Gönderen Konu: Avensis arka süspansiyon (yükselti)  (Okunma sayısı 1841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Avensis arka süspansiyon (yükselti)
« : Mart 28, 2011, 18:21:13 »
Avensislere özgü bir detay dikkatimi çekti..
http://www.araba.com/3576869/Toyota%20Avensis%202.0%20Comfort%20AT?r=1

--bazı araçlarda arka süspansiyon fazla kalkık duruyor önedoğru ,bazılarında ise çok az (bizdeki gibi) hafif kalkık.
bunun farklılığını merak ediyorum.Acaba karoseri yükseltip alçaltma özelliği mi var da biz bilmiyoruz  :D

--ya da o yol mu eğik ,ve de fotodaki kadrajın etkisiyle araçta o şekilde yansımış diyeğim ama çıplak gözlede bu durumu fark ettiğim için yine de sormak istiyorum.Bu araçlardaki orantısız yüksekliğin nedeni ,özü nedir ? avantajı -dezavantajı var mıdır ,selamlar.

Toyota Club Türkiye

Avensis arka süspansiyon (yükselti)
« : Mart 28, 2011, 18:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis arka süspansiyon (yükselti)
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2011, 19:09:34 »
Avensislere özgü bir detay dikkatimi çekti..
http://www.araba.com/3576869/Toyota%20Avensis%202.0%20Comfort%20AT?r=1

--bazı araçlarda arka süspansiyon fazla kalkık duruyor önedoğru ,bazılarında ise çok az (bizdeki gibi) hafif kalkık.
bunun farklılığını merak ediyorum.Acaba karoseri yükseltip alçaltma özelliği mi var da biz bilmiyoruz  :D

--ya da o yol mu eğik ,ve de fotodaki kadrajın etkisiyle araçta o şekilde yansımış diyeğim ama çıplak gözlede bu durumu fark ettiğim için yine de sormak istiyorum.Bu araçlardaki orantısız yüksekliğin nedeni ,özü nedir ? avantajı -dezavantajı var mıdır ,selamlar.
1. Resim açısı aracı olduğundan yüksek göstermiş ,
2. LPG yoksa ve araç şimdiye kadar fazla yüklenmemişse arka taraf fazla çökmez,
3. Araç uzun süre liftte kaldıysa yada yeni amortisör takıldıysa arka taraf hemen çökmez,
4. Mesela 1999 corollaların arka amortisörlerinin üstünde 3cmlik takoz bulunur ama 2001 modellerde o takoz yoktur , Küçük bir ihtimalle Avensislerdede böyle bir durum olabilir.

Hiç Avensis kullanmadığım için detaylı bilgim yok ama bu yazdıklarımdan başka bir sebebi olabileceğini sanmıyorum... ;)