Harun bey arabanızı yeni mi aldınız.. öncelikle arabanız kaç model?? çünkü toyota belli bir yıldan sonra ürettiği araçlarında triger kayışı yerine zincir kullanmaya başladı.. eğer aracınız kayışlı ise ve aracınızı yeni aldıysanız ne zaman takıldığını öğrenebileceğiniz tek nokta aracınızı aldığınız kişidir, bunu başka şekilde öğrenmek mümkün değil..
bildiğim kadarıyla her aracın her modelin triger kayışının değiştirilmesi (km & yıl) kriteri farklı farklıdır.. örneğin 98 ve öncesi model corollalarda triger kayışı benim bildiğim Km olarak 100.000 de değişiyor ya da km 5 sene içinde 100.000 olmadıysa bir an önce değiştirmede fayda vardır.. (ben daha önceki ikinci el 97 corolla gli arabamı alır almaz triger kayışını değiştirmiştim kafanızda şüphe kalmıyor rahat ediyorsunuz en azından size de aynısını öneririm)
bu arada triger kayışı plastik değildir, cam elyafından üretilmiş bir üründür.. aracınızla katedilen km ya da kullanılan yıla göre özelliğini kaybetmesi kendiliğinden elyaf yapısının ufak ufak çatlaması durumu meydana gelecektir.. hayırlı günler