Gönderen Konu: Metalik boyalar için lokal boya ve geleceği..  (Okunma sayısı 4713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Metalik boyalar için lokal boya ve geleceği..
« : Mart 27, 2011, 15:59:23 »
merhaba 'lar.

Bizim aracın kapısında komple lokal boya var.İlk zamanlar sanki çok belli olmuyordu ama zamanla boyaların ağırması nedeniyle sırıtmaya başladı gibi geldi.Uzaktan bakınca bariz şekilde biraz dikkat çekiyor.

Metalik gümiş gri bizim boya..malesef tam kusursuz fark tonu oluşmadan kapatılamıyor.Eee dedik pek çare çözüm yok.Aklımıza bir yöntem geldi.Acaba sadece cila veya pasta cila bu kapıdaki lokal boya ton farkı ile gerçek boyanın ton farkını belli bir oranda olsa da kapayabilir mi ?DEneyimi olanlar var mıdır acaba aranızla ,selamlar.

Ayrıca cila işlemi için hangi ürünleri önerirsiniz ..pazarda envai çeşitte ürün var..yok turtle ,yok sonax bilmem ne kaygısızlık halt safyada

Toyota Club Türkiye

Metalik boyalar için lokal boya ve geleceği..
« : Mart 27, 2011, 15:59:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Metalik boyalar için lokal boya ve geleceği..
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2011, 20:59:46 »
pasta ciladan sonra ton farkı nasıl olur bilemem yaptıracaksan da işin ehline yaptır,önceki aracımda  benzer bi durum vardı resmen adamın elinde kaldı boya olmaz derecede sırıtıyordu bi yerden sonra

marka olarak tavsiyem tabi ki meguiars ürünleridir,kendim turtle wax kullandım bi dahakine meguiars deneyeceğim
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2011, 22:41:32 »
ilginize teşekkür..

ancak bilemiyorum işte benim görüş vizyonumda en çok hoşuma giden araç volvo'nun bir s 80 i sonra da 2003-2005 arası avensis geliyor..bu tasarım sadelik ,ağır tonlu endamlı görünümü hiçbir arabaya yakıştıramıyorum şahsi görüşüm olarak.

işte şu kapı boyasındaki ayrıntı olmasa iyi olacaktı..bazen şu sadece kapıdaki boya yüzünden aracı satıp ,aynı renk ''model, kasa'' alsak mı diye arada bir fikir akımı gelip gidiyor ama ..''zararına ''da yerinde olmayan bir iş..herneyse elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz şimdilik ,tekrar ilginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2011, 17:08:53 »
rica ederim ne demek,
sinek küçük ama mide bulandırıyor işte ama bu sorun yüzünden aracı satıp tekrar aynısını almak para kaybından başka bi işe yaramaz bence,servise boyatın arkasından da sonax veya meguiarsta parlatma işlemi yaptırın çok daha karlı çıkarsınız hem içiniz rahatlar hemde aracınız çok yakışıklı olur
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2011, 23:48:02 »
İyi bir usta bulur ve boyatırsanız fark kalmayacağını düşünüyorum. Ankarada iseniz veya yakın iseniz Reis TOYOTA'ya yaptırabilirsin boyayı.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,