Gönderen Konu: kaliper boyası hakkında biraz bilgi ;)  (Okunma sayısı 11369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
kaliper boyası hakkında biraz bilgi ;)
« : Nisan 17, 2011, 02:16:46 »
forumumuzun güzide azaları kaliperlerimi boyamak istiyorum ama herşeyin başınında bilgiden geçtiğini biliyorum ve sizlerden af buyurarak bir iki sorumu sizlere soruyorum  :D
1-kaliper boyasında en kaliteli marka ve nereden tedarik edebilirim?
2-boyarken disklere bulaştırmamak için bant çeksem yetermi?
3-diskleri önce beyaza boyayıp sonra sticker ile trd yazısı yapıştırıp tekrar kırmızıya boyasam boya atar mı?
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Toyota Club Türkiye

kaliper boyası hakkında biraz bilgi ;)
« : Nisan 17, 2011, 02:16:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: kaliper boyası hakkında biraz bilgi ;)
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2011, 02:56:14 »
eren merhaba bende bu konuyla ilgileniyorum haftalardır.yaptığım araştırmalar sonucu sorularına cevap vereyim;

1) kaliper boyası diye ismine has bi boya yok,bauhaus,baumax veya buna benzer yapı marketlerden yada geniş ürün yelpazesine sahip bi nalburdan 600 derece ısıya dayanıklı sprey boya alman gerekli...bu arada tozlanmış kaliperlerini öncelikle tinerle temizlemen lazım temizleme işleminden sonra boyayacaksın.

2)disklere bulaşmaması için naylon poşet,kağıt ve boyacıların kullandığı sarı kağıtımsı bantları kullanabilirsin.ayrıca sprey boyanın zerrecikleri rüzgar sebebiyle dağılacağı için işlem yaptığın kaliperin üstündeki çamurluğu ve davlumbazıda maskelemelisin(gazete kağıdı v.s.)

3)diskleri hangi renge boyarsan boya fren balataları sürteceğinden üzerinde boya felan kalmayacaktır.ama ben yanlşlıkla fren disklerini boyamaktan bahsettiğini düşünerek yazayım;eğer kaliperler üzerinde trd yazısı istiyorsan dediğin işlemi yapabilirsin.aynı tarz boyayı kullandığın sürese atma olmaz...

dediğim gibi bu bilgileri ben uygulamadım(henüz). bu bilgiler okuduğum birsürü forumdan,yapılmış birsürü uygulamadan anladığım bilgilerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2011, 16:41:27 »
verdiğin bilgiler için teşekkürler evren abi umarım istediğim sonuca varırım da bizim süssüz kız biraz renklenir :D :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2011, 22:20:10 »
eren merhaba bende bu konuyla ilgileniyorum haftalardır.yaptığım araştırmalar sonucu sorularına cevap vereyim;

1) kaliper boyası diye ismine has bi boya yok,bauhaus,baumax veya buna benzer yapı marketlerden yada geniş ürün yelpazesine sahip bi nalburdan 600 derece ısıya dayanıklı sprey boya alman gerekli...bu arada tozlanmış kaliperlerini öncelikle tinerle temizlemen lazım temizleme işleminden sonra boyayacaksın.

2)disklere bulaşmaması için naylon poşet,kağıt ve boyacıların kullandığı sarı kağıtımsı bantları kullanabilirsin.ayrıca sprey boyanın zerrecikleri rüzgar sebebiyle dağılacağı için işlem yaptığın kaliperin üstündeki çamurluğu ve davlumbazıda maskelemelisin(gazete kağıdı v.s.)aga istersen şöle yapın önce epoksi astar alın kaliperi zımpara ile iyice temizleyin tinerle silin suluboya fırçasıyla epoksi astar sürün arkasından oto boya malzemesi satan nalburdan istediğin renkte sprey boya yaptır sonradan tüpe basıp yapıyorlar ister 1000 derece sıcağa dayansın ister akrilik oto boyası olsun farketmez çünkü epoksi astar sürdünya o yüzden sağlam olacaktır umarım yardımcı olmuşumdur (epoksi astar sürmezsen üzerine atacağn boya belli bir zaman sonra soyulacak vede pas kusacaktır)

3)diskleri hangi renge boyarsan boya fren balataları sürteceğinden üzerinde boya felan kalmayacaktır.ama ben yanlşlıkla fren disklerini boyamaktan bahsettiğini düşünerek yazayım;eğer kaliperler üzerinde trd yazısı istiyorsan dediğin işlemi yapabilirsin.aynı tarz boyayı kullandığın sürese atma olmaz...

dediğim gibi bu bilgileri ben uygulamadım(henüz). bu bilgiler okuduğum birsürü forumdan,yapılmış birsürü uygulamadan anladığım bilgilerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2011, 22:23:19 »
aga kaliperleri zımparala tinerle sil epoksi astarı sür fırça olabilir sonra istediğin boyayı çak üstüne
epoksi astarı çok güçlü astardır boyan soyulmaz ama epoksi astar kullanmadan boyarsan belli süre sonra boyan pas kusar vede soyulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2011, 22:38:32 »
ben jant taktırırken lastikçi kaliperleri herhangi bir sprey boya ile boyamıştı. 10000 km yi geçti sanırım atma falan yok. ayrıca mesut akın detaylı bi konu açmıştı boyama hakkında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2012, 23:07:27 »
selam  arkadaşlar.Yeni konu açma gereği duymadım çünkü sormak istediğim,artık bahar geldi kışlık lastiklerimizi sökeceğiz ve bu arada kaliperleri boyamayı düşünüyorum.benim sorum ne kadar boya ihtiyacımız olur?hani şu ısıya dayanıklı 400ml boyalardan bir tane yetr mi yoksa 2 adet alıp 2-3 kat atmak daha mı mantıklı
2 sorum boya için belli bir sıcaklık şart mı malum havalar henüz ısınmadı ama 10 derece gibi bir sıcakılıkta boyamamız yeterli olu mu?sonuçta kaporta falan değil 2-3 kat atarsam nasıl olur.boyama ile ilgili   resimlere  baktım anlatımları okudum ama boya miktarı nekadr  ve hava sıcaklığının çok önemi var mı teşekkür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2012, 00:27:17 »
kaliperi boyamayın ,boya kaliper pimini koruyan kauçuk kılıfa zarar veriyor,önce kauçuk sertleşiyor sonra  esnekliğini yitirip yırtılıyor,benim daha önce başıma geldi,
linkteki hazır kaliper kapağını alıp takmak en güzeli,hemde daha şık duruyor.
http://www.hepsiburada.com/Liste/r-sport-kaliper-kapagi-seti/productDetails.aspx?productId=otelf14352&categoryId=20006727&SKU=OTELF14352

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2012, 09:18:26 »
kaliperi boyamayın ,boya kaliper pimini koruyan kauçuk kılıfa zarar veriyor,önce kauçuk sertleşiyor sonra  esnekliğini yitirip yırtılıyor,benim daha önce başıma geldi,
linkteki hazır kaliper kapağını alıp takmak en güzeli,hemde daha şık duruyor.
http://www.hepsiburada.com/Liste/r-sport-kaliper-kapagi-seti/productDetails.aspx?productId=otelf14352&categoryId=20006727&SKU=OTELF14352

Ahmet bey bu bahsettiğiniz kaliper kapakları kaliperin ısınmasına balata tozlarının dökülmesine engel olur mu .ayrıca silikon ile yapıştırdığımızda silikonlar sıcaktan etkilenmez mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2012, 19:56:06 »
Ahmet bey bu bahsettiğiniz kaliper kapakları kaliperin ısınmasına balata tozlarının dökülmesine engel olur mu .ayrıca silikon ile yapıştırdığımızda silikonlar sıcaktan etkilenmez mi
Bu parça kaliperi komple kaplamıyor,sadece dışa bakan taraftaki demiri kaplıyor,o yüzden ısınma ve balata tozu için sorun teşkil etmiyor ,sıcaktan etkilenmeyen yapıştırıcı ve silikonlar var onlarla çok kolay yapıştırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2012, 20:05:38 »
Isinma problemi yasayip yasamayacaginiz frenleri nasil kullandiginiza bagli.
Sonucta plastik bir parca ve metalin üstüne geliyor ve hava akisini ve isi alisverisini kisitliyor.

Frenleri cok kullanan birisi degil iseniz büyük bir ihtimalle hic farketmezsiniz bile. Ama bir dag yolunda inis sirasinda cok kullanir iseniz, büyük bir ihtimalle daha önce frenler sisecektir. Onun disinda sonucta plastik; bazen 500-600 derecelere variyor frenler. Plastik o sicakliga dayanamaz ve diske dokunur ise yanabilir. Riski bilerek kararinizi verin.

Bir de ben hic hazzetmiyorum. Etrafi kandirmak icin yapilmis gibi duruyor. Sonucta kisisel bir karar ama ben hic bir aracima bu tarz seyleri uygulamam.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2012, 23:11:59 »
galiba en güzeli kaliperlerdeki kauçuk malzemeye dikkat ederek boyamak..