0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.Bizde bunun terrası var hidrolik olmasına rağmen banada ağır gelio direksiyon.Bazen lastik durumu ve havasıda etkiliyor.2.Biz aldığımızda da amortisörler bitmişti biz tamir ettirdik nekadar sağlıklı orası tartışılır tabi şimdilik idare ediyor. Birde biraz yük bindiğinde yada yolcular ağır olursa araba kasislerde lastiğe sürtüyordu bu yüzden takoz koydurduk biraz yükseldi güzel durdu. Çoğu insan yere yakınlaştırır biz kaldırdık.3.Üstünde cms jant var bizim bir sorun görmedim ben. Hatta hepsiburadadan bide toyota göbeği aldım güzel oldu sanki
gerçekten bu araçlar yere yakın arka 2 kişiyle kasislerde altı vuruyor bu kadar alçak olmasaymış keşke... takoz koysak ne kadar yükseltir ? fiyatı nedir takozların ?
Bizim koydurduğumuz takozlar çok pahalı değildi yanlış hatırlıyor olabilirim ama 15 tl gibi bir fiyattı. Toyotaya özel bir parça değil sanırım universal birşeymiş. Hatta tofaşlarda kullanılıyor demişlerdi. O sırada baskı balata arştırıyordum o kısımla çok ilgilenemedim. Tam cm veremiyeceğim ama amortisörler yapıldı bide takoz atıldı ondan sonra hiç değmedi araç okadar söyleyebilirim.
heerhalde takozlarda marka falan önemli değil. takozdan sonra değmedi demiştiniz sizinde aracınız arka 3 veya 2 kişi iken deyiyormuyduki takozdan önce... bende takoz koyduracaktımda usta orjinalliğini bozma eskisi gibi yol tutmaz fazla yükselmesini bekleme falan diyip beni vazgeçirmişti hatta lastiklerini biraz fazla şişir takoz etkisi yapar dedi ancak ben takozun arabyı 10 cm kaldıracağını düşümnüyorum ve hala takozu düşünüyrum... yol tutuşu değişse nolacak zaten 100 km aşmıyorum ki
Bizde amortisörlerde bozuktu arkaya 2 ağır kişi binince bazı çukurlarda değiyordu lastik. Takozdan sonra hiç değmedi.Yol tutuşu olarak bir fark görmedim ben. Dediğiniz gibide sakin kullanıyorsanız bir sorun olmaz diye düşünüyorum. yok tabiki 10 cm falan kalkmıyor en fazla 3-4cmdir.Ustanız dediğine ise ben katılmıyorum. Çok şişen lastiğin ortası asfalta değer kenar kısımlar tam değmez hem aşanması düzgün olmaz hem asfalta değen yüzeyin alanı azaldığı için yol tutuşu azalır.
Bizim tekerler değiyordu. Bu arada bugun gördüm bizim kasadan dikkatli bakınca gerçekten ön arkadan daha çok havada duruyor
arkadaşlar bendede aynı araçtan var. bugüne kadar lastik takozla idare ettim. bugün gidip arkalara bir çift helezon aldım. eski helezonları çıkarınca gördüm ki artık yaylar yumuşamış. yeni yaylar üzerine bastığımda çok az bir esneme yaparken eskileri baya esniyordu. şu an normal yükseklik olarak eskisinden yaklaşık 3cm daha yüksek oldu. ağırlık testlerini henüz yapmadım:) sizede helezonları yenilemenizi tavsiye ederim. yaş itibarı ile 11-12 yıllık malzemelerde yorgunluk başlıyor.