0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CHP başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU seçim sürecinde çok çalıştı. Çok güzel projeler sundu. Fakat CHP' nin geçmişten gelen millet üzerinde bıraktığı kötü bir etki ve izlenim var. Her ne kadar Kemal KILIÇDAROĞLU CHP' de köklü değişimler yapmış olsada yaptıkları bazı hatalar ile bu imajı millet nezdinde silemediler.
Herşey mükemmel olursa bir yerde hata var demektir Akpde seçimler mükemmel gitti demekki bir hata var işin içinde basit ama etkili bir mantık Ki zaten doğru giden birşey yok ama tabi Hakkı abinin dediği gibi halk birşey biliyorki seçtiler hayırlısı olsun demek lazım ne kadar hoşnut olsakta olmasakta
yorumları genel itibari ile okudum da şu çok dikkatimi çekti ki bu ülkede diğer ülkelerden daha ileri bi demokrasi var birader
Belki olayı bu forum ile daraltabiliriz birader. Burası Türkiye değilki okuduğun birkaç yorumla Türkiye' de demokrasinin var olup olmadığının sonucuna varabilesin.
Ercüment kardeşim biz gayet sakiniz. En azından ben oldukça sakinim. Güzelce tartışıyoruz. Tabiki herkes fikrini söyleyecek ve gerçeği zaman gösterecek.
AKP: Erdoğan yola çıktığı ilk kadrodan firelerle girdi bu seçime. Gül, şener yok. Arınç pasif konumda. Vekil adaylarını da kendisi belirlerdi. Bir yerde kendi adıyla girdi bu seçime. İkinci bir tesbitim, halktan istediği 367 milletvekili verilmedi. Yani uzlaşarak değişiklik yapması gerekecek. Bu mesajı aldı.
CHP: Yeni CHP söylemi azda olsa yankı buldu ancak Kılıçdaroğlu'nun göz dolduramaması, parti içindeki sosyal demokratların tutuklu vekil adaylarına tepki vermesi sebebi ile beklenen %30-35 oy oranını yakalayamadı.
MHP: Kemik seçmen kasetlere tepkili idi fakat istifalar yerini buldu. MHP nin %13ü, sadık seçmendir.
BDP: Türkiye partisi olmak yerine etnik bir parti olmayı tercih ediyorlar. Amaçları bütün kürtlerin oylarını almaktı ancak bunu kalabalık yerleşimlerde zorla yapamadılar. Kürtlerin geneli, silahı bırakıp siyasetle devam etme taraftarı. PKK-KCK bağlantısı ciddi oy kaybettiriyor.
SP: Proje yok. Karalama ile oy toplayamadılar.
BBP: Muhsin Yazıcıoğlu'nun yerini biraz olsun dolduramadılar.