Ruh ile beden arasındaki ilişkiyi ben ve benim gibi br çok kişi araba ile şoför arasındaki ilişkiye benzetiriz.
Ruhumuz ne kadar temiz olursa bedenimizde o oradanda temiz olur ve sağlıklı olur.Hayatla barışık ve olumlu yönden bakan kişinin rusal yapısı ne kadar iyi ise bedeni de o oranda sağlıklı olur.Mesela ben yaşlandığımın farkında olmadığım için (düne kadar) hep spor yaptım,çocuksu isteklerim oldu.Yeri geldi sokakta dans bile ettim.Kızımla markette kovalamacılık (onun tabiri) oynadım.Annemin değişi ile beygir gibi koşoşturdum köye gidince...
Otomobil ile şoför arasında ki ilişkide buna benzer.Siz arabanıza ne kadar özen gösterirseniz o da size o oranda karşılık verir.Yıl 2009 arabamla spin atmış ve kaldırıma çıkmış orada durmuştum.Millet acı lastik seslerine koşmuş va yanıma gelmişti.Ben ise emniyet kemerimi çözmüş arabadan inmiş ve ilk iş arabamı öpüp özür dilemek olmultu.Evet saçma gelebilir birilerine ama arabamdan hatam nedeni ile özür dilemiştim.
Her sabah arabama binerken mutlaka "gunandın octavia " şeklinde selam verirdim.
Bu sabah çorumdan bir telefon geldi.Doğrusu ben kim olduğunu önce hatırlayamdım.Çorum da görev yapan bir öğretmendi ve octavia mı almıştı.2010 temmuz ayında.Bana hem teşekkür ettmek hemde araba ile ilgili bir şeyler sormak içindi.Kısıtlı mekanik bilgim ile ona yardımcı olmaya çalıştım ve telfonu kapatırken kızıma iyi bakın demiştim.
Şimdi corolla ile tanışma safhasını henuz tamamladık.Duymasın ama aslında hala onu pek iyi tanımıyorum!....
Bu gün 12/03/2011 cumartesi kocaelide hava harika,pırıl pırıl güneş var.İşi gücü boşverdim bugün.Corollayı şöyle ağız tadıyla temizleyip daha sonra sahilde kimseyi rahatsız etmeden şöyleeee tadına vara vara bir iki bira içeyim.Bakarsınız bir iki arkadaş bana katılır mangal bile yaparız.Eeeee muzikler corolladan.....