Anket

....Seçiminiz ve tercihiniz hangisidir....

AKP
CHP
MHP
DSP
SAADET
BBP
HAS
DİĞER
İL DIŞINDA OLACAĞIM  OY VEREMİYORUM
OY VERMEK İSTEMİYORUM
BDP

Gönderen Konu: 12 Haziran 2011 Seçimleri  (Okunma sayısı 14866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 12 Haziran 2011 Seçimleri
« Yanıtla #100 : Haziran 13, 2011, 11:27:54 »
Dün sandık başkanı olarak görev yaptım.Görevli olduğum köyde AKP tulum çıkardı.Torbaları teslim ederken etrafımızdaki diğer sandık başkanları da aynı şeyi söylüyordu.Dün şunu gördüm özellikle kırsalda AKP çok güçlü.
2006 corolla sol A/T LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 13, 2011, 11:27:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Haziran 13, 2011, 11:48:11 »
Şahsi görüşlerimi arz etmek istiyorum. Sonuçlar beni hiç şaşırtmadı. Sadece AKP beklediğimden % 2 fazla, CHP ise % 2 eksik aldı. AKP’nin son seçim zaferine tanıklık etmiş olduk. Son diyorum çünkü Erdoğan büyük bir ihtimalle 2012’de Cumhurbaşkanı olacak. Onun başında olmadığı bir partinin ise tekrar seçim kazanması mümkün değil. Fakat ben Erdoğan’ın yerinde olsam bu sonuçlara pek sevinmezdim sanırım. Çünkü öyle bir yükün altına girdi ki, birçok konuda muhalefet ile gerçek anlamda mutabakat yapmadan ülkeyi 4 yıl daha yönetmesi çok güç olacak. Görebildiğim kadarıyla pek çok insan Erdoğan’a (AKP’ye değil) son bir kredi verdi. Kendisinden beklentiler çok fazla. Fakat ülkeyi zorlu bir süreç bekliyor. Ortadoğu’da sınırımıza kadar dayanan karışıklıklar, Güneydoğu problemi, artarak devam etmesi beklenen küresel ekonomik durgunluğun ve aşırı ısındığı iddia edilen ekonomiyi soğutma çabalarının ülkemiz içerisinde yaratacağı tahribat ortaya çok sıkıntılı bir tablo çıkarıyor. Çoğu kendisinin ve partisinin iradesi dışında gelişen dinamiklerden kaynaklanacak olsa da, çekilecek olan sıkıntıların faturası doğrudan Erdoğan’a kesilecektir. Eğer AKP % 40 civarında bir oyla yine de tek parti hükümeti kursa, CHP de % 30 civarında bir oy almış olsa idi, CHP de elini taşın altına sokmak zorunda kalacaktı. Fakat CHP öyle kritik sınırda bir oy aldı ki, sanırım bir süre bunun bir başarı ya da başarısızlık olup olmadığı tartışılacak, iç çekişmeler yaşanacak ve Baykal’dan kalan enkazın temizlenmesi ile uğraşılacaktır. İçine kapanan bir CHP’nin AKP ile işbirliği yapacağını pek sanmıyorum ama yine de iyimser olmak istiyorum. Geriye bir tek bağımsızlar kalıyor. Erdoğan’ın bağımsızlarla işbirliğine gitmesi, ileride tabanına açıklamakta zorluk çekeceği tavizler vermesine neden olabilir. Velhasıl kelam, AKP’yi ve dolayısıyla Türkiye’yi çok zor günler bekliyor. AKP bu süreci iyi yönetemediği takdirde erken genel seçime gitmek zorunda bile kalabilir. AKP’ye oy vermedim ama başarısız olmasını kesinlikle istemem çünkü hepimiz aynı geminin yolcusuyuz. Fakat bu oy dağılımı beni biraz karamsarlığa itiyor :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Haziran 13, 2011, 11:58:29 »
Hakkı abi benden sana bir alkış.

+1 Aynı düşüncedeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Haziran 13, 2011, 12:06:41 »
Dün bende ilk oyumu kullandım.Fakat birşeyler değişir mutlaka demiştim bu ösym skandallarından sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Haziran 14, 2011, 00:16:23 »
Hakkı Bey yorum gerçekten güzel,benim katılmadığım tek nokta Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağını sanmıyorum.Bunun yerine başkanlık sistemine geçmek için düğmeye basacaklarını ve kendilerine o sistemde bir yer edinmeye çalışacakları yönünde.