35 »
Merhabalar arkadaşlar. 2005 Toyota Corolla Sedan arabamın orijinal hoparlörlerini değiştirmek istiyorum. Araba'da hala orijinal teybini kullanmaktayım. Amfi kullanmak gerektirmeyecek hoparlörler takmak istiyorum. Bildiğiniz marka ve modelleri benimle paylaşırsanız sevinirim. Bütçeye gelincede çifti 500 tl yi aşmayacak şekilde hoparlörler istiyorum. Aslında bir kaç marka ve model buldum. Onları da sizinle paylaşayım. Ama arabanın orijinal çıkışına uyumlu mu değil mi bilmiyorum. Aşşağıdaki 3 ürün için ikili setlerin ortalama fiyatları 350 tl.
JBL GTO6508C
   Description:  165mm 2-Way Component System
   Power handling:  peak210W
   Power handling:  RMS70W
   Sensitivity:  (2.83V @ 1m)92dB
   Frequency Response:  50Hz – 21kHz
   Impedance:  2 ohms

Pioneer TS-E170Cİ
   Maksimum Çıkış Gücü:  260 W
   Nominal Çıkış Gücü:  60 W
   Empedans:  4Ω
   Frekans Tepkisi:  30 – 33,000 Hz
   Hassasiyet (1W/1m):  88 dB

Hertz Dsk 165 16cm Component
   Maksimum Çıkış: 160W
   Nominal Çıkış: 80W
   Empedans: 4 ohm

Toyota Club Türkiye

Hoparlör Yardım - 2005 Toyota Corolla 1.6 Sedan
« : Nisan 21, 2011, 17:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Hoparlör Yardım - 2005 Toyota Corolla 1.6 Sedan
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2011, 10:42:07 »
Merhaba Kagan Bey,

Aracınızın orjinal hoparlörlerini saydıklarınızdan herhangi biri ile değiştirdiğiniz durumda bence olandan daha kötü bir ses ile karşılaşacaksınız. Çünkü belirtmiş olduğunuz hoparlörlerin en düşük güçlü olanının bile RMS i 60 watt olarak görünüyor. Halbuki orjinal araç ünitesinden en fazla 20-25 watt çıkar diye düşünüyorum. Bu nedenle o belirttiğiniz hoparlörleri ampli olmadan kullanmak çok sağlıklı olmayacak bana göre.

Bunun yanı sıra araca component hoparlörler bağlamanız durumunda da ekstra bir subwoofer olmadan keyif alabileceğinizi sanmıyorum. Component sistemlerde yer alan filtre nedeni ile genelde orta sesler hoparlör tarafından çalınır ve hoparlöre zarar gelmesin diye pek alt frekanslara inilmez. Bu durumda çıkan bass sesi de herkesi tatmin etmeyebilir.

Ancak ampli olmadan araca bağlanabilecek daha zayıf güçte ve kaliteli hoparlörler konusunda birşey diyemeyeceğim. Bende şu anda aynı konuyu araştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2011, 15:59:36 »
Selamün aleyküm arkadaşlar bendede 2006 hb var bende hoparlörleri değiştirmek istiyorum.Ancak ana üniteyi değiştirmeden.orjinali bozmayayım diyorum.(direksiyondan kumandayı falan).ancak teyibe anfi takılmadan iyi bir alamayacağım kanısındayım.bu gün ana üniteyi söktüm teyibin arkasında anfi çıkışı varmı diye ama soketler altında herhangi bir yazı yok.ekstra 2 soket yuvası var bir tanesi xcarling cihazı takılan (6+6)pinli yuva .Bir da 4+4 pinli yuva var onu anlayamadım.Eğer bu yuva 4+4 anfi yuvası ise bilgi verirmisiniz.oraya bi anfi takıp tesisatı güçlendireceğim.Tabiki hoparlörleri değiştirip.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2011, 16:14:53 »
uğraşacağınıza arabaları değiştirseniz ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2011, 19:23:10 »
Ne alalım Kemal bey
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2011, 19:34:26 »
Selamün aleyküm arkadaşlar bendede 2006 hb var bende hoparlörleri değiştirmek istiyorum.Ancak ana üniteyi değiştirmeden.orjinali bozmayayım diyorum.(direksiyondan kumandayı falan).ancak teyibe anfi takılmadan iyi bir alamayacağım kanısındayım.bu gün ana üniteyi söktüm teyibin arkasında anfi çıkışı varmı diye ama soketler altında herhangi bir yazı yok.ekstra 2 soket yuvası var bir tanesi xcarling cihazı takılan (6+6)pinli yuva .Bir da 4+4 pinli yuva var onu anlayamadım.Eğer bu yuva 4+4 anfi yuvası ise bilgi verirmisiniz.oraya bi anfi takıp tesisatı güçlendireceğim.Tabiki hoparlörleri değiştirip.

Teyibe anfiye bağlayabilirsin orjinal çıkışları anfi sinyaline göre düzenleyen sinyal çeviriciler var,  ama kaliteli parça kullanmanı tavsiye derim 20 30 tl yede var 100 TL yede var

deck converter  deniyor isimlerine,  bu arada bağz ıanfilerde yüksek sinyal girişi var kendiliğinden direk teyibin çıkışı bağlanabiliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2011, 22:01:04 »
Teşekkür ederim Mesut bey..
mehmet hocam