Gönderen Konu: kırılan bijon  (Okunma sayısı 9215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '11
kırılan bijon
« : Mart 29, 2011, 23:12:09 »
Bugün kışlık lastikleri söktürüp 4 mevsimleri taktırdım yeniden. Lastikçideki eleman bijonları sıkarken ön sağdan birini hallediverdi ama hiçbirşey olmamış gibi devam etti sağolsun. Ben allahtan gördüm, ama orada birşey demeyeyim dedim. Eve gidince baktım, kırmış bijonun vidasını. Gittim, anlattım durumu. Kendi "motor ustalarına" yönlendirdiler, adamı 2 saat kadar bekleyip sonunda hallettim. Usta da parçayı almaya giderken 20-30 var mı birşeyler dedi 20 TL vermiş bulundum, veriş o veriş, geri de isteyemedim elemandan. 20 liraya tek bijon değiştirmiş oldum yani, forumdaki en pahalı bijon değişimidir herhalde. Benim beklentim para vermeden yapmaktı tabi, benim bir suçum olmadığı için. Şimdi adama gidip çemkirsem, 20 lirama mal oldu senin hatan desem; ileride yine lastik değiştirecez, kızdırmamak lazım diye düşünüyorum. Zaten sökme takma parası 50 lira vermiştim balans ayarı ile birlikte, 70 liraya mal oldu lastik değiştirmek :(

İçimde kaldı, paylaşayım dedim :)

Bu arada lastikçi de tanıdık güya, eleman beni o şekilde yolladı sağolsun!!!

Aman lastikleriniz monte edilirken izleyin, gözünüz bijon anahtarında olsun. Adamlar elleriyle kırıyor valla koca mili.
Berkin Birol

2011 Auris D4D - Comfort Plus - Füme
2015 Mercedes Benz B180d Urban Füme

Toyota Club Türkiye

kırılan bijon
« : Mart 29, 2011, 23:12:09 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: kırılan bijon
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2011, 00:07:52 »
berkin bey allah aşkına neyaptınız siz yaa para bukadar basit kazanılmıyo... bazende para harçarken para kazanmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2011, 00:10:24 »
Emre bey, zaten içime oturmuştu, bir de siz deşmeyin yaramı :):)
Lastikçiye çemkirmeyi düşünmüyor değilim de, emin olamadım:)
Berkin Birol

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2011, 00:15:53 »
çemkirmekmi :D hafta sonu benim arabanın xenon farnı sadece 50 lira fark ödeyim orjinal toyota xenonu taktırdım :D 400 liralık parca sizin yapmadığınızı ben yaptım. şöyle anlatayım hemen cuma günü iş çıkışında otoparka gittim arabamı çalıştırdım sol xenon patlamış mutsuz mutsuz gittim eve sabah oldu hemen servise koştum. garantili olduğundan hid marka xenon değiştirsinler dedim :D anladığım kadarıyla artık toyota yan ürünler kullanmıyor orjinal olacak demiş :D neyse benim kullandığım xenon ellerinde yoktu normal olarak emre bey pazartesi günü tekrar gelin ısmarlarız ürünü tedarik ederiz dediler. iyi ozaman dedim trafik cezamıda ödeyin dedim kabul dedim. 100 lira daha verin değiştirelim dediler. bende 50 lira verdim orjinal xenonlarım oldu hemide toyota :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2011, 00:21:48 »
:) İyiymiş valla
Berkin Birol

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2011, 00:25:19 »
hakkınızı neresi olursa olsun yedirmeyin onlar kendilerini çakal zannediyolar amiane tabirle biz onlardan daha uyanık olalım ki cebimizdeki paranın kıymetini bilelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2011, 00:28:38 »
orjinal zenonu almışsınız :D 20 lira bijona vermek sorun olmamıştır. sadaka olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2011, 00:33:29 »
Evet aslında ben de başımın gözümün sadakası olsun diyorum da, içten içe de kazıklanmak koyuyor:) Yoksa 20 lirasında değilim yani :)
Berkin Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2011, 09:14:12 »
geçen hafta 4 bijon değişti benimde somun+civata. tanesi 7,5 TL x 4 adet = 30 TL malzeme + 10 TL de işçilik verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2011, 10:03:04 »
Abi sanayide ögrendigim tek birşey var .Hiçbir zaman parçayı ustaya aldırmayacan.Bende var ben takayım derse ilk önce fiyatını soracan.Artık insanlar o kadar şerefsizleşmiş ki
seni kandırmaktan fazla para almaktan mutlu oluyorlar .Ben şimdi ustaya götürüyorum bak kardeşim neyi var .Tamam kaça yaparsın şu anlaşırsam sök parçayı  ben alır gelirim diyorum parçacıylada pazarlık ediyorum en az 2 ayrı dükyana fiyat sormadan almıyorum.İş bitene kadar da arabamın başından ayrılmıyorum çünkü eksik takılan parçanın önemsenmeyen işin haddi hesabı yok hemen üzerindeyken müdehale ediyorum . Abi öyle yapmazsan aracındaki eksik vidanın parçanın haddi hesabı olmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2011, 10:55:42 »
Siz yine ucuz kurtarmışsınız, ben Ankara Balans Nuri'de tüm poryayı bırakmıştım. Çırak takarken vidayı 5 bijondan ikisini yalama yapmış makineyle giriştiği için. İstifini de bozmayıp kapağı takıp vermiş. Makine de hem kamyon bijonu sıkmaya ayarlı herhalde, ertesi kış götürdüğüm lastikçi zor sökmüştü bijonları. 140TL bir porya.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2011, 11:00:33 »
Doğru gerçekten de, özensiz çalışıyorlar. Bir de benim bu gittiğim lastikçi beni tanıyor mesela, öteki araç da gelecek mi sizin lastikleri değiştirmeye falan dedi. Sonra da bijonu kırıp hiçbirşey olmamış gibi yolladı. Hayır far değil ki bu, lastik. Allah korusun giderken birşey olsa o lastiğe sorumlusu kim olacak, düşünen yok. Cahil adam işte, kırdığını farkedip sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor. Sürekli kontrol etmek lazım demek ki işte adamları.
Berkin Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2011, 11:02:11 »
valla basit birşeymiş gibi görünüyor bijon yada lastik söktürüp taktırmak ama 140 TL ye bile mal olabiliyo.. dikkatli olmak lazım..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2011, 11:14:16 »
benimde sağ ön  tekerim  3  somun ( bijon ) tutuyor. birini lastikçi amca  takarken  kırdı sağolsun...şimdi  dişli yuvası  düzeltilmeden  oraya somunda  girmiyor... bu düzeltme  işleminin adı ve  yeri neresidir arkadaşlar ?
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2011, 11:18:54 »
tornacılar yeni iz açarlar, ama çok sağlıklı değil, yuva büyüyor ve farklı boyda bijon gerekiyor bazen

bu yüzden ben komple porya değiştirdim zaten
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2011, 11:42:21 »
Bende cıvata kırıldıktan sonra tamamen somun içinde kalmadı, bu yüzden somunu sökebildik. Sadece o cıvatayı çıkarıp yenisini taktı tamirci. Allahtan poryada sorun olmamış. Ben de o bölgenin yapısını pek bilmediğimden poryanın kırılmasından korkmuştum, ama sadece cıvatayla yırttık :)
Berkin Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #16 : Mart 30, 2011, 13:26:29 »
toyota bijonları çok sert yapmıyormuş, plastik alaşımlı bir metalden imal ediyormuş ustamın dediğine göre. bunun sebebi de bijonun kırılacağı varsa sıkarken değilde sökerken kırılmasını istemeleriymiş. böylece porya'da kurtarılmış oluyor araç yolda giderken bijonlar kırılmadığı için. nitekim benimkiler de tam dediği gibi oldu. lastikler takıldıktan sonra sökerken dişlilerin sıyırdığı anlaşıldı, yani takarken takılıyor ama sökerken kırmadan çıkarılmıyor.
daha önce de başka bir konuda belirttiğim gibi lastikler sökülürkende takılırkende havalı kompresörden uzak durmak lazım. zaten serviste de özel bir el anahtarı ile sıktılar, yeterli torktan fazlasını çevirmiyor o alet (şarjlı tornavidalar ve havalı kompresörlerdeki gibi).
bijonun sıyırmasının en büyük sebebi ise somunun elle bir iki diş çevirilmeden direk kompresörle takılması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 30, 2011, 13:33:29 »
Aslında tüm lastikçilerin bahsettiğiniz tork anahtarını kullanması lazım ama nerdee....
İnsanlar 10'a ayrılır