Gönderen Konu: 2011 corolla bagaj kapağı içeriden açılmıyor!  (Okunma sayısı 11887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2011 corolla bagaj kapağı içeriden açılmıyor!
« : Nisan 05, 2011, 15:00:33 »
Arkadaşlar 2011 model corrolla aracımın bagaj kapağı içerideki mandaldan açılmıyor. kumandadan açılıyor. Kolu çektigim zaman bagaj açma telinin hareketini duyabiliyorum. sanırım tam kilit noktasından tel çıkmış. şimdi bunun için servise gitsem mi gitmesem mi? gittigim takdirde kaça mal olur? sonucta araç garantili. yok bu kullanıcı hatası derler mi?
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Toyota Club Türkiye

2011 corolla bagaj kapağı içeriden açılmıyor!
« : Nisan 05, 2011, 15:00:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
Ynt: 2011 corolla bagaj kapağı içeriden açılmıyor!
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2011, 15:12:29 »
bence demezler... nasıl kullanıcı hatası olabilirki... garantiden halledilir...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • taze toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2011, 15:21:05 »
kumandadan değilde anahtarla bagajı açtıktan sonra kapayıp içerideki koldan açmayı bi deneyin aynı şey benim başıma geldi bu şekilde çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2011, 15:48:41 »
Aracınız yeni olduğundan farkında olmayabilirsiniz, bagajı kapattıktan sonra anahtar  tamamen sola çevrilip bırakılırsa bu durumda içeriden açılmaz. Anahtar tam sola çevrilmeden bırakılırsa içeriden açılabilir. Kilit deliğinin duruşuna göre bunu anlayabilirsiniz. Bu hata değil , bir güvenlik önlemidir (hırsızlara karşı ve otoparkta anahtar bırakınca vale anahtarı verilir, 3. anahtar.) . Bir kontrol edin. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2011, 15:54:31 »
tamam akşam eve gidince bi deneyeyim. ilginiz için cok teşekkur ederim.
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2011, 17:14:48 »
Anladığım kadarıyla bu mekanizma makyajlı kasalarda bagaj kapısı içine alınmış , değişen pek bir şey yok aslında. Bizim kasalarda bagajı kumandayla değil  anahtarı sokup açıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2011, 17:37:15 »
Aracınız yeni olduğundan farkında olmayabilirsiniz, bagajı kapattıktan sonra anahtar  tamamen sola çevrilip bırakılırsa bu durumda içeriden açılmaz. Anahtar tam sola çevrilmeden bırakılırsa içeriden açılabilir. Kilit deliğinin duruşuna göre bunu anlayabilirsiniz. Bu hata değil , bir güvenlik önlemidir (hırsızlara karşı ve otoparkta anahtar bırakınca vale anahtarı verilir, 3. anahtar.) . Bir kontrol edin.

eftal tam benim söyleyeceğimi yazmışsın bi alkış benden sana  :alkis: evet arkadaş soğru söylüyor bi deneyin bakalım büyük ihtimal olacaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2011, 17:44:31 »
yani söylemek istenen bagajı aç ve normal bi şekilde kapat anahtasrsız olarak... senin yaptığın bagajı kilitlemek ve o da içerden açılmasına engel oluyor benim 2000 model toyotam bile böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2011, 07:52:21 »

Akşam kontrol ettim ve didiginizi uyguladım bagaj artık içeriden açılıyor, yardımınız için cok tesekkur ederim.

yani söylemek istenen bagajı aç ve normal bi şekilde kapat anahtasrsız olarak... senin yaptığın bagajı kilitlemek ve o da içerden açılmasına engel oluyor benim 2000 model toyotam bile böyle

Arkadaşım arac yeni özelliklerini tam olarak bilemiyorum. Sordukca kurcaladıkca ögreniyorum. Benim 2001 model skoda aracımda bu aracımdan daha cok özellikler vardı ve bagaj anahtarla açılmıyordu. Bilmemek degil ögrenmemek ayıp, sormasam nereden ögrenecegim ki. Servise sordum getirin bi bakalım dediler, buraya sordum sorunum çözüldü. Forumun faydaları.
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2011, 19:04:28 »
Akşam kontrol ettim ve didiginizi uyguladım bagaj artık içeriden açılıyor, yardımınız için cok tesekkur ederim.

Arkadaşım arac yeni özelliklerini tam olarak bilemiyorum. Sordukca kurcaladıkca ögreniyorum. Benim 2001 model skoda aracımda bu aracımdan daha cok özellikler vardı ve bagaj anahtarla açılmıyordu. Bilmemek degil ögrenmemek ayıp, sormasam nereden ögrenecegim ki. Servise sordum getirin bi bakalım dediler, buraya sordum sorunum çözüldü. Forumun faydaları.

mazlum neden kızdın ki ben 2000 model aracım bile derken sen nasıl bilmiyorsun demek istemedimki zaten yanlş yazmışım benim 2000 model corollam böyle demek istedim... üzüldüm açıkçası yardımcı olabilmek için yazmıştım neyse biraz hızlı giriş yapmışım forma kendimi biraz çekim okuyucu olmak kendi sorunlarımı sormak daha faydalı olacak... zaten forma girme amacımızda öğrenebilmek değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2011, 19:24:46 »
  Yanlış anlaşılmalar elbetkide olabilir, önemli olan niyetimizi göstermektir ve bu noktada da sıkıntı yok arkadaşlar. Küçücük bir bilgi bile diğerimiz için çok faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2011, 22:44:19 »
  Yanlış anlaşılmalar elbetkide olabilir, önemli olan niyetimizi göstermektir ve bu noktada da sıkıntı yok arkadaşlar. Küçücük bir bilgi bile diğerimiz için çok faydalı olabilir.

Yazıdaki hitap üslup cok önemli. insanlar konuşurken kırılmadıkları kelimelere yazı ile aynı şekilde cevap verdikleri halde yanlış anlaşılmalar olabiliyor. yazı düz bir anlatım vurgu yok tonlama yok, o an ki ruh halimiz neyse insan  anlamak istedigi gibi anlıyor. o yüzden yanlış anlaşılmalar olabiliyor.  kızmak gibi bir lüksüm yok. kızsam tepkimi genelden degil özelden bildirirdim, kimsenin kafanısı agrıtmaya gerek duymam kendi işimi kendim görürüm, kurt misali. ensem de kalındır haaa:D

dedigim gibi mevlüt bey kardeşim küçük bir yanlış anlatma ve anlama olabilir sürc-i lisan ettiysek affola..!

Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2011, 22:50:17 »
Yazıdaki hitap üslup cok önemli. insanlar konuşurken kırılmadıkları kelimelere yazı ile aynı şekilde cevap verdikleri halde yanlış anlaşılmalar olabiliyor. yazı düz bir anlatım vurgu yok tonlama yok, o an ki ruh halimiz neyse insan  anlamak istedigi gibi anlıyor. o yüzden yanlış anlaşılmalar olabiliyor.  kızmak gibi bir lüksüm yok. kızsam tepkimi genelden degil özelden bildirirdim, kimsenin kafanısı agrıtmaya gerek duymam kendi işimi kendim görürüm, kurt misali. ensem de kalındır haaa:D

dedigim gibi mevlüt bey kardeşim küçük bir yanlış anlatma ve anlama olabilir sürc-i lisan ettiysek affola..!

estağfurullah dediğiniz gibi yanlış anlaşılma.. ii akşmalar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2011, 00:16:32 »

geçtiğimiz günlerde benimde başıma geldi...tam dumankayanın önünden geçiyordum aklıam geldi gidim sağolsun müşteri hizmetlerinden bir görevli anahtarı aldı bagaj kilidine soktu ve sağa çevirid olay bitti:)))) deneyin sizdede aynı sorun vardır sanıyorum.... geçmiş olsun.