Gönderen Konu: Direksiyon Arızası  (Okunma sayısı 5390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Direksiyon Arızası
« : Şubat 01, 2008, 14:47:38 »
Merhabalar, önümüzdeki hafta Corolla dizel terra aracımı 30bin bakımı için servise götüreceğim. 20 bin bakımında direksiyondan ses geldiğini belirtmem üzerine direk. kut. ön kolonu garanti kapsamında değişti. ( ya da onlar değiştirmedi ben öyle zannediyorum. Çünkü araç serviste 2 gün yattı ) Ancak aracı bir müddet kullanınca sorunun devam ettiğini anladım ama olanaksızlıklardan dolayı servise götüremedim. Normal yol koşullarında sorun yok. Ama satbilize yollarda ( taşlı yollarda ) tıkırtı sesi geliyor.  30 bin bakımı için götürdüğümde arızayı tekrar belirteyim mi? Yoksa hiç oynatmayayım mı? İleride kafam ağrır mı?
Görüş ve önerileriniz için teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Arızası
« : Şubat 01, 2008, 14:47:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2008, 15:02:27 »
sorun buyumeden mutlaka hallettirin.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2008, 15:32:25 »
Alıntı yapılan: BARIŞ ÖZER
Merhabalar, önümüzdeki hafta Corolla dizel terra aracımı 30bin bakımı için servise götüreceğim. 20 bin bakımında direksiyondan ses geldiğini belirtmem üzerine direk. kut. ön kolonu garanti kapsamında değişti. ( ya da onlar değiştirmedi ben öyle zannediyorum. Çünkü araç serviste 2 gün yattı ) Ancak aracı bir müddet kullanınca sorunun devam ettiğini anladım ama olanaksızlıklardan dolayı servise götüremedim. Normal yol koşullarında sorun yok. Ama satbilize yollarda ( taşlı yollarda ) tıkırtı sesi geliyor.  30 bin bakımı için götürdüğümde arızayı tekrar belirteyim mi? Yoksa hiç oynatmayayım mı? İleride kafam ağrır mı?
Görüş ve önerileriniz için teşekkürler...
[/quote]
direksiyon kutusu açıldığında en altta küçük yuvarlak bir tıkırtı füberi var o parça aşınınca ses yapıyor ben o parçayı orjinal 10 liraya aldım 30 lira da işçilik verip dışarda 1 saat içinde bütün işlem bitti 97 corolla araba
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2008, 16:45:48 »
Ben de aynı dertten çekiyordum. Kime götürdüysem halledemedi. En sonunda kendim bir parça uydurdum (sağ direksiyon körüğünün içine). Şimdi tıkırtı yok. Rahat ettim yahu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2008, 09:12:34 »
merhabalar ben de 2007 dizel corolla kullanıyorum benim aracımda da aynı sorun var ilk kalkışlarda ve hafif bozuk yollarda direksiyondan bir tıkırtı geliyor akota ya götürdügümde usta binip denedi ama normal oldugunu iddia ettiler ve bir işlem yapılmadı fakat ses arttı önümüzde ki hafta 30bin bakıma götürecegim bir öneriniz var mı bu ses ileride bana daha büyük sorunlar açar mı ?
2007 TOYOTA COROLLA D4-D  plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2008, 12:41:02 »
Bir aralar bende yaşamıştım benzer sorunu. Önce direksiyon kutusu değişti, sonra da direksiyon kolu. O nedenle baktırmayı ihmal etmeyin derim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Direksiyon Arızası
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2008, 22:12:49 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Bir aralar bende yaşamıştım benzer sorunu. Önce direksiyon kutusu değişti, sonra da direksiyon kolu. O nedenle baktırmayı ihmal etmeyin derim .
[/quote]
 ben yeni üye oldum.bendede aynı sun var, servis normal dedi, bunlar eelektirikli olduğundan böyle hassas dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Arızası
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2008, 16:58:13 »
bende aynı sorunla servise gittim.hemeen direksiyon kolonunu değiştirdiler ama yine ses var ... bi daha   gittim bunu da direksiyon motorlu  mu ne ymiş ona bağladılar..anlaşılan bu sorun toyotalarda mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2008, 20:37:18 »

bende aynı sorunla servise gittim.hemeen direksiyon kolonunu değiştirdiler ama yine ses var ... bi daha   gittim bunu da direksiyon motorlu  mu ne ymiş ona bağladılar..anlaşılan bu sorun toyotalarda mevcut.
bende de aynı problem var ne olduğunu sizin mesajınızı okuyunca anladım. Taşlı yollarda tıkırtı şeklinde ses geliyor. Sizden ricam bu direksiyon kolonu değişimi için ne kadar ücret aldılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2008, 21:18:11 »
direksiyon kutusu problemi yaygın anladığım kadarıyla.
Benim direksiyon kutusu da komple değişti garanti kapsamında.
yalnız eski arabamın direksiyon kutusunu değiştirirken başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.
eski arabam renault 19 europa idi. direksiyon kutusu yağ kaçırıyordu. tamir için işinin ehli bir ustaya gittim.adana da.
olay şu. ben kendi arabamı yaptırırken bir firmanın servis aracı (toyota değil bu servis.) bir direksiyon kutusu getirdi. ve bizim ustaya yaptırtıp kutuyu alıp gitti.
çok şaşırdım.aklıma gelen şu oldu.
ya araba sahibine sıfırını taktık deyip bi ton para alacaklar.
ya da tamir ettik güle güle kullanın diyecekler.
 toyota servislerinin daha doğrusu adanada gittiğim servisin bir özelliği çok hoş. o da yukarıda bekleme salonunda çayınızı içerken aracınıza ne yapıldığını gözleyebiliyorsunuz.
direksiyon kutusu değişirken, az önceki gibi bir olaya şahit olduğum için hafta sonuna getirip aracımı gözledim. yeni direksiyon kutusunun kutusundan çıkartılıp takılışını seyrettim.
kafam rahat bir şekilde servisten ayrıldım.
servisler bazen kapalı kutu olabiliyor.
alıyorlar arabayı ne yaptıklarını görmüyorsun bile.
ama ben servisimden memnunum şu an.
dikkatli olmak lazım.
2006 corolla terra sd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2008, 23:02:44 »
bu direksiyon arızası için oto elektirikçiye gittim söktü uğraştı yapamadı, yapamadığı gibi hareket halinde tıkırtı sesi haricinde birde şimdi sağa sola döndürürkende ses gelmeye başladı. toyota servisinden emekli bir ustaya gittim ve servis müdürüne sorunu anlattığında yarislerin genel bir problemi olduğunu ve garantiden değiştiğini söyledi. Size tavsiyem bu sorun için servisten başka bir yere gitmeyin.