bahsettiğin dershaneye kardeşim gitti, hatta öğrenimi boyunca hep o dershaneye gitti, orta 2 den bir başladı aralık vermeden her allahın yılı gitti, çünkü her allahın yılı %75 ve %100 aralığında burs kazandı.. ben de o dershaneye 3 yıl kadar gittim toplamda.
ben 2006-2007 öğrenim yılı TM derece sınıfındaydım, kardeşim yıllardır derece sınıfında. o sınıfları tamamen derece yapması için yıllardır çalıştırıyorlar, kardeşim günde 1000 soru ortalama çözerek çalıştı sınava, ne ona ne bana kimse soru vermedi! biz cemaatten değiliz diye mi vermediler yani

bizim sınıfta cemaatten bir dünya adam vardı, onlara da soru veren olmadı, biliyorum verilmediğini çünkü bizim dönem umutsuzdu hepimiz de rezil sonuçlar aldık ve bir yıl sonra şubeyi kapattılar
diyeceğim şu ki, kimse kimseye soru vermiyor zaten, veriyorsa da malum dershane ve ona bağlı kurumlarla yürümüyor bu soru verme işi.. soruları fazlasıyla tutturması yılların tecrübesi ve inanılmaz fazla dershanesi, dolayısıyla şubesi, dolayısıyla öğretmeni sayesinde.. bazen bire bir soruların çıktığı da oluyor, 2003 lgs fen 13. soru.. en az 3 kez çıktı karşıma farklı sayılarla dershane denemelerinde, hatta lgs'de bire bir aynı rakamlarla geldi.. tek bir soru öyleydi ama o da okul ders kitabında da farklı rakamlarla bulunan bir soruydu. adamların sadece izmirde 2-3 ayrı dershane ismiyle 20-25 tane şubeleri var.. sadece izmirde.. sorulacak soru tipleri belli, konular sınırlı sonuçta.. her öğretmeni 20 soru yazsa, ösym'nin bu soruların dışına çıkma imkanı yok zaten.
son olarak bugün ikinci şifre olayını öğrendim, yeni bir şifreye göre bilmemne ilinde bilmemkaç nolu kitapçıktaki "şifreye" göre matematikte 20 doğru yapılabiliyormuş.. bak sen

20 matematik doğrusuyla nereye girilebiliyor? sadece 20 matematik doğrusu.. bu adam fen yapmıyor mu, sosyal, türkçe vs bunlarda da 20şer şifre çıksın eyvallah.. şifreye ihtiyacı olanların tek sorunu matematik mi ve 20 net bu adamlara yetiyor mu? biraz gerçekçi olmak gerekiyor bence..