Gönderen Konu: Lastik tamir spreyi  (Okunma sayısı 8306 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Lastik tamir spreyi
« : Mart 15, 2011, 09:55:30 »
aramızda lastik tamir spreyi kullanan varmı? aracıma geçen hafta lpg taktırdım .lovato marka usta simit tank taktı aslında şehir içinde stepne ye gerek yok onun yerine lastik tamir spreylerinden kullan yaklaşık 80 km yol gidersin o zaman kadarda nasılsa bir lastikçi bulursun dedi..mantıklı gibi geldi ama gerçekten işe yarıyormu bilmiyorum

Toyota Club Türkiye

Lastik tamir spreyi
« : Mart 15, 2011, 09:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik tamir spreyi
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2011, 10:05:30 »
Ben tamir spreyi kullanmadım ve şehiriçinde stepneye gerek yok diyen ustayıda ayrıca kınıyorum :) Şehiriçinde spreyinde işe yarayamayacağı anlara Allah düşürmesin :) O zaman daha iyi anlaşılır stepnenin yokluğu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2011, 10:06:49 »
benim arkadaşım kullanıyodu ufak patlamalarda güzel sonuç aldı memnundu ama tabiki lastik yarıldımı birişe yaramıyo ne yazıkki
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2011, 10:07:59 »
hocam bagajı daraltma diye söledi usta aslında bende karşıyım ama şehir içinde bu güne kadar 2 kere patladı onda da tamirciye yakın denk gelmiştim:) işe yaradığını bilsem öyle yapıcam da kararsız kaldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2011, 10:10:36 »
ufak ebatta lastikler var ince eğer bagajı daraltmak istemiyosanız ondan deneyin bayağı biufak fazla yer kaplamaz hemde daha sağlıklı olur spreyden
istersenizbide onu araştırın garanti olsun kafanızda rahat olur
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2011, 00:23:43 »
Ben kullandım ve çok memnun kaldım. Kullandıktan sonra ayrıca lasttikçiye de gitmedim. 1 yıldan fazla öyle kullandım.Başka bir zaman lastik havasını kontrol ettirirken aynı lastiğe çivi battığını söyledi lastikçi o zaman çıkarıp tamir etti.Bu arada o çivi eski patlakal ilgisi yok.Bunun üzerine ben de stepneyi eve bırakmaya karar verdim.çünkü sprey hem tamir ediyor hem gidebilecek kadar şişiriyor.üzerini de bir lastikçiden ya da benzin istasyonundan tamaladın mı devam e diyorsun.ha illaki içim rahat etsin diyorsan müsait bir zamanında da tekrar tamir ettirirsin.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2011, 00:33:20 »
ben de arabaya koydum, gerçi stepne ve her türlü lastik değiştirme alet edavatı var, pompa bile var ama gayet kullanışlı bir ürün bence...
yarılma olmadığı sürece işe yarar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2011, 00:33:51 »
Ben kullandım ve çok memnun kaldım. Kullandıktan sonra ayrıca lasttikçiye de gitmedim. 1 yıldan fazla öyle kullandım.Başka bir zaman lastik havasını kontrol ettirirken aynı lastiğe çivi battığını söyledi lastikçi o zaman çıkarıp tamir etti.Bu arada o çivi eski patlakal ilgisi yok.Bunun üzerine ben de stepneyi eve bırakmaya karar verdim.çünkü sprey hem tamir ediyor hem gidebilecek kadar şişiriyor.üzerini de bir lastikçiden ya da benzin istasyonundan tamaladın mı devam e diyorsun.ha illaki içim rahat etsin diyorsan müsait bir zamanında da tekrar tamir ettirirsin.

vayy be bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum :)...bende petrol ofisindeki puanlarımla çakmaklıktan elektrikli lastik şişirici almıştım...bilseydim bu kadar iyi sonuç elde ediliniyor başka birşey alırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2011, 21:20:22 »
arkadaşlar 2001 de çıkan bir ürün vardı ;lastiğin içine uygulama yapılıyor jel şeklinde bir sıvı sıkıyorlar lastiğin içine lastik yarıldığında yada patladığında bu jel o yarığa doluyor ve lastik patlaması yaşamıyorsunz..barter olarak aracıma uygulama yaptırmıştım ama inanın yaptırdıkdan sonra bin pişman oldum 4 tekere uygulamma yapıldığından araç adeta gitmez oldu dengesi bozuldu lastiklerden her yıkayışımda adeta erir gibi siyah boya aktığını görebilyordum...bahsettiğniiz konu eğer böyle bir uygulmaay denk geliyorsa asla tavsiye etmem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2011, 07:15:42 »
aslında ne stepne , ne jell, nede tamir spreyi, en kolyı alacaksın bunlardan 4 tane , yola devam,hatta istersen araziye bile vur, hiç bir şey olmaz

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2011, 16:57:46 »
Bir yıl önce kullanmıstım bu spreylerden çok işimi görmüştü gecen hafta perşembe yine kullanmak zorunda kaldım.
Çok dar bir sokaktaki resmi dairede işim vardı arabayı park ettim,yandan anca bir araç zor geçiyordu.
bir baktım ki benim lastık neredeyse tamamen inmek üzere.
Ben işimi halledene kadar tamamen inmişti.Burada stepne takmaya imkanın yok çünkü yer yok.
Araçta bulunan spreyi sıktım ve doğru adam gibi lastikçiye.
3 tane daha aldım 2 sini araca koydum valla mucize yok böyle bir rahatlık.2 saatlik ugrastan pislikten kurtardı beni.
Lastikçi lastiği söktü içini hortumla yıkadı ustupü ile kuruladı yamasını yaptı.
Şiddetle tavsiye edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2011, 21:16:47 »
kesinlikle Necati bey ben de sizin gibi pek umutlu değildim sırf meraktan almıştım ve başıma  gelince kullanmak gerektiğinde 1 dk içinde tamir olup lastiğin şiştiğini görünce gözlerime inanamıştım.çevreme hep tavsiye ediyor ve aldırıyorum kullanmak zorunda kalnlar bana dua ediyor.Seydi beyin bahsettiği şeyler gibi değil ayrıca.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2011, 09:14:43 »
bu spreyler sanırım lastiğin içinde kauçuk benzeri bir malzemeye dönüşüyor değil mi? lastiği sökünce o malzemeden tamamen arındırılabiliyor mu peki lastik? yani kalıcı şekilde zarar verme durumu yok değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2011, 09:31:32 »
hepsiburadadan almıştım... ben 110kg bi adam olarak dağ başında kalmadıktan sonra stepne söküp takamam diye:)
1 kere kullandım lastikci kızmıştı bana böle zor tamirat yapılıyor diye ama çok işe yaramıştı aracı azcık kaldırıp sipreyleyin
yoksa şişmiyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2011, 21:24:08 »
Burak bey kalıcı zarar vermiyor temizlenebiliyor sadece lastikçilere temizlemek zor gelebiliyor.Zor geliyorsa lastikçilik yapmasın.
serdar bey şimdiye kadar gerek ben gerek diğer arkadaşlarım hiç kaldırmak zorunda kalmadık.18 psi kadar şişmişti benziliğe gittiğimde gördüm üzerini tamamladım.zaten kutuda 20 psi kadar şişirir diyordu.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2011, 21:30:57 »
ben aldım bagajımda sürekli duruyor ancak henüz kullanma imkanım olmadı umarım da olmaz.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2011, 21:40:49 »
arkadaşlar 2001 de çıkan bir ürün vardı ;lastiğin içine uygulama yapılıyor jel şeklinde bir sıvı sıkıyorlar lastiğin içine lastik yarıldığında yada patladığında bu jel o yarığa doluyor ve lastik patlaması yaşamıyorsunz..barter olarak aracıma uygulama yaptırmıştım ama inanın yaptırdıkdan sonra bin pişman oldum 4 tekere uygulamma yapıldığından araç adeta gitmez oldu dengesi bozuldu lastiklerden her yıkayışımda adeta erir gibi siyah boya aktığını görebilyordum...bahsettiğniiz konu eğer böyle bir uygulmaay denk geliyorsa asla tavsiye etmem..

Seydi Bey, o siyah boya dediginiz fren balatasi tozu olabilir mi?

Bu spreyden kullanmadim, insallah kullanmak zorunda da kalmayiz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2011, 21:52:21 »
uygulaması hakkında bilgi verebilirmisiniz, nasıl kullanılıyor.
...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2011, 23:10:52 »
gayet basit.kutuyu sallıyorsun.hortumun ucunu siboba vidalıyorsun.kutunun tamamını boşaltıyorsun.anında lastik tamir oluyor ve şişiyor.üzerini de lastikçiden ya da benziklikten tamamlıyorsun.sonra devam ediyorsun.ha içine şüphe düştüyse bir lastikçiye gidip lastiği temizletip tamir ettirebilirsin.ben tamir ettirmeden de 1 yıldan fazla sorunusz kullandım.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2011, 08:20:44 »
Burak bey kalıcı zarar vermiyor temizlenebiliyor sadece lastikçilere temizlemek zor gelebiliyor.Zor geliyorsa lastikçilik yapmasın.
serdar bey şimdiye kadar gerek ben gerek diğer arkadaşlarım hiç kaldırmak zorunda kalmadık.18 psi kadar şişmişti benziliğe gittiğimde gördüm üzerini tamamladım.zaten kutuda 20 psi kadar şişirir diyordu.

ben tekerinde kendim gibi tombulunu  :islik: seviyorum heralde:)
kesin okumadım üstünü:)

bi de yanlış hatırlamıyorsam başaşağı tutmuştum şişeyi sıkarken
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...