Gönderen Konu: Arkadaşlar aranızda avukat varmı..?  (Okunma sayısı 1143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
Arkadaşlar aranızda avukat varmı..?
« : Mart 07, 2011, 10:05:38 »
Arkadaşlar Renault filmasının bana yapmış oldukları bir hatadan dolayı 600 tl zarara uğramıştım. Bunun üzerine tekedici hakem heyetine dava ettim. Davayı bundan bir ay önce kazandım ve 15 gün içinde karşı taraf itirazda bulunmadığı için karar kesinleşti. Bu parayı tahsil etmek için icra müdürlüğüne gittim ve bu ücreti nekedar sürede tahsil edebileceklerini sordum, belli olmaz dediler yıllarda sürebilirmiş. Acaba doğrumu yıllarda sürebilirmi yoksa yanlışmı aynınlatıldım. Teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar aranızda avukat varmı..?
« : Mart 07, 2011, 10:05:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Arakadaşlar aranızda avukat varmı..?
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2011, 10:08:47 »
yıllar sonra ödeyeceği için renault itiraz etmemiştir zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2011, 10:37:49 »
  Davalı olan Yetkili Servis'mi, ana dağıtıcı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2011, 11:01:06 »
Abimle bir görüşeyim vereceği cevaba göre buraya yazarım arkadaşlar.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2011, 11:31:58 »
Arkadaşlar Renault filmasının bana yapmış oldukları bir hatadan dolayı 600 tl zarara uğramıştım. Bunun üzerine tekedici hakem heyetine dava ettim. Davayı bundan bir ay önce kazandım ve 15 gün içinde karşı taraf itirazda bulunmadığı için karar kesinleşti. Bu parayı tahsil etmek için icra müdürlüğüne gittim ve bu ücreti nekedar sürede tahsil edebileceklerini sordum, belli olmaz dediler yıllarda sürebilirmiş. Acaba doğrumu yıllarda sürebilirmi yoksa yanlışmı aynınlatıldım. Teşekkür ederim...
geçmiş olsun ben her zaman söylüyorum bu ülkede adaletin a sı yok diye,size yıllar sonra o parayı verdikten sonra bir anlamı kalıyor mu,:(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2011, 11:47:55 »
Renault'un senden 600 tl alacağı olsun, tahsilat süresi 2 ayı geçerse ben öderim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2011, 11:52:15 »
Hakan bey davalı olan yetkili servis. Konu : Kazalı bir araca expertizde temiz raporu vermişlerdi bu aracı bana kendileri sattı ve expertizide kendileri yaptı. daha sonra aracın kaza tesbit tutanağı elime geçti meger benim expertiz yaptırdığım tarihten 3 ay önce araca arka sağ kapı tarafından kamyon çarpmış (boya, kapı değişimi, hava yastığı değişimi, vb. ) yapılmış. Bunu onlara izah ettim sadece özür dilediler. Elimdeki belgelerle tüketici hakem heyetine baş vurdum ve ayıplı hizmetten dolayı Renault yetkili servisini suçlu buldular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2011, 11:59:32 »
Renault'un senden 600 tl alacağı olsun, tahsilat süresi 2 ayı geçerse ben öderim...
Tacettinbey size katılıyorum ... Bu olay beni Renaulttan tiksindirdi Bende gittim corolla aldım keşke daha önceden alsaymışım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2011, 12:04:34 »
avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım 49 örnek ödeme emri gönder icra dairesiden inkar ederse tazmiatıyla birlikte öder... yaınlıyosamda avukat arkadaşlar beni uyarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar aranızda avukat varmı..?
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2011, 14:52:24 »
  Ömer, bence ilk önce direk merkez ile durum hakkında irtibata geç ve net, inatcı ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2011, 15:18:21 »
Ömer abime sordum

Adliyeye gidip icraya sen koyacakmışsın sonra da takip etmen gerekirmiş. İlam gönderilecekmiş ÖZellikle takip etmen gerektiğini söyledi. Hatta gıcıklık yapıyolarsa karşı tarfın alacaklarına haciz mi rehin mi ne koyduracakmışsın. Kısacası Adana Adliyesine gidip ordan herhangi bir icra müdürlüğüne git ordan seni bir yere gönderecekler kayıt yapmak için.  Gittiğin yer kayıt yapıtıktan sonra bir icra müdürlüğü belirleyecek oraya gideceksin ve başvuruda bulunacaksın senden tahmini 50-100 tl arası bir ücret alacaklar ve bu iş uzayıp gidecek. Kısacası ister ordan bir avukata ver ister kendin takip et. Ha şunu da söyleyim avukatlar masraf almadan pek iş yapmaz.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2011, 20:03:50 »
adalet bumu yaaa :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2011, 21:00:05 »
Maalesef, maalesef
Kızımı 13 ay once sahıbı ıt olan bır kopek ısırdı. Davacı oldum ılk davası daha bırdahakı ay gorulecek yanı olaydan 14 ay sonra...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2011, 21:06:24 »
Maalesef, maalesef
Kızımı 13 ay once sahıbı ıt olan bır kopek ısırdı. Davacı oldum ılk davası daha bırdahakı ay gorulecek yanı olaydan 14 ay sonra...

geçmiş olsun kardeşim,iyi sabırlı adammışsın yine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2011, 01:32:16 »

Neden önce icraya gidiyorsunuz? Davayı kazandığınızı firmaya tebliğ edin,ödemezlerse icra yoluna gidersiniz.

Sanırım firma adına leke sürmemek için paranızı hemen öderler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2011, 10:52:28 »
Arkadaşlar öncelikle ilginizden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Birde bu durumla ilgisi olmayan servisleri zan altında bırakmak istemem, başıma gelen bu olay Adana servisinde değil Diyarbakır servisinde gerçekleşti. Ben karardan sonra servisle ücretin tahsili konusunda irtibata geçtim ama onlar ödemeyi icra tebligatı kendilerine ulaştıktan sonra yasal işleyişe göre yapacaklarını bildirdiler, bu işin uzamasınımı yoksa başka bir bildiklerimi var bilmiyorum ama ben bu işin peşini bırakmıyacağım. Selçuk kardeşim kızın için üzgünüm çok geçmiş olsun umarım davayı kazanırsınız. Türkiyede hukugun böyle işleyişi oldukça daha aşılacak çok yolumuz var. İnsanı bezdiriyorlar herşeyin hayırlısı olsun. Çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2011, 11:35:27 »
Bir bildikleri yok yasal prosedürü uygulayacaklar sanırım.İcra'ya verdiğinizde ortalama 1.2 hafta içerisinde tebligat yapılıyor,gerçi acil tebligatta var ama sanırım biraz masraflı.Bence sizin sıkıntı etmenize gerek yok paranızı tebligattan sonra ödeyeceklerdir,ödemezlerse herhagi bir ürününe veya araçlarına haciz koydurursunuz,buda onların işine gelmez rahat olun 1 ay gibi sürede paranızı alırsınız,belki daha kısa sürer.