Gönderen Konu: 84 TL'ye Xenon Far kit tavsiye eder misiniz?  (Okunma sayısı 3094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
84 TL'ye Xenon Far kit tavsiye eder misiniz?
« : Mart 14, 2011, 22:12:27 »
Selam arkadaşlar bugün dolaşırken 84,99 a Sentinel H7  8000 K Xenon Kit buldum. 1yıl birebir değişim garantili.. Satıcı kampanya yaptıklarını söyledi. Şimdi de internette araştırdım normal fiyatları 160 TL seviyesinde. 2006 Sedan Corolla'ma alıp taktırmamı tavsiye eder misiniz? Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Fiyat bana çok uygun geldi ama aracın diğer sistemlerine vs zarar verir mi diye bi ikilem içerisindeyim. Tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

84 TL'ye Xenon Far kit tavsiye eder misiniz?
« : Mart 14, 2011, 22:12:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 84 TL'ye Xenon Far kit tavsiye eder misiniz?
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2011, 22:18:33 »
zarar vermez ama 84 TL lik bir kitin de kalitesi tartışılır. ayrıca 8000k kesinlikle tavsiye etmem, 4300 taktırın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2011, 22:23:04 »
Tavsiyeniz için Sağolun Gökmen bey ; ama sadece bu üründen vardı dükkanda malesef.>:(  Bence de 8000k çok mavimsi olacak gibi. ama satıcı çok ısrarlıydı en güzeli budur diye  :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2011, 22:46:14 »
elindekini satmak için demesi doğal, benim aracımdaki xenon patladı ve serviste 4300k ampülü pahalı bulduğum için 2 hafta önce 8000k 2 tane ampül aldım ve taktım. cuma günü servisten tanesi 90TL ye 4300k ampül sipariş ettim, 8000e 2 hafta dayanabildim yani :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2011, 13:10:50 »
Normal ampül için tasarlanmış farlara Xenon ampülleri takın ki karşıdan gelirken ışığınız gözümüzü kör etsin, o anlık körlük sırasında dikkatimiz dağılıp kaza yapalım, şanslıysak sizin aracınıza da çarparız.

Lütfen Xenon için özel tasarlanmış farlar dışındaki farlara xenon ampül takmayın. O fazla ışığın çoğu far ayarı düzgün bile olsa merceksiz farlarda yukarı doğru yayılıyor, karçıdan gelenlerin gözünü alıyor. Hele far yıkama yoksa yağmurlu havalarda farlar çamurlanınca ışık daha çok kırıldığı için iyice dağılıyor ve siz yolu parlak görüyorsunuz ama karşıdan gelenlerin gözleri mahfoluyor. Ne olur böyle şeyler yapmayın, o kadar mühendis uğraşmış tasarlamış xenon için ayrı far tipi geliştirmiş, eğer ille de xenon ışık olsun istiyorsanız farları komple değiştirin.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2011, 13:23:17 »
ben aynı ürünü 80 TL ye aldım kullanıyorum. bi problem yok şimdilik, balastları baya büyük gibi geldi bana ama o da problem değil bence. bu denk gelmeseydi e bay'dan 40$ lık bi set alacaktım bulabileceğin en ucuz fiyat bu olur zaten. bu üründe hiç değilse garanti var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2011, 13:30:03 »
Xenon farlı araçlara far yıkama sistemi 1996 da zorunlu hale getirildi.
Muayenede sıkıntı olacaktır.
Zaten 4500K daha yukarısı muayeneden geçmez. Bu değerden yukarısı mavi tonlarda olduğundan yağışta ve nemli havalarda daha çok kırıldığından iyi aydınlatma yapmaz.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...