merhaba arkadaşlar
daha önceki konumda arabamın çok yajkması şikayetiyle Eskişehir servisine arabamı götürdüm ve oradaki usta yakıt ayarını yazılımı değiştirererk kısmıştı. sonra 2 gün geçmeden siz değerli arkadaşlarımın tavsiyesiyle motora zarar verir endişesiyle tekrar servise götürdüm ve ücretsiz olarak tekrar eski haline getirdiler. aynı zamanda usta hava filtre kutusunun girişindeki borunun girişini temizlemiş oraya ne diyolar bilemiyorum.
kendinde yapabilirsin dedi ve anlattı nasıl temizleneceğini. baktım hakikaten kolay gibi görünüyor.
şimdi arkadaşlarım sormak istediğim bu olaylar yapıldıktan sonra arabayla bi yere gitiim ve parkettim aradan yarım saat veyua bir saat geçmeden tekrar çalıştırdığımda 1. viteste ilk kalkışta gaz pedalı tutukluk yapıyo. gaz pedalını az bişey bastırdığımda araba fişek gibi ileri atlıyo. bunu kısa süreli molalardan sonra yapıyor.
mesela uzun süreli park etmelerde böyle bi sorun yaşamıyorum.
ustanın temizledim dediği yer hava filtresi çıkışı ve gaz telinin sarılı vaziyette olduğu yerin bitimi anlatabildiysem. daha dsa açık ifadeyle gaz telini bastırıyosun ve orada i vida var onu gevşettikten sonra filtre borusu (kalın olan) çıkıyor ve onun girişini temizliyosun. yani anlatmak istediğim acaba bu yeri temizleme ile bi alakası olabilirmi gaz pedalının sıkışması.
benim halledebileceğim bişey varsa basit olarak boşuna servise gitmeyeyim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.