0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eren merhaba bende bu konuyla ilgileniyorum haftalardır.yaptığım araştırmalar sonucu sorularına cevap vereyim;1) kaliper boyası diye ismine has bi boya yok,bauhaus,baumax veya buna benzer yapı marketlerden yada geniş ürün yelpazesine sahip bi nalburdan 600 derece ısıya dayanıklı sprey boya alman gerekli...bu arada tozlanmış kaliperlerini öncelikle tinerle temizlemen lazım temizleme işleminden sonra boyayacaksın.2)disklere bulaşmaması için naylon poşet,kağıt ve boyacıların kullandığı sarı kağıtımsı bantları kullanabilirsin.ayrıca sprey boyanın zerrecikleri rüzgar sebebiyle dağılacağı için işlem yaptığın kaliperin üstündeki çamurluğu ve davlumbazıda maskelemelisin(gazete kağıdı v.s.)aga istersen şöle yapın önce epoksi astar alın kaliperi zımpara ile iyice temizleyin tinerle silin suluboya fırçasıyla epoksi astar sürün arkasından oto boya malzemesi satan nalburdan istediğin renkte sprey boya yaptır sonradan tüpe basıp yapıyorlar ister 1000 derece sıcağa dayansın ister akrilik oto boyası olsun farketmez çünkü epoksi astar sürdünya o yüzden sağlam olacaktır umarım yardımcı olmuşumdur (epoksi astar sürmezsen üzerine atacağn boya belli bir zaman sonra soyulacak vede pas kusacaktır)3)diskleri hangi renge boyarsan boya fren balataları sürteceğinden üzerinde boya felan kalmayacaktır.ama ben yanlşlıkla fren disklerini boyamaktan bahsettiğini düşünerek yazayım;eğer kaliperler üzerinde trd yazısı istiyorsan dediğin işlemi yapabilirsin.aynı tarz boyayı kullandığın sürese atma olmaz...dediğim gibi bu bilgileri ben uygulamadım(henüz). bu bilgiler okuduğum birsürü forumdan,yapılmış birsürü uygulamadan anladığım bilgilerdir.
kaliperi boyamayın ,boya kaliper pimini koruyan kauçuk kılıfa zarar veriyor,önce kauçuk sertleşiyor sonra esnekliğini yitirip yırtılıyor,benim daha önce başıma geldi,linkteki hazır kaliper kapağını alıp takmak en güzeli,hemde daha şık duruyor.http://www.hepsiburada.com/Liste/r-sport-kaliper-kapagi-seti/productDetails.aspx?productId=otelf14352&categoryId=20006727&SKU=OTELF14352
Ahmet bey bu bahsettiğiniz kaliper kapakları kaliperin ısınmasına balata tozlarının dökülmesine engel olur mu .ayrıca silikon ile yapıştırdığımızda silikonlar sıcaktan etkilenmez mi