Gönderen Konu: STOP EDİYOR 97 xei lovato  (Okunma sayısı 1990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
STOP EDİYOR 97 xei lovato
« : Mart 31, 2011, 11:14:09 »
Sevgili arkadaşlar ve ustalar benim araç benzinde çalışıyor ve 3 bin devire kadar gaz verince tüpe geçiyor ve yola devam ediyordum şimdiye kadar fakat geçen haftadan bu yana 5-10 km yol yaptıktan sonra aracın aniiden devri düşüyor ve stop ediyor ( Tekrar hemen marşa basınca çalışıyor ) ilk marşa basınca benzinde çalıştığı için ama gaz pedalına 3 bin devire kadar basıp tüpe geçtigi zaman hemen tekrar stop ediyor bunun sebebini bilen arkadaşlar yada tecrübesi olan kardeşlerimden yardımlarını rica ediyorum saygılarımla.
Birde bu sorunun sebebi olarak sandığım birkaç belirtiyi sizinle paylaşmak istiyorum araç seyir halindeyken GAZ da giderken yani aşırı şekilde çiğ benzin kokusu içeride beni rahatsız ediyordu birde kaloriferi açtıgımda dün çakmaklıkta çalışmamaya başladı ve araç yine anlattığım şekilde stop etti.
İlginize şimdiden teşekkürler.
Göz yaşının bile bir görevi var;kendinden sonra gelecek gülümseme için temizlik yapmak...

Toyota Club Türkiye

STOP EDİYOR 97 xei lovato
« : Mart 31, 2011, 11:14:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: STOP EDİYOR 97 xei lovato
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2011, 11:44:52 »
Gazdan benzine geçiş valfi var diye biliyorum ondan kaynaklı bir sorun olabilir.Çakmak çalışmaması sigorta tertibatı veya elektrik tesisatı ile alakalı bir durum.bence iyi bir lpg ustasına gitseniz sorununuz hemen çözülür gibime geliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 14:27:21 »
Bende de Lovato takılı ve benzinde çalışıyor ama biraz ısınınca geçiyor lpg'ye,neye göre ayarlıyor bilemiyorum ama.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2011, 11:54:32 »
Regülatörü ve gaz kesiciyi bir kontrol ettirin derim, markası önemli değil ama aracınızdaki sistem anladığım kadarıyla sıralı sistem değil ve mikserli bir sistem, bilgisayara bağlanarak arızanın görünme durumu yok :( Bulunduğunuz ilde iyi bir usta basitçe sorunun tespiti yapacaktır ;)