Gönderen Konu: corollamız artık tüplü araç performansta düşüklük yaşar mı  (Okunma sayısı 5127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, ben de aracımı ilk aldığımda (2. kullanıcıyım) eski sahibi, lpg taktırma benzini az yakıyor demişti. 4- 5 ay bindim benzinle, ama çok gezince yakıyor beni ekonomik olarak. Ben de Atiker sıralı sistem taktırdım. Çok da memnunum, benzinle arasında performans olarak pek fark yok. Ekonomik olarak ise çok fark var. Şehir içinde 1 litre gaz (Aygaz) ile 10 km- şehir dışında 12 km falan yapıyor. Yaz ve kış değşiyor tabi. Ramazan kardeş bence lpg takıldığı için hiç üzülme.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Erdem bana hiç sormadın ama memnunmusun abi Atiker'den diye ;) ben çok memnunum uzun yolda 156 kuruş, şehir içinde en fazla 180 kuruş yakıyor ;) hiçte bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar çok şükür :)

Mesut bey BRC nin sloganını bilirsiniz "KALİTEYİ ZAMAN BELİRLER"der.Ben lpg taktırmadan önce sabahlara kadar okudum araştırdım en çok sorun yaşanan marka atiker belki marka çok iyi bir marka ama önüne gelene bayilik vermişler eğitim vermemişler denetlememişler.Siz işi bilen bir yerde montaj yaptırmışsınız ve şuan sorun yaşamıyorsunuz memnunsunuz ancak dediğim gibi BRC nin sloganı """KALİTEYİ ZAMAN BELİRLER""ve bu zamanın kaliteyi BRC olarak tescilleyeceğine adım gibi eminim sebeplerini uzun uzun anlatmama gerek yok.Artı siz ingiltere den gaz kontrol sistemi getirip,montajı yaptırmışsınız aracınız aynı model araçlara göre 10 krş daha az yakıyor yakıt değeri verdiğiniz de bunu belirtmeniz gerekir çünkü sizinle aynı model aracı kullanan insanlar hep acaba bizim aracımız da bir arıza mı varda çok yakıyor der.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba katkılı otogaz kullanmayın enjektörleri tıkıyor zamanla. aygaz mogaz katkılıdır.Lpgde güzel montaj ve ayar yapılırsa çekiş kaybı benzine göre yüzde 2 dir onuda hissetmezsiniz. brc kalitesini düşürdü bir çok parçasını türkiyede ürettiriyor vede enjektörleri sesli çalışıyor ama yinede sektöre damgasını vuran firmaların başında geliyor hayırlı olsun lpg niz güzel günlerde kullanın
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Merhaba katkılı otogaz kullanmayın enjektörleri tıkıyor zamanla. aygaz mogaz katkılıdır.Lpgde güzel montaj ve ayar yapılırsa çekiş kaybı benzine göre yüzde 2 dir onuda hissetmezsiniz. brc kalitesini düşürdü bir çok parçasını türkiyede ürettiriyor vede enjektörleri sesli çalışıyor ama yinede sektöre damgasını vuran firmaların başında geliyor hayırlı olsun lpg niz güzel günlerde kullanın
sevgili kardeşim çoğu parçasını türkiye de üretiyorsa BRC kaliteyi düşürmüş mü oluyor,o zaman benim toyota mda türkiye de üretilmiş adapazarı fabrikasında kalitesizmi oldu şimdi :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
sevgili kardeşim çoğu parçasını türkiye de üretiyorsa BRC kaliteyi düşürmüş mü oluyor,o zaman benim toyota mda türkiye de üretilmiş adapazarı fabrikasında kalitesizmi oldu şimdi :)

ingiltere de üretilmiş e12 ler ile adapazarında üretilmiş olanlar arasında fark yok mu? bunu ben söylemiyorum sedan e12 si olanlar söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tamam arkadaşlar türkiye de üretilen tüm toyotalar artı parçaları kalitesiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ben şunu anladım lpgden ve atikerden tedirgin olmam gerekmiyor zaten arabanın yürüründe motorunda bi problem yok bakımları tam  rahat rahat binebilirim :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
Erdem bana hiç sormadın ama memnunmusun abi Atiker'den diye ;) ben çok memnunum uzun yolda 156 kuruş, şehir içinde en fazla 180 kuruş yakıyor ;) hiçte bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar çok şükür :)
İyiymiş :) , umarım bundan sonrada sorun yaşamazsın abi ,
Bu arada farkettim ki lpg taktırdıktan sonra foruma çok girmiyorsun abi, Arabayla gezmekten fırsat kalmıyor sanırım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
Üzgünüm fakat yaşayacak.Yine de hayırlı olsun.Kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Üzgünüm fakat yaşayacak.Yine de hayırlı olsun.Kazasız sürüşler.
1 ay sonra görcem performansı istanbul-edirne yolunda  bu arada teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
2000 1.4 terra vvti var arkadaşlar 15-20 gün içinde taktırıcam ne dersiniz bazen gece yarılarına kadar BRC-ATIKER-ZAVOLLI ve LAVATO yorumlarını okuyorum kafam çoook karışık:( fiyat farkıda malum.. atiker 1000 brc 1600 lira. lavato eski arabamda vardı 10 numara problemsizdir fakat brc için ise çok iyi yorumlar var
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
2000 1.4 terra vvti var arkadaşlar 15-20 gün içinde taktırıcam ne dersiniz bazen gece yarılarına kadar BRC-ATIKER-ZAVOLLI ve LAVATO yorumlarını okuyorum kafam çoook karışık:( fiyat farkıda malum.. atiker 1000 brc 1600 lira. lavato eski arabamda vardı 10 numara problemsizdir fakat brc için ise çok iyi yorumlar var
oktay bey ben aracımı 1-2 sene sonra satarım diyorsanız ne taktırırsanız taktırın fark etmez ama ben aracımı uzun yıllar kullanıcam diyorsanız o zaman kesinlikle BRC MY 10 derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ramazan kardesım merabalar oncelıkle bende corollama candan muhendısllıkte lpg taktırmayı dusunuyorum sız bu candan muhendıslıgın ıscılıgınden ve atıkerden memnunmusunuz acaba atıkerın pek tavsıye edılmedıgını goruyorum ancak fıyat olarakta en uygunu bu kısa sure olmus sızınkıde ama herangı bı problemle karsılastınızmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • AKLIN YOLU BİR... TOYOTA...
BENİM ÖNCEKİ ARACIMDA VARDI 2006 SOL. ÇOK MEMNUNDUM. İÇİNİZ RAHAT OLSUN. TABİİ USTANIZ İYİ BİR İŞÇİLİK ÇIKARTTIYSA:)
ÖLÜMÜNE TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Oktay bey merhaba,

Bende aracıma (2004 model 1.6 HB Sol) LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Ankara'da bir usta Toyotalara Lovato'nun daha uyumlu olduğunu söylemişti. (Tamamen kendi tecrübesiymiş) BRC ve ZAVOLI'de iyi markalar elbette. Babam arabasında (Opel Vectra Comfort 1.6) BRC kullanıyor ve km'de 0,17 - 0,18 kuruş yakıyor. (LPG: 2,09 TL/lt) Aynı usta toyota motorlarının LPG'ye uyumlu olduğunu söylemişti. LPG daha yüksek ısıda tutuştuğu için motor hararetini artırıyor. Hatırlamaya çalışın Toyotanızın hararet göstergesi bugüne kadar hiç orta seviyenin üstüne çıktı mı? ;) Babamın vectrası şehir içinde dur-kalk trafikte yürüyen fırın gibi gidiyor.

Benimde forumdaki kullanıcı dostlara şöyle bir-iki sorum olacak;
- Bu LPG kiti takıldıktan sonra aracın yol bilgisayarındaki veriler gerçeği yansıtacak mı?
- Bazı araçlarada uygulama sonrası arıza lambası yanıyormuş, bu lambanın yanmaması için ne yapılabilir?

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Oktay bey merhaba,

Bende aracıma (2004 model 1.6 HB Sol) LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Ankara'da bir usta Toyotalara Lovato'nun daha uyumlu olduğunu söylemişti. (Tamamen kendi tecrübesiymiş) BRC ve ZAVOLI'de iyi markalar elbette. Babam arabasında (Opel Vectra Comfort 1.6) BRC kullanıyor ve km'de 0,17 - 0,18 kuruş yakıyor. (LPG: 2,09 TL/lt) Aynı usta toyota motorlarının LPG'ye uyumlu olduğunu söylemişti. LPG daha yüksek ısıda tutuştuğu için motor hararetini artırıyor. Hatırlamaya çalışın Toyotanızın hararet göstergesi bugüne kadar hiç orta seviyenin üstüne çıktı mı? ;) Babamın vectrası şehir içinde dur-kalk trafikte yürüyen fırın gibi gidiyor.

Benimde forumdaki kullanıcı dostlara şöyle bir-iki sorum olacak;
- Bu LPG kiti takıldıktan sonra aracın yol bilgisayarındaki veriler gerçeği yansıtacak mı?
- Bazı araçlarada uygulama sonrası arıza lambası yanıyormuş, bu lambanın yanmaması için ne yapılabilir?

Şimdiden teşekkürler.
yol bilgisayarı gerçeği yansıtmıyor ve bizim aracımızda arıza lambası daha hiç yanmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Mesut bey BRC nin sloganını bilirsiniz "KALİTEYİ ZAMAN BELİRLER"der.Ben lpg taktırmadan önce sabahlara kadar okudum araştırdım en çok sorun yaşanan marka atiker belki marka çok iyi bir marka ama önüne gelene bayilik vermişler eğitim vermemişler denetlememişler.Siz işi bilen bir yerde montaj yaptırmışsınız ve şuan sorun yaşamıyorsunuz memnunsunuz ancak dediğim gibi BRC nin sloganı """KALİTEYİ ZAMAN BELİRLER""ve bu zamanın kaliteyi BRC olarak tescilleyeceğine adım gibi eminim sebeplerini uzun uzun anlatmama gerek yok.Artı siz ingiltere den gaz kontrol sistemi getirip,montajı yaptırmışsınız aracınız aynı model araçlara göre 10 krş daha az yakıyor yakıt değeri verdiğiniz de bunu belirtmeniz gerekir çünkü sizinle aynı model aracı kullanan insanlar hep acaba bizim aracımız da bir arıza mı varda çok yakıyor der.

Mustafa bey bu değerleri o elektronik gaz kontrolu dediğiniz parçayı devreden çıkartarak elde ettim :)  geçen gün o parçayı devreye aldığımda şehir içinde 40km daha fazla yol kat ettim son depomda :D 

bu arada elektronik gaz kontrolunden kastım LPG gazı değil aracımdaki boğaz kelebeği telli sistem değil, elektroniktir ve bendeki bahsettiğiniz elektronik ekipman , bu elektronik boğaz kelebeğine gaz pedalından giden sinyalleri kontrol ediyor, siz nekadar gaza agrasif bazzsanızda o sinyalleri düzeltiyor ve aracı sakin kullanmanızı sağlıyor :)

şöyle bir örnek vereyim ben ECO yani ekonomik modda kullanıyorum şuanda ;)

ürün :