0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayrıca Hakkı bey'in de belirttiği gibi senesi dolmuş veya dolmaya yakın yada kullanımdan ötürü lokal çatlaklıkların oluştuğu lastikler fren mesafenizi uzatır, yol tutuş performansınızı düşürür ve kısmi savrulmalar başlayabilir, içeriye verdiği ses oranında önemli bir artış olur ki buraya dikkat lastiklerinizin ihtiyarladığını bu ses size daha iyi anlatır ve bu çatlaklıklara bir de hava sızıntısı eklenirse lastik yanak diye tabir edilen asıl adı kesit oranı olan bölgeden ayrılabilir ve vahim sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Mustafa Bey, çatlayacak kadar sertleşmiş lastiği kullanmak hiç akıl karı değil bence. Ben böyle bir hata yaptım, kimsenin de yapmasını istemem. Eylül 2005'de trafiğe çıkan aracımın lastikleri Michelin Energy idi. 2009 sonunda kılcal çatlaklar başladı. Lastiğin uzaktan görünüşü mükemmeldi, hatta "Yeni mi diye" soranlar oluyordu, diş derinliği ise 5 mm'nin altına hiç düşmedi ama gelin görün ki o çatlaklar başladıktan sonra lastiklerin performansı zayıflamaya başladı. Neyse 2010 Kasım ayında Michelin Energy Saver ile değiştirdim lastikleri, yani 5 yıldan fazla ve tam 50.000 km kullandım lastiklerimi. Fakat son 6 ay bayağı bir zorlandım diyebilirim. Frenler garip tepkiler vermeye, ABS olur olmaz yerde ve süratte devreye girmeye, aracın yol tutuşu zayıflamaya başladı. Aracımı büyük oranda evden işe, işten eve kullandığım için lastik olayını biraz savsakladım ama ne kadar büyük hata yaptığımı yeni lastiklerimi taktırdıktan sonra anladım. Bence imkanı olan bırakın 5 seneyi, 3 seneden fazla kullanmamalı lastikleri.
Aslında Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında bu konuyla ilgili bir istatistik araştırma yapılsa durum ortaya çıkar diye düşünüyorum.Herkes gelirine ve bütçesine göre ayağını yorganına uzatmaya çalışıyor.Yoksa Mustafa bey de değiştirir 3 senede bir lastik.Hayat en ufak bir tereddütü bile geçiştirmeye gelmez.
Bundan 10-11 sene önce öğrenciyken bende senelerce 91 model Corolla da taş gibi Bridgestone lastikleri kullanmıştım.Olamazdı böyle iğrenç lastik.Ama o ara değiştirecek durumum olmamıştı.Tabi bunun bilincinde olarak çok daha dikkatli ve özenli bir sürüş sergiledim.Aracın durumuna göre risk alma durumuda değişmeli.Hız,takip mesafesi çok daha temkinli olmalı.İnsan duruma göre gereğinde riski de üzerine alıyor.Asıl bizi bitiren olay''Bize bişey olmaz mantığıdır''
öncelikle lastiğinizi ön arka yapsanız bile balans gerekliben michelin energy saver aldım 2500 km de balon yaptı lassa almadığıma pişmanım 195/60/15 için 140 tl balans sökme takma herşey dahil fiyat veriyorlar
mustafa bey lastiği aldığınız yere götürdünüz mü?size ne cevap verdiler..?
Söylediğiniz fiyat H sınıfı mı, nereden aldınız, ben Ankara da bu ölçüler için en uygun 165 lira buldum..