Gönderen Konu: 120KM HIZDAN SONRA....  (Okunma sayısı 14676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
120KM HIZDAN SONRA....
« : Nisan 17, 2011, 18:57:19 »
Arkadaşlar 2002 corolla VVTİ aracım var ...Bu büyük kasalardan...Bugün bir hız yapayım dedim ve 120km hızdan sonra benim aracım yolda geziyor hem de iyi geziyor...Kontrol etmek zorlaşıyor...Latikler yeni , balans ayarı yeni ama rot ayarı yaptırmadım...Neden olabilir sizce?Rot ayarımı bozuk aceba?Ya da başka bişi mi?Bi araç 120 den sonra bu kadar gezmez yolda ....

Toyota Club Türkiye

120KM HIZDAN SONRA....
« : Nisan 17, 2011, 18:57:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 120KM HIZDAN SONRA....
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2011, 21:20:46 »
  Selam.
 Öncelikle Türkiye Karayolları dahilindeki hız sınırlarına riayet ettiğinizi ve kurallara uyduğunuzu farzediyorum.
 Aracınız tek bir yöne mi yöneliyor, sağ sol şeklinde mi geziyor yolda? Gezdiği yerlerin coğrafik özelliklerinin farkındamısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2011, 23:36:08 »
geziyor derken araç yol kapıyor. bende de oldu hala da var biraz. sol şeritte giderken sağ tekerler hafif göçüğe geldi ve araba bi anda oraya fırladı gitti demi?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2011, 23:38:00 »
rot ayarlarına ve lastik basınç degerlerine mutlaka bakınız.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2011, 00:12:22 »
ön takım gözden geçirilmeli bence
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2011, 02:18:24 »
Rüzgarlı bir havada denemiş iseniz öyle bir gezer ki tutabilene aşkolsun. :)
-Lastik diş derinlikleri
-Lastik havaları
-Balanssızlık (Gerçi bu 80-140 arasında direksiyonda anlaşılır titremeye de yol açar)
-Rot ayarı
-Ön düzen ayarı
-Hava şartları
hepsi etken..
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2011, 15:29:30 »
Arkadaşlar araç gezsiyor derken tek yöne yönelmiyor bu sağ da olabiliyor solda ...Yani direksiyon kontrolü zorlaşıyor...Lastikler sıfır havalara bakmışıtım balans da zaten lastikler alındığında yapılduı..ç.Geriye sadece  rot ayarık kaldı ya da bazı arkadaşlar alt tablalarda veya salıncaklarda olabilir diyor...
Hava rüzgarlıydı ama o kadar da çok değil...Yani arabayı yolda o kadar gezdirecek kadar rüzgar yoktu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2011, 15:40:59 »
zannedersem salıncaklarda problem
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2011, 20:05:42 »
Arabanın daha önceden önden kazası var mı? Cevap evet ise kötü ihtimali belirteyim: Şaselerde eğrilik olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2011, 22:51:19 »
Sadece tahmin yürütüyorum sağa veya sola bu tarz dalmalar yapıyor ise aracınız öncelikle rot ayarını kontrol ettirip aracınızı lifte aldırın salıncaklarda gevşeyen somunlar olabilir hatta press ile yerine geçirilen lastik takozlar var ön düzende onların gevşemeside buna neden olabiliyor bazen. Buna rağmen sonuç alamadıysanız ve stabilize yoldada direksyonunuz hafif titreme ile ses (lokurtu gibi) veriyorsa direksiyon kutusunda sıkıntı var demektir bunuda direksiyon kutusu aracın orjinal ise tamir kiti alınıyor ve bazı keçeler değiştirilmek suretiyle gideriliyor.Daha önceden direksiyon kutusu fason bir direksiyon kutusu ile değişmiş ise bu tamiratı yapamıyorlar....umarım yardımcı olmuşumdur.... 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2011, 00:23:47 »
Sadece tahmin yürütüyorum sağa veya sola bu tarz dalmalar yapıyor ise aracınız öncelikle rot ayarını kontrol ettirip aracınızı lifte aldırın salıncaklarda gevşeyen somunlar olabilir hatta press ile yerine geçirilen lastik takozlar var ön düzende onların gevşemeside buna neden olabiliyor bazen. Buna rağmen sonuç alamadıysanız ve stabilize yoldada direksyonunuz hafif titreme ile ses (lokurtu gibi) veriyorsa direksiyon kutusunda sıkıntı var demektir bunuda direksiyon kutusu aracın orjinal ise tamir kiti alınıyor ve bazı keçeler değiştirilmek suretiyle gideriliyor.Daha önceden direksiyon kutusu fason bir direksiyon kutusu ile değişmiş ise bu tamiratı yapamıyorlar....umarım yardımcı olmuşumdur.... 8-)
Teşekkür ederim...Dediklerinizi sırasıyla uygulayacağım...Sonucu söylemek için döneceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2011, 01:13:40 »
arkadaslar merhaba benımde bır sorum olacak 97 glı var tuplu fakat sıralı değil ılk calıstıgında benzın 2500 devırden sonra gaza gecıyor arac belırlı belırsız aralıklarla hava fıltresının ordan pat dıye bı ses verıyor ve hava fıltresı kapagını cıkartıyor fıltre ve motor bakımları yenı yapıldı ve ona ragmen sorunum cozulmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2011, 01:31:29 »
arkadaslar merhaba benımde bır sorum olacak 97 glı var tuplu fakat sıralı değil ılk calıstıgında benzın 2500 devırden sonra gaza gecıyor arac belırlı belırsız aralıklarla hava fıltresının ordan pat dıye bı ses verıyor ve hava fıltresı kapagını cıkartıyor fıltre ve motor bakımları yenı yapıldı ve ona ragmen sorunum cozulmedi

