Gönderen Konu: 99' Corolla Terra 1.3ECO için bir kaç sorum var ?  (Okunma sayısı 8426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Öncelikle herkese iyi günler..Ben sorularımı sıralayım :)

1-Bu modelde hidrolik direksiyon yok ama direksiyon baya bi ağır..normal direksiyon olsa bile ben bu kadar ağır olacağını tahmin etmiyorum acaba baska bi sebep olabilir mi ?
2-Arabayı alırken sahibi babama arka amortisörler değişecek demiş..Arabaya baktığımda tekerle çamurluk arasında çok az fark var ama ön taraf normal..arabanın ön tarafı bayağı kalkık ve arabanın önünü göremiyorum bazen :) bu sorun amortisörlerden mi yoksa arabanın şekli itibarı ile mi öyle..Değiştirmek istesem arka 2 amortisör ne kadardır ?
3-Bugün jant baktım ama ordaki kişi bu modele sadece toyota jantı olur dedi, başka jant takamazsın dedi..bunu merak ediyorum..

Şimdiden teşekkür ederim her türlü cevaplarınız için :) Başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın :)
Çıkarım Senle Her Yola ' Toyota ' :)

99' Corolla ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 99' Corolla Terra 1.3ECO için bir kaç sorum var ?
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2011, 17:30:23 »
1.Bizde bunun terrası var hidrolik olmasına rağmen banada ağır gelio direksiyon.Bazen lastik durumu ve havasıda etkiliyor.
2.Biz aldığımızda da amortisörler bitmişti biz tamir ettirdik nekadar sağlıklı orası tartışılır tabi şimdilik idare ediyor. Birde biraz yük bindiğinde yada yolcular ağır olursa araba kasislerde lastiğe sürtüyordu bu yüzden takoz koydurduk biraz yükseldi güzel durdu. Çoğu insan yere yakınlaştırır biz kaldırdık.
3.Üstünde cms jant var bizim bir sorun görmedim ben. Hatta hepsiburadadan bide toyota göbeği aldım güzel oldu sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2011, 17:39:49 »
1.Bizde bunun terrası var hidrolik olmasına rağmen banada ağır gelio direksiyon.Bazen lastik durumu ve havasıda etkiliyor.
2.Biz aldığımızda da amortisörler bitmişti biz tamir ettirdik nekadar sağlıklı orası tartışılır tabi şimdilik idare ediyor. Birde biraz yük bindiğinde yada yolcular ağır olursa araba kasislerde lastiğe sürtüyordu bu yüzden takoz koydurduk biraz yükseldi güzel durdu. Çoğu insan yere yakınlaştırır biz kaldırdık.
3.Üstünde cms jant var bizim bir sorun görmedim ben. Hatta hepsiburadadan bide toyota göbeği aldım güzel oldu sanki

Cevapların için çok teşekkür ederim dostum :)
Jant gerçekten çok güzel olmuş göbeği iyi akıl etmişsin süper gözüküyo :) ama bana o adam niye öyle dedi bilmiyorum sadece toyotanın orjinal jantlarından takabilirsin dedi  :wacko:
Artık haftasonu amortisörlerin bakıcaz bi çaresine :) ben kaldırtcam zaten yukarıya arabayı bende sendenim :)))
Çıkarım Senle Her Yola ' Toyota ' :)

99' Corolla ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2011, 21:00:18 »
Volkan merhaba aracın tek farlılardan bizdede çiftlerden var bende eskişehirdenim bir gün tanışırız inşallah :) Ayrıca sanayide OTO CENGİZ var tavsiye ederim yıllardır kullanırız ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2011, 21:46:19 »
tüp varsa aracınızda bi miktar oda alçaltır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2011, 22:24:41 »
gerçekten bu araçlar yere yakın arka 2 kişiyle kasislerde altı vuruyor bu kadar alçak olmasaymış keşke... takoz koysak ne kadar yükseltir ? fiyatı nedir takozların ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2011, 22:34:47 »
gerçekten bu araçlar yere yakın arka 2 kişiyle kasislerde altı vuruyor bu kadar alçak olmasaymış keşke... takoz koysak ne kadar yükseltir ? fiyatı nedir takozların ?
Bizim koydurduğumuz takozlar çok pahalı değildi yanlış hatırlıyor olabilirim ama 15 tl gibi bir fiyattı. Toyotaya özel bir parça değil sanırım universal birşeymiş. Hatta tofaşlarda kullanılıyor demişlerdi. O sırada baskı balata arştırıyordum o kısımla çok ilgilenemedim. Tam cm veremiyeceğim ama amortisörler yapıldı bide takoz atıldı ondan sonra hiç değmedi araç okadar söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2011, 22:46:37 »
Bizim koydurduğumuz takozlar çok pahalı değildi yanlış hatırlıyor olabilirim ama 15 tl gibi bir fiyattı. Toyotaya özel bir parça değil sanırım universal birşeymiş. Hatta tofaşlarda kullanılıyor demişlerdi. O sırada baskı balata arştırıyordum o kısımla çok ilgilenemedim. Tam cm veremiyeceğim ama amortisörler yapıldı bide takoz atıldı ondan sonra hiç değmedi araç okadar söyleyebilirim.

