Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 08:15:33
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
Hep mi? Hiç mi? Az mı? Çok mu?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Hep mi? Hiç mi? Az mı? Çok mu? (Okunma sayısı 1416 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
chappuler
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
34 kere teşekkür etti
52 kere teşekkür edildi
«
:
Mart 16, 2011, 11:43:17 »
Hemen hepimiz iyi kötü az çok okumuş eğitim almış üyeleriz...
Hepimizin ilgi alanları meslekleri ve uzmanlık alanları var...
Elbette hayat sadece eğitim aldığın konuyla yoğrulmakla geçmiyor öyle değil mi? geçen gün birine otomobillerden bahsederken "o modellerde manifoltta sorun çıkıyormuş" dedim...
"eleman sordu tabi "hocam sen manifoltun ne olduğunu biliyor musun?" dedim ki "yakıt ve hava karışımı için gerekli havanın emişiyle ilgili bişey olması lazım" hayır kendimde şaşırdım aptallaştım ne diyorum ben diye....
sitelere eşya bakmaya gidiyoruz hemen tüm stillerin ayırdedici özelliklerini farkedip mobilya dünyasının terimlerini hafızama kazığımı farkettim.... unuttukları terimleri ve farklılıklarını açıp "şu neydi" bu neydi" diye bana sormaya başladılar....
farkettim ki aslında ne otomobil tamircisiyim ne de mobilyacı sanatçı da değilim ama "soprano" nun ne anlama geldiğini biliyorum....
sonra düşündüm kendi kendime (zaten genellikle kendi kendime düşünürüm) dedim ki.......
"her konuda az buçuk fikir sahibi olmak mı iyidir yoksa belli başlı konularda otör olmak mı?"
garip terimleri aklımda tutarak yarım akıllı mı oluyorum? yoksa "yok arkadaş o öyle değildir böyledir bu budur ben bu konuda uzmanım" diyip başka konularda fikir sahibi olmayan bir cahil mi?
gel çık işin içinden... çıkarın beni bu kaostan....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."
Toyota Club Türkiye
«
:
Mart 16, 2011, 11:43:17 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A-
Kilometre: 127000
Model Yılı: '05
31 kere teşekkür etti
54 kere teşekkür edildi
Ynt: Hep mi? Hiç mi? Az mı? Çok mu?
«
Yanıtla #1 :
Mart 16, 2011, 12:05:57 »
Ablacım benim ilgi alanımda futbol. Adamların giydiği ayakkabı numarasını bilebilecek kadar bilgim var. Galatasaray'a gelen bir yabancı antrenör(Rijkaard) şöyle demişti: ''Türk futbolunda herşey var ama herşey yarım. '' diye. Evet bu noktadan yola çıkarak bence ilgili olduğumuz konularda yoğunlaşmalıyız. Herşeyimizi ilgili olduğumuz alana vermeliyiz. Bu konu ama 1 olur ama 11 o bize kalmış. Saygılar....
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
1 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #2 :
Mart 16, 2011, 12:13:01 »
ben derim ki branşımızda kendimizi sürekli güncellemeli, diğer konularda da bilmediğimiz bir konu hakkında konuşuluyorsa genel kültür açışından zenginleşmek için dinlemeliyiz.yani, bıranşımızda konuşup, diğer konularda fetva verme ukalalığında bulunmadan doğrumu bilmiyorum ama böyle olması gerek diyebilmeliyiz en azından. yoksa bi ampul bile değiştiremeyiz bıranşımız değil öğrenmedim diye.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mart 16, 2011, 12:15:15 »
Gerçekten çok uzun soluklu düşünülüp anlatılacak bir konu fakat şu an icra ettiğim mesleğim konusunda ben daha çekirdek kadro iken rahmetli ustam dedi ki ; Çok bilenle hiç bilmeyene yardımcı olma !.. Şu yaşıma gelene kadar birçok kez doğruluğunu perçinledim.
Madalyonun diğer yüzüde çok bilmiş olmamak ve çok ilgisiz olmamakta kendim içinde geçerli tabiki.
Elbette uzmanlığımız olsun,öncelikli olsun fakat ufkumuzda açık olsun.Olabildiğince çeşitli konularda bilgimiz olsun ki fikrimizi söyleyip o konuları teyit edebilelim.Bilinçli olmak iyidir....
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
Araç: Başka Marka
Kilometre: 130000
Model Yılı: '10
167 kere teşekkür etti
38 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Mart 16, 2011, 12:39:45 »
Bana ne ben herşeyi bilecem:)..........................
Diyip, çok bilen çok yanılır durumuna düşmemek gerek...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
just do it
Araç: Camry
Kilometre: 225000
Model Yılı: '06
351 kere teşekkür etti
565 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mart 16, 2011, 12:43:07 »
Kendi alanımızda her zaman gelişme zaten kaçınılam ve başarının sürekliliği için yeter şarttır.
Diger konulardaki araştırma ve gelişmeler ise genel kültürdür bana göre.Kişi bir çok konuda fikir sahibi olabilir ama asla bu konun uzmanı benim diye çıkmamalı.
İş dışında muzik hayatımın önemli bir yerini kaplar.Sesim gargadan biraz daha iyi ama bağlama çalmayı seviyorum.Çalıp söylemek ise ayrı bir tat verir hele ki türkü tadında bir sohbet ile sıcaç bi rçay bazen soğuk bir kadeh.....
Bilgi paylaştıkça anlam kazanır (konfiçyüs)
Söz gümüş se süküt altındır.
Biliyorsan konuş faydalansınlar;bilmiyosan sus bari adam saysınlar
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '20
252 kere teşekkür etti
709 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mart 16, 2011, 12:53:33 »
her konuda fikir sahibi olmak iyidir , fikir sahibi olmadığınızda " bilemiyorum " dedirtir
oysa hiçbir işten anlamayan gününü tv karşısında geçirenler herşeyi bilir. ne sorsanız yanıtlar. işte bu işgüzarlar yüzünden olabildiğince çok bilgi edinerek yeri geldiğinde kullanmayı tercih ederim. yoksa işi yada uzmanlığı olsun olmasın bir insan belli bir yaşın üzerindeyse her konuda konuşur. tecrübe ayrı bir olaydır, bu gün de yaşamak ayrı bir olaydır. farkındalık herzaman fark yaratır
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Lazy Black Sheep
Kilometre: 55000
Model Yılı: '08
96 kere teşekkür etti
126 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mart 16, 2011, 13:44:12 »
Her konuda fikir sahibi olunmasi bana göre Türkiye'deki en temel problemlerden birisi. Cicek pasajina gidersin; adam alinca alkolü memleketi kurtarir. Sanayi'ye gidersin; abi bu arabalar yaramaz der vs vs. Gercekten bilgi eksikligi var. Insanlar arastirmiyor, kitap okumuyor. Yalan yanlis kulaktan dolma seyleri dogru olarak benimsiyor ve sonra etrafa bunlari dogruymus gibi satiyor. Aslinda isin özü de güvensizlikten geliyor. Karsidaki saticiya vs güvenmedigin icin oturup ögrenmek zorunda kaliyorsun.
3-4 sene önce Ankara'ya geldigimde, teyzemin arabaya kis lastigi almaya gittik. Lastikci abi bunlar vakumlu lastik yapisir yola diye konuye girdi. Sanki ahtapot kolu da bir sekilde yola vakum yapiyor. Adam bu isin tüccari ama birsey bildigi yok. Gercekten isinin piri adami bulmak zor. Isinin uzmani adamlar yetistirilmeli; uzman yetistirmek icin eninde sonunda adama bir yatirim yapacaksin. O adamda biraz okur ögrenir diye umut ediyorum. Toplumumuz cok insancil, temiz, genelde iyi niyetli ama zir cahil.
Ben bir cihaz vs alacagim zaman o isi hatmetmem lazim. En son DSLR kamera alacakken, oturdum 4 hafta forumlari, siteleri, testleri vs okudum. Sonra gittim aldim. Uzman miyim? Hayir ama en azindan simdi neyin ne oldugunu biliyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!
"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mart 16, 2011, 19:26:23 »
Hande hanım, sen zeki bir kızsın, önemli olanda bu
allah kimseyi cahil etmesin
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Mart 17, 2011, 09:01:27 »
Herşeyden biraz anlarım ama hiç birşeyi tam bilmem
Böylesi daha çok işime geliyor
Folgsamkeit macht frei...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2007 yaris D4D
Araç: Yaris
Kan Grubu: B-
«
Yanıtla #10 :
Mart 17, 2011, 16:23:23 »
Hande hanım güzel bir konuya değinmiş. bizde arada arkadaşlarla tartışırız bunu
kendi yaptığım işi en iyi ben bilmeliyim diye düşünürüm hep. işimle ilgili sorulan her soruya doğru cevap vermem lazımdır. bir önceki işim için genel müdür ile mülakat yaparken bana klasik "5 sene sonra kendini nerde görüyosun" diye sormuştu. bende, benim herhangir yerde gözüm yok, benim tek hedefim yaptığım iş konusunda uzmanlığımı kabul ettirip kendimi geliştirmek olur, benim konum ile ilgili herhangi bir durumda buradaki herkes "bunu burak beye soralım" dediği zaman ben zaten istediğim herşeyi elde edebilecek duruma gelirim... diye cevap vermiştim. ve 3 yıla yakın çalıştığım o yerde bu seviyeye gelmiştim sanıyorum
bunun dışında sosyal hayatta geçerli olan kural ise bence herşeyden biraz bilmektir. herşeyin en doğrusunu kimse bilemez (big bang theory'deki sheldon hariç
). bence insanın her ortamda konuşacak birşeyleri olması lazım. yani ben şimdi sadece kendi işimle ilgili konuşabilen biri olsam herhangibir ortama girdiğimde konuya nasıl dahil olabilirim ki? hatta bu forumda yazmak için bile herşeyden azda olsa bilmek lazım neticede
aksi takdirde sizinle tanışan hiç kimse ikinci seferinde sizi hatırlamaz
www.hunomost.org
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»