Gönderen Konu: LASTİK ALMAM LAZIM AMA...????  (Okunma sayısı 8662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: LASTİK ALMAM LAZIM AMA...????
« Yanıtla #20 : Mart 21, 2011, 17:48:16 »
Ayrıca Hakkı bey'in de belirttiği gibi senesi dolmuş veya dolmaya yakın yada kullanımdan ötürü lokal çatlaklıkların oluştuğu lastikler fren mesafenizi uzatır, yol tutuş performansınızı düşürür ve kısmi savrulmalar başlayabilir, içeriye verdiği ses oranında önemli bir artış olur ki buraya dikkat lastiklerinizin ihtiyarladığını bu ses size daha iyi anlatır ve bu çatlaklıklara bir de hava sızıntısı eklenirse lastik yanak diye tabir edilen asıl adı kesit oranı olan bölgeden ayrılabilir ve vahim sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Burdayım ==> http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31839.msg431622#msg431622

Lastik + Jant + Hava Filtresi + Performans Kiti ve diğer araç içi konularda sınırsız destek verebilirim. Özel Mesaj Atmanız Yeterli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 21, 2011, 17:48:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 21, 2011, 17:51:32 »
04 corollamı  yaklaşık 5 yıl kullanıp 60 bin km. de sattığımda alan kara kuru kız servise götürdü bastırıp parayı rapor aldı
raporda her şey yolunda çıktı sadece lastikler için  olumsuz rapor verildi , o rapor aynen kelimesi kelimesine şöyleydi:
"2003 yılından beri aynı lastikler kullanılyor, lastiklerde sertleşme ve yanlarda (yanaklarda) çatlamalar var, hemen değiştirilmesi gerek" :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 21, 2011, 17:59:29 »
Oğuz Bey, ses konusunu hiç açmayın lütfen :) Yeni lastiklerimi taktıktan sonra "Oh be dünya varmış" dedim. Eski lastiklerim öyle bir ses yapıyordu ki, tarif etmem mümkün değil. Ben de "Yaris, minik araba, yalıtım zayıf" diye kendimi teselli ediyordum. Meğerse boşuna günahını almışın canım arabamın :)

Ayrıca Hakkı bey'in de belirttiği gibi senesi dolmuş veya dolmaya yakın yada kullanımdan ötürü lokal çatlaklıkların oluştuğu lastikler fren mesafenizi uzatır, yol tutuş performansınızı düşürür ve kısmi savrulmalar başlayabilir, içeriye verdiği ses oranında önemli bir artış olur ki buraya dikkat lastiklerinizin ihtiyarladığını bu ses size daha iyi anlatır ve bu çatlaklıklara bir de hava sızıntısı eklenirse lastik yanak diye tabir edilen asıl adı kesit oranı olan bölgeden ayrılabilir ve vahim sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2011, 18:02:50 »
Hakkı bey ses konusunda ben de çok muzdaribim. Her ne kadar işim bu da olsa ve her ne kadar farklı markada çalışıyorda olsam ne demişler en iyi mal elindeki maldır. Aslın da hiç de doğru değil o yüzden açık seçik diyorum ki kendi aracımda Prelli P7 Cinturato var ve içeri verdiği sesi duymak istemezsiniz. Araçtan soğursunuz yani o derece ve bu lastikler 2010 Model ve hiç km yapmamıştı.

Bir an önce Bridgestone Potenza S001 takmak için gün sayıyorum resmen  -_-
Burdayım ==> http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31839.msg431622#msg431622

Lastik + Jant + Hava Filtresi + Performans Kiti ve diğer araç içi konularda sınırsız destek verebilirim. Özel Mesaj Atmanız Yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Mart 21, 2011, 19:24:48 »
çok genellemişsiniz yine Mustafa bey, benim altımda 1991 model araç var  5 yılda bir değiştiririm genelde, zaten diş derinliği hiçbir zaman 5mm'nin altında olmaz.

cevap : Alper bey genelde demek herkez aynı şeyi yapıyor demek değildir,bunu sizde biliyorsunuz.Olabilir ne güzel 5 yılda bir değiştiriyormuşsunuz değiştirin bunda bi sıkıntı yok ki.Lastik diş derinliği 5 mm altında hiçbir zaman olmaz demişsiniz en son servis muayenesinde ön lastikler 4.5 arka lastikler 4 mm yazılmış nası 5 mm altında olmuyor anlamadım doğrusu.

Kimse kimseyi de zorlamıyor zaten, risk iştahınıza göre yapacağınız bir şey. Siz ben böyle yaparım diyorsunuz, biz de katılmıyoruz böyle yaparız diyoruz. Ne yani hiçbir şey söylemeyelim mi?

cevap : Birşey söyleyin tabi size bişey söylemeyin yorum yapmayın diyen mi oldu? Tabi birşey söylerken de bana muhalefet edileceğine Tolga bey e yardımcı olmaya çalışmak daha mantıklı olur?Ben şunu anlamıyorum biri bir konu açıyor günlerce birşey yazılmıyor ben bişey yazdım mı sayfa muhalefetçilerle doluyor,yani muhalefet etmeyi ne kadar çok seviyoruz anlamıyorum,bir arkadaşımız da çelik jant konusunda yardım istedi baktım çocuğa kimse bişey yazmıyor ben yazdım aynı durum başıma geldi,sayfa muhalefetçilerle doldu bana muhalefet edeceğinize konuyu açan kişiye yardımcı olun.

Muayene istasyonlarında diş derinliğine bakılıyor çünkü lastikler hakkında elle tutulur, ölçülebilir  bir tek o veri var. Her lastik aynı hızda eskimediği için belli bir süre koymak imkansız. Yazılan 4 yıl, 5 yıl, 6 yıl gibi şeyler de genelleme, 4 yıl 364 gün olunca yeni, 4 yıl 365 gün olunca birden bire eski olmuyor elbetteki

cevap : 5 yıl genelleme ise o zaman lastik değişimi lastiğin genel durumuna bakılarak yapılır desin herkez 5 yıl şart koymasın kimse.

Şunu da belirteyim, sürekli kullanılan lastikler daha az kullanılan lastiklerden daha yavaş eskirler.

cevap : Bende bunu anlatmaya çalışıyorum,bu durumda 5 yıl şartı koymak mantıksız geliyor bana

İyi şoför lastiğinin durumunu bilmeli ve sürekli kontrol etmeli ve onu göre hızını ve davranışlarını ayarlamalıdır.

cevap : Aynen katılıyorum,benim lastiklerim eski yağmurlu havalarda temkinli giderim 100 km hızı geçmem,lastiklerim yeni olsada yağmurlu havalarda temkinli giderim 100 km hızı geçmem.

Bu arada eski lastikler de genelde fabrikalarda tekrar işlenir, doğaya atılmazlar

cevap : Bunu öğrendiğim çok iyi oldu sanırsam eskiden dönüşüm yapılamıyordu ben öyle hatırlıyorum,teknoloji gelişti dönüşüm oluyor artık ne güzel çünkü ben kullanılmış kalem pilleri bile çöpe atmayan biriyim evde kullanılan pilleri bir kutu içinde biriktirir geri dönüşüm kutusuna atarım.Ancak geri dönüşüm yapılıyorsa lastikçilerin tıpkı akü satan yerler gibi eski lastikleri alıp yeni lastikte fiyat indirimi yapması lazım,tüketici olarak bu indirimi istemek hakkımız diye düşünüyorum...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mart 21, 2011, 19:37:38 »
Mustafa Bey, çatlayacak kadar sertleşmiş lastiği kullanmak hiç akıl karı değil bence. Ben böyle bir hata yaptım, kimsenin de yapmasını istemem. Eylül 2005'de trafiğe çıkan aracımın lastikleri Michelin Energy idi. 2009 sonunda kılcal çatlaklar başladı. Lastiğin uzaktan görünüşü mükemmeldi, hatta "Yeni mi diye" soranlar oluyordu, diş derinliği ise 5 mm'nin altına hiç düşmedi ama gelin görün ki o çatlaklar başladıktan sonra lastiklerin performansı zayıflamaya başladı. Neyse 2010 Kasım ayında Michelin Energy Saver ile değiştirdim lastikleri, yani 5 yıldan fazla ve tam 50.000 km kullandım lastiklerimi. Fakat son 6 ay bayağı bir zorlandım diyebilirim. Frenler garip tepkiler vermeye, ABS olur olmaz yerde ve süratte devreye girmeye, aracın yol tutuşu zayıflamaya başladı. Aracımı büyük oranda evden işe, işten eve kullandığım için  lastik olayını biraz savsakladım ama ne kadar büyük hata yaptığımı yeni lastiklerimi taktırdıktan sonra anladım. Bence imkanı olan bırakın 5 seneyi, 3 seneden fazla kullanmamalı lastikleri.
hakkı bey özellikle şu yorumunuzu hayretler içinde okudum ben nerde"çatlayacak kadar sertleşmiş lasitiği kullanın"dedim?Öyle birşey demişsem lütfen kopyalayıp bana gösterin herkezden özür dileyeceğim eğer öyle bir kelime bulamazsanız yorumlarım içinde lütfen siz benden özür dileyin.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2011, 18:30:03 »
Mustafa Bey, lastik hamurları zamanla sertleşir, gevrer ve çatlar, bunu tartışmaya gerek duymuyorum. Hele ki 5 yıllık bir lastikte çatlaklar oluşmuş olma ihtimali çok çok yüksektir. Olmamış olsa bile bu o lastiğin sağlıklı olduğu anlamına da gelmez zaten. Evet yazınızda çatlak kelimesi geçmiyor ama lastik gibi hayati bir konuyu otomotiv endüstrisinde ticari kaygılarının ön plana çıktığı bakım/yedek parça gibi konularla kıyaslamanızı kesinlikle doğru bulmuyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 23, 2011, 09:20:24 »
Aslında Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında bu konuyla ilgili bir istatistik araştırma yapılsa durum ortaya çıkar diye düşünüyorum.Herkes gelirine ve bütçesine göre ayağını yorganına uzatmaya çalışıyor.Yoksa Mustafa bey de değiştirir 3 senede bir lastik.Hayat en ufak bir tereddütü bile geçiştirmeye gelmez.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2011, 13:32:17 »
Aslında Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında bu konuyla ilgili bir istatistik araştırma yapılsa durum ortaya çıkar diye düşünüyorum.Herkes gelirine ve bütçesine göre ayağını yorganına uzatmaya çalışıyor.Yoksa Mustafa bey de değiştirir 3 senede bir lastik.Hayat en ufak bir tereddütü bile geçiştirmeye gelmez.
can bey objektif yorumunuz için teşekkür ederim benim şuan aracımda kullandığım lastik pirelli ve beş yıllık lastik,ben aldığımda üzerindeydi aracın yani benim tercihim değil.Malum geçen haftalarda istanbul a kar yağdı ve ben o lastiklerle dimdik rampalar çıktım o dik rampalara arabamı park ettim yokuş aşağı o lastiklerle indim,ne oldu hiç bu iş kullanımla alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2011, 14:14:18 »
Bundan 10-11 sene önce öğrenciyken bende senelerce 91 model Corolla da taş gibi Bridgestone lastikleri kullanmıştım.Olamazdı böyle iğrenç lastik.Ama o ara değiştirecek durumum olmamıştı.Tabi bunun bilincinde olarak çok daha dikkatli ve özenli bir sürüş sergiledim.Aracın durumuna göre risk alma durumuda değişmeli.Hız,takip mesafesi çok daha temkinli olmalı.İnsan duruma göre gereğinde riski de üzerine alıyor.
Asıl bizi bitiren olay''Bize bişey olmaz mantığıdır''
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2011, 14:31:43 »
Bundan 10-11 sene önce öğrenciyken bende senelerce 91 model Corolla da taş gibi Bridgestone lastikleri kullanmıştım.Olamazdı böyle iğrenç lastik.Ama o ara değiştirecek durumum olmamıştı.Tabi bunun bilincinde olarak çok daha dikkatli ve özenli bir sürüş sergiledim.Aracın durumuna göre risk alma durumuda değişmeli.Hız,takip mesafesi çok daha temkinli olmalı.İnsan duruma göre gereğinde riski de üzerine alıyor.
Asıl bizi bitiren olay''Bize bişey olmaz mantığıdır''
Aynen katılıyorum,ve senin öğrenciyken yaşadığın durumu yaşayan yüzlerce insan vardır ve ben onlara diyorum ki ; lastik diş derinliği standartlara uygunsa,lastik darbe almamış ve balon yapmamışsa,herhangi bir darbe vs hariç tamamen doğal kullanım sonucu yıpranmışsa 100 km hızı geçmeyerek ve biraz da fren mesafesine dikkat ederek,bu lastikleri kullanabilirler.Kimiside diyebilir ki;"yok kardeşim ben borca girerim yinede lastiklerimi değiştiririm" bu da güzel bir olaydır saygı duyarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 17, 2011, 19:35:19 »
Değerli Toyotaclub dostları
96 corolla GLİ arabam var.
4 lastik değiştirmek istiyoırum. ne önerirsiniz. aşırı pahalı olmamakla birlikte iş gören normal bişey istiyorum çok ucuzda olmuycak.
Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Lastik değiştirirsen balans ayarı yapıcakmıyım
Süreçleri yazarsanız sevinirim.
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 18, 2011, 08:18:20 »
öncelikle lastiğinizi ön arka yapsanız bile balans gerekli
ben michelin energy saver aldım 2500 km de balon yaptı lassa almadığıma pişmanım 195/60/15 için 140 tl balans sökme takma herşey dahil fiyat veriyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 18, 2011, 10:00:39 »
merhaba, piyasada, Michelin lastiklerin,  farklı ülke üretimleri ve kalite ve fiyat farklılıkları var mı, bilgi sahibi olanlar yazarlarmı..

teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 18, 2011, 10:09:52 »
ben michelin energy saver aldım 2500 km de balon yaptı lassa almadığıma pişmanım 195/60/15 için 140 tl balans sökme takma herşey dahil fiyat veriyorlar

mustafa bey lastiği aldığınız yere götürdünüz mü?
size ne cevap verdiler..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 18, 2011, 10:23:04 »

Söylediğiniz fiyat H sınıfı mı, nereden aldınız, ben Ankara da bu ölçüler için en uygun 165 lira buldum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 18, 2011, 18:13:39 »
mustafa bey lastiği aldığınız yere götürdünüz mü?
size ne cevap verdiler..?

kullanıcı hatası olduğunu garantiye girmediğini söylediler ben tüketici hakem heyetine dilekçe yazdım bakalım ne cevap gelecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 18, 2011, 18:15:05 »
Söylediğiniz fiyat H sınıfı mı, nereden aldınız, ben Ankara da bu ölçüler için en uygun 165 lira buldum..

evet H sınıfı istanbul bayrampaşa carrefoursa fiyatı