heerhalde takozlarda marka falan önemli değil. takozdan sonra değmedi demiştiniz sizinde aracınız arka 3 veya 2 kişi iken deyiyormuyduki takozdan önce... bende takoz koyduracaktımda usta orjinalliğini bozma eskisi gibi yol tutmaz fazla yükselmesini bekleme falan diyip beni vazgeçirmişti hatta lastiklerini biraz fazla şişir takoz etkisi yapar dedi ancak ben takozun arabyı 10 cm kaldıracağını düşümnüyorum ve hala takozu düşünüyrum... yol tutuşu değişse nolacak zaten 100 km aşmıyorum ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2011, 08:30:51 »
Volkan, bahar mevsimi geliyor, az bir zaman kaldı. Toyota servislerinde ücretsiz check-up günleri başlar nasıl olsa. Takipte ol çıkabilecek fırsatları kaçırma, toplam maliyetide fikir açısından öğrenmiş olursun hem ;) Yada Ercü'nün dediği gibi veya tavsiye ettiği ustayla bir tanış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2011, 08:53:35 »
heerhalde takozlarda marka falan önemli değil. takozdan sonra değmedi demiştiniz sizinde aracınız arka 3 veya 2 kişi iken deyiyormuyduki takozdan önce... bende takoz koyduracaktımda usta orjinalliğini bozma eskisi gibi yol tutmaz fazla yükselmesini bekleme falan diyip beni vazgeçirmişti hatta lastiklerini biraz fazla şişir takoz etkisi yapar dedi ancak ben takozun arabyı 10 cm kaldıracağını düşümnüyorum ve hala takozu düşünüyrum... yol tutuşu değişse nolacak zaten 100 km aşmıyorum ki :)
Bizde amortisörlerde bozuktu arkaya 2 ağır kişi binince bazı çukurlarda değiyordu lastik. Takozdan sonra hiç değmedi.Yol tutuşu olarak bir fark görmedim ben. Dediğiniz gibide sakin kullanıyorsanız bir sorun olmaz diye düşünüyorum. yok tabiki 10 cm falan kalkmıyor en fazla 3-4cmdir.
Ustanız dediğine ise ben katılmıyorum. Çok şişen lastiğin ortası asfalta değer kenar kısımlar tam değmez hem aşanması düzgün olmaz hem asfalta değen yüzeyin alanı azaldığı için yol tutuşu azalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2011, 23:09:41 »
Bizde amortisörlerde bozuktu arkaya 2 ağır kişi binince bazı çukurlarda değiyordu lastik. Takozdan sonra hiç değmedi.Yol tutuşu olarak bir fark görmedim ben. Dediğiniz gibide sakin kullanıyorsanız bir sorun olmaz diye düşünüyorum. yok tabiki 10 cm falan kalkmıyor en fazla 3-4cmdir.
Ustanız dediğine ise ben katılmıyorum. Çok şişen lastiğin ortası asfalta değer kenar kısımlar tam değmez hem aşanması düzgün olmaz hem asfalta değen yüzeyin alanı azaldığı için yol tutuşu azalır.

bende amortisörde sorun yok herhalde tekere deymiyor benim araba egzoz falan deyiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2011, 23:13:32 »
Bizim tekerler değiyordu. Bu arada bugun gördüm bizim kasadan dikkatli bakınca gerçekten ön arkadan daha çok havada duruyor :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2011, 23:15:26 »
Bizim tekerler değiyordu. Bu arada bugun gördüm bizim kasadan dikkatli bakınca gerçekten ön arkadan daha çok havada duruyor :huh:

burak araba güzel hoşta yere fazla yakın yapmışlar araba doluyken kasisler falan ciddi sıkıntı oluyo keşke bunu da düşünselermiş gerçi adamlar ne bilsin trkiyede kasislerin duvar gibi olduğunu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2011, 19:08:39 »
arkadaşlar bendede aynı araçtan var. bugüne kadar lastik takozla idare ettim. bugün gidip arkalara bir çift helezon aldım. eski helezonları çıkarınca gördüm ki artık yaylar yumuşamış. yeni yaylar üzerine bastığımda çok az bir esneme yaparken eskileri baya esniyordu. şu an normal yükseklik olarak eskisinden yaklaşık 3cm daha yüksek oldu. ağırlık testlerini henüz yapmadım:) sizede helezonları yenilemenizi tavsiye ederim. yaş itibarı ile 11-12 yıllık malzemelerde yorgunluk başlıyor.
Mesut İNAL B Rh (+)

YİNE YENİ YENİDEN TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2011, 21:47:14 »
arkadaşlar bendede aynı araçtan var. bugüne kadar lastik takozla idare ettim. bugün gidip arkalara bir çift helezon aldım. eski helezonları çıkarınca gördüm ki artık yaylar yumuşamış. yeni yaylar üzerine bastığımda çok az bir esneme yaparken eskileri baya esniyordu. şu an normal yükseklik olarak eskisinden yaklaşık 3cm daha yüksek oldu. ağırlık testlerini henüz yapmadım:) sizede helezonları yenilemenizi tavsiye ederim. yaş itibarı ile 11-12 yıllık malzemelerde yorgunluk başlıyor.

güle güle kullan kaça aldınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2011, 23:12:02 »
ben yayları izmirden çiftini 120 ye aldım (taiwan yan sanayi) birde şunu söylemek istiyorum eğer arka amortisörlerinizi değiştirecekseniz size ae101 amortisörü tavsiye ederim çünki onların mil uzunluğu 111 lerinkine göre biraz daha fazla. helezonları takarken çok fazla şıkıştırılmadığından helezon boyundan maksimum derece yararlanıyorsunuz. (aracın yüksekliğini helezonlar belirliyor) bu arada ağırlık testlerinden beş yıldızla geçti. tam yükte bile altını sürtmekten korkmuyorum artık.
Mesut İNAL B Rh (+)

YİNE YENİ YENİDEN TOYOTA