gaza basıp çekiyomuş gibi oluyordu bizim arabada. bi anda gaza yüklenip sonra kompresyona bırakmış gibi 
[/quote] +1
Anladım. Ya yakıt iyi gelmiyor ya da, yakıtı iyi yakamıyor muhtemelen motor.
Evet bu gun usta bayağı ugrasdı hatırı sayılır ustalardan 3 saat kadar subab hiç aklına gelmedi
subap sistemi ile ilgili olan arızlarda öncelikle devir gezmesi sık yaşanır hatta stop etme durumuna kadar da görülebilir gaz ayarı düzgün lpg li araçlarda her 40.000 kmde bir subap ayarı yapılmalıdır
ayrıca sizin yaşadığınız sorun için başka kaynaklardanda bahsetmek isterim lpg sistemi sıralı değilse hava filitresinden gaz kelebeğine giden boru içinde bulunan mikser gazı yetiştiremiyor olma ihtimali var ayrıca bu sistem lpglerde önce benzinle çalışıp sonra gaz vererek lpg ye geçirmeye yarayan emülatör diye bir lpg parçası vardır ondan kaynaklı sorunda yhaşıyor olabilirsiniz bir ihtimalde yinede distribütör ile ilgili bir sorun olma olasılığıda göz ardı edilmemeli distribitör içinde bulunan ateşleyici ve bobin düzensiz ateşleme olmasına sebep olabililir.
Benzınde az belli zaten gaz yeni takıldı gazda çok belirgın
gaz takılmadan önce bu arıza varmıydı?
subap sistemi ile ilgili olan arızlarda öncelikle devir gezmesi sık yaşanır hatta stop etme durumuna kadar da görülebilir gaz ayarı düzgün lpg li araçlarda her 40.000 kmde bir subap ayarı yapılmalıdır
ayrıca sizin yaşadığınız sorun için başka kaynaklardanda bahsetmek isterim lpg sistemi sıralı değilse hava filitresinden gaz kelebeğine giden boru içinde bulunan mikser gazı yetiştiremiyor olma ihtimali var ayrıca bu sistem lpglerde önce benzinle çalışıp sonra gaz vererek lpg ye geçirmeye yarayan emülatör diye bir lpg parçası vardır ondan kaynaklı sorunda yhaşıyor olabilirsiniz bir ihtimalde yinede distribütör ile ilgili bir sorun olma olasılığıda göz ardı edilmemeli distribitör içinde bulunan ateşleyici ve bobin düzensiz ateşleme olmasına sebep olabililir.
sistem siralı devir gezmezi özellikle gözlemlerim her zaman. gaz takılmadan evvelde şimdide yok
gaz takılmadan önce bu arıza varmıydı?
Aslında vardı biraz fakat dediğim gibi azdı debriyaja baglıyordum öle yapmasını fakat gaz takılınca bariz belli olmaya basladı.
Bu sorun ne zaman kendini hissettirmeye basladi Bunyamin Bey? Genelde yapilan bir sey, eklenen bir parca (yanlis parca mesela), bir sey yapilirken kazara baska bir parcaya zarar verilmesi sorunlara yol acar.Onun icin cevabinizi ogrenelim.
Ilk bakista bana ecm (beyin) ve enjektor iletisimi sorunu gibi geldi. Oksijen sensoru egzosdan cikan gazlara gore yakit durumunu ayarliyor. Buradaki bir duzensizlik yakitin da duzensiz gonderilmesine yol acabilir.
Benzin filtresi diyecegim, ama lpg'de de bu sorunu yasadiginiz icin filtre ihtimali cok zayif.
Buji kablolarini da serviste mi taktirdiniz? O markayi ilk defa duyuyorum. Bujiler acaba dogru aralikta mi? Bujileri, yuvalarini (temiz ve kuru olup olmadigini) kontrol etmekte fayda var.
Sanzumanla/arac hiz sensoru ile ilgili olabilir mi? Duz sanzuman hakkinda bilgim yok.Sadece bir ihtimal.
Bunlar hep spekulasyon, insallah cok basit bir sebeptendir ve masraf yaptirmaz size.
aracınızın fren merkezi sistemini kontrol ettirdinizmi.frenler tekerleri sıkarsada vites geçişlerinde devir düşüşü olur.
aracınızın fren merkezi sistemini kontrol ettirdinizmi.frenler tekerleri sıkarsada vites geçişlerinde devir düşüşü olur.
ilginç bir ayrıntı ama olablir fakat biraz düşündüm boşda arabanın akışı fena değil çok bunalttı beni bu arıza pes etmek üzereyim böle mi kullansam keyifsiz ve kasıla kasıla olacak fakat yapacak bişi deyok
arızayı her zaman mı yapıyor yoksa ara aramı yapıyor.