Genelde alman arabalarında olan bir problemdir aslında bu .93 model Opel vectram vardı aynı sorunu defalarca yaşadım en son manifoldda gaz birikmesi oluyomuş ondan patlatma yapıyomuş denildi. Manifold boğazında biriken çiğ gaz aracın az bi zorlanmasında rampada falan patlama yapabilir dikkatli olun yangın tehlikesi de oluyor. kaputtaki izolasyon malzemesi alev almıştı 1 keresinde kablolara falanda bu yanma hasar vermişti. Hava kanalını daraltmak suretiyle sorunu çözmüştük en sonunda. Sebebi ise fazla gelen hava gazın yanmasını engelleyip manifolda itip gazı biriktiriyormuş ve sağlıklı yanma olmuyormuş.Karbüratörlü araçlarda takılan karbüratör üstü adaptörün girişlerinin dar olmasıda ondandır zaten .Neticede  şunu öğretti o araba bana lpg ayarını haftada 1 kontrol ettir..... :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2011, 00:39:30 »
ibrahım verdıgın bılgıler gercektende cozumleyıcı tesekkur ederım bu hafta sonu gaz ayarına gotırım ben cunku bana manıfolt contasını bıle değişttiler abı conta kacırıyor ondan yapar dedıler fakat servısten cıktım hafıf bı rampada denedım arabayı bogar gıbı yaptım ve yuklendım yaptı dedıgın gıbı gaz ayarına goturım bı ben aracı ne yalan soylım hıc aklıma gelmedı hatta sırf hava fıltresı kapagını atıyor dıe acık hava fıltresı bıle takmayı dusundum fakat dedıgın gıbı cok tehlıkelı ve de sunuda belırtım 1 haftadır benzınde kullanıyorum zorladım da bogdumda yapmadı verdıgın bılgıler ıcın tekrardan tesekkur ederım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2011, 01:01:55 »
   Bu konuda opel ve meredese bakan motor ustaları gayet iyidir çünki çok sıklıkla bu problemleri yaşıyorlar.Aracınıza baktıktan sonra daha net karar verebilecekleri kanaatindeyim. hava girişini azalttıktan sonra daha doğrusu ayarladıktan sonra aracınızdaki performans artışını da fark edeceksiniz....yardımcı olabildiysem ne mutlu 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2011, 19:02:32 »
ARkadaşalr bugün iki fatklı rot ayarcıya gitim ikiside ön ik  amartisörlerin kilitlendiğini söyledi ve değişmesi gerewkli dedlier...Bugün orijnallerini(Toyota yazıyor üzerinde) ik ön amartisörleri aldım 230 TL ye...80 Tl  işçilik vercem ve yarın yaptıraam ...Bakalım yine sonucu size söylerim...Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2011, 19:05:34 »
ARkadaşalr bugün iki fatklı rot ayarcıya gitim ikiside ön ik  amartisörlerin kilitlendiğini söyledi ve değişmesi gerewkli dedlier...Bugün orijnallerini(Toyota yazıyor üzerinde) ik ön amartisörleri aldım 230 TL ye...80 Tl  işçilik vercem ve yarın yaptıraam ...Bakalım yine sonucu size söylerim...Teşekkürler...
Yanlış anlamdıysam  iki amortisörü 230tl aldınız peki servisden mi aldınız eğer bir yanlıslık yoksa çok iyi bir fiyata almışsınız .Güle güle kullanın.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hasta corollacı :)
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2011, 01:52:04 »
Arkadaşlar 2002 corolla VVTİ aracım var ...Bu büyük kasalardan...Bugün bir hız yapayım dedim ve 120km hızdan sonra benim aracım yolda geziyor hem de iyi geziyor...Kontrol etmek zorlaşıyor...Latikler yeni , balans ayarı yeni ama rot ayarı yaptırmadım...Neden olabilir sizce?Rot ayarımı bozuk aceba?Ya da başka bişi mi?Bi araç 120 den sonra bu kadar gezmez yolda ....
Bursadan birini bulmak sevindirici  :) :)
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2011, 11:55:09 »
cem bey aynı kasa 2007 var bende..bu kasa da bu sorun bendede var..ilk aldığım zamandan beri..120 den sonra yol tutuş zayıf
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2011, 20:16:33 »
cem bey aynı kasa 2007 var bende..bu kasa da bu sorun bendede var..ilk aldığım zamandan beri..120 den sonra yol tutuş zayıf

Evet orijinal amartisörler takıldığı halde ön takımla da ilgili bi sorun olmamasına rağmen eskiye göre daha da iyi olsa hala istediğimi gibi değil...120 de sonra hala rüzgarda çok geziyoruz gibi geliyor   ki  bundan önce 2001 clio HB aracım vardı onunla bile hiç korkmadan 150 km hız yapabiliyorum ama bu aracımla ibre 130 - 140 gördü mü direksiyona yapışıyorum maalesef:(

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.