Gönderen Konu: EFSANE İÇİN TEK NOKTA LPG YAKIT SORUNU acillll yardımmm ?????????  (Okunma sayısı 8163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
merhaba  arkadaşlar 97 GLİ corollam var üzerinde tek nokta BRC tüp var 2 yıl falan olmş takılalı toplasan 8.000 km yapmadı bile aldğmz kişi memnun olduğunu veş.dışı max. 190,  s.içi max 240 yakar dedi arabayı aldıktan sonra ayar tutmadı bi türlü s.içi yazın 30 krş kışın 40 krşa kadar çıktı 20 liralık gazla 65 km zor gidio ve prformns yok denecek kdr az tüpte 2.15-2.20 arası ne yapmam lazım yardımlarınızı beklıyorum...... :DUR: :DUR: :DUR:
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Engin profil bilgilerini tamamlamışsın hemşehrim fakat Tanışma mesajını göremedim ;) Yönetim göndermesin sonra :)

İnceden iyi bir gaz ayarına ihtiyaç var aracında ;) En kötü aldığın kişinin verdiği değerleri görmen lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Engin profil bilgilerini tamamlamışsın hemşehrim fakat Tanışma mesajını göremedim ;) Yönetim göndermesin sonra :)
...

Ona göre yani :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
şimdi tamamladım heralde  ;) bu konuda bi yardımcı olun abi eskişehirde tavsıye edeceğinz gazcı var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
şimdi tamamladım heralde  ;) bu konuda bi yardımcı olun abi eskişehirde tavsıye edeceğinz gazcı var mı ?
Yok canım gazcıya niye para vereceksiniz..

Bir tane WD-40 alın , Hava filtre kutusunu motorla birleştiren hortumun motor motora bağlandığı tarafını , çıkarın orada motorun hava girişi vardır , gaz kelebeği bulunur , wd40'ı sıkıp oradaki kirin iyice akmasını bekleyin. Kir aktıktan sonra bezle güzelce temizleyin. oradaki kirin kabasını aldıktan sonra tekrar sıkıp tekrar silin. yani iyice Temizleyip kurulayın. Sonra o söktüğünüz hortuma bağlanmış bir lpg hortumu göreceksiniz. , işte o lpgnin hava girişidir. onun içindeki daire şeklindeki şey hortumun içinde kenarlarından hava geçmeyecek şekilde durmalıdır. o dönmüşse eğer lpg hava alamıyor olabilir.Onu kontrol edin.Hortumu tekrar yerine takın.
Eğer sorun orda değilse Ya hava filtreniz tıkalıdır yada sistemin hava - gaz ayarı çok açıktır. Hava filtresini geçici olarak çıkartın. Bagajı açıp Tüpün vanasını 180derece sağa doğru çevirin , sonra tekrar kaputa geçin , o hava hortumunun içindeki daire şeklindeki şeyi lpg beynine bağlayan tel bir hortum göreceksiniz , bu tel hortumun üzerindeki vanayı 360 derece sağa doğru çevirin.(sıkılayın) sonra arabanızı çalıştırın.
 Şimdi arabanız çalışırken lpg beyninin üzerindeki iki küçük altıgen vidadan büyük olanını 180 derece sıkılayın , küçük olanınıda biraz sıkın ki rölanti ayarı bozulmasın. sonra tekrar hortum üzerindeki yuvarlak vanaya dönün ve onu sıkılayıp açarak arabanızın en düzgün ayarını bulmaya çalışın. Büyük ihtimalle sistemi anlarsınız ;) olmadı biraz uğraşarakta olsa halledersiniz zaten ;)

Lpg ustasının yapacağıda budur , Ama size tavsiyem bilgisayarlı lpg ayarına sokmanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi

Bende ae101 GLi olduğu dönemlerde (mikserli sistem vardı üzerinde ;) ) çok sık ayar bozuluyordu ;) 2 ayda bir ayar yaptırıyordum. Eskişehir'de birçok yerde ayar yaptırmışımdır. En son kuyubaşında Nallıhan'lı bir otogazcı var, tavsiye ederim. Yaptığı ayar 10 numaraydı :) Hala performansı öyleyse adamın beğenmiştim yaptığı ayarı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bu konuda canı yana  bir kişiyim .Şöyleki BRC marka mikserli tüp takılı idi arkadaş ne performan var nede birşey ama allah için az yakıyordu kaç ustaya gittim yok çare en sonunda kızdım götürdüm sıralı sistem taktırdım şimdi canavar gibi maşallah .Ama şunu söyleyim mikserli sistemlerde de filitre oluyor ufak bir filitre o filitre her 10 binde bir degişiyor muş.Onu degiştirmenizi tavsiye ederim birde arkadaşın bahsettigi gibi kelebek bogazını yag çözücü kontakt sprey ile temizleyebilirsiniz wd 40 da olur fakat yag katkılı oldugu için bir süre sonra toz yapışarak aynı şekli alır .alkol ile de temizlenebilir bir süre kuruması beklenir.birde lpg de hava girişine gelen bir hortum vardım gaz hortumu bu hortuma Y şeklinde bir parça takarak ayar vanasının oradan çift hortum yapılıyor o hortumda kelebek girişinin oradaki parça tornacıda bir uç daha yaptırıp çift hortum girişi  yapılıyor .bu sayaede araç hem daha seri hemde  daha tasarruflu olur. en son ihtimal buharlaştırıcının ölmesidir onda yapacak birşey yok degiştirmen gerek.Unutmadan şunuda ekleyim eksoz emisyonuna göre ayar yapanlar var o ayarında iyi oldugu söyleniyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
zaten arabayı aldığımda çok gzldi ayarları çekişi yakışı emısyona bi girdi ayar falan kalmadı bu gaz kelebeğini özellikle motorcuya temizlettim tıkalıymş baya dedı hatta :) ama dediğiniz diğer ayarları yaptırayım şu an için sıralıya çevirme gibi bi durumum yok maddi olarak bununla idare etmem lazım biraz yakıtı düşürsem yetecek bana metin abi sn o gazcının adını falan söyler mısın  bide ona gideyim bide bunların ayarı elle mı daha sağlıklı yoksa bilgisayrlar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
metin abi sn o gazcının adını falan söyler mısın  bide ona gideyim bide bunların ayarı elle mı daha sağlıklı yoksa bilgisayrlar mı ?

Adını unuttum hatırlamıyorum, o bölgede tek otogazcı :) Senin araçta bilgisayarla yapılacak bir ayar yok, sadece emisyona göre yapılabiliyor. O da emisyona göre ayar yapıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
kardeşim bujilerinide mutlaka kontrol ettir,benim aracıma 2000 cc motor için olan buji takılmış 2 sene o şekil kullandım ve araç haliyle çok yaktı 31-32 krş gibi.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
denjo dedıler en ıyısı ondan taktım abi bujileri yarın toyota servisine götürmeyi düşünüyorum tanıdık var orda bi baksın bugun biriyle konştm aynı gli var tek nokta tüp varmş atiker 180-190 krş yakıyo dedi ya yakasım geldi arabayı  :) :) yenı geldi şehir dışından araba max 110 hız yapmş babam 240 krş yakmış olacak iş deıl vallahi  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
Yahu Gazcının yaptığı ayarı siz kendinizde yaparsınız.
Bilgisayarın yaptığı ayar kadar sağlıklı bir ayarı gazcının yapabilmesi mümkün değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Yahu Gazcının yaptığı ayarı siz kendinizde yaparsınız.
Bilgisayarın yaptığı ayar kadar sağlıklı bir ayarı gazcının yapabilmesi mümkün değil..

Emisyonu neyle veya nereyle görmeyi düşünüyorsun Erdem :D 2 civatayla oynayınca olsa keşke :) Piyasada daha birçok karbüratörlü araçlar var, aynı mantıkla emisyon ölçerdeki değerlere göre ayar yapılıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
Piyasada daha birçok karbüratörlü araçlar var, aynı mantıkla emisyon ölçerdeki değerlere göre ayar yapılıyor :)
Zaten oda bilgisayarlı ayar olarak geçmiyormu? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Piyasada daha birçok karbüratörlü araçlar var, aynı mantıkla emisyon ölçerdeki değerlere göre ayar yapılıyor :)
Zaten oda bilgisayarlı ayar olarak geçmiyormu? :)

Bilgisayarın sisteme herhangi bir müdahalesi olmadığı için ben ona bilgisayarlı ayar değilde, emisyon ölçer diyorum :) Egzoz muayenesi bir nevi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
Bilgisayarın sisteme herhangi bir müdahalesi olmadığı için ben ona bilgisayarlı ayar değilde, emisyon ölçer diyorum :) Egzoz muayenesi bir nevi :)
Adam Haklı Beyler!...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
katılıyorum metin abi sana bu konuda sıralı olsa bilgisayarlı olur kesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yaptrdm bugün BRC yetkılı servisine gittim ayarları yükselmiş ondan çok yakmış dedi onuda gaza bağladı opetten alma gazı dedi bende zaten totalden alıyorm gazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
düzelmesine sevindim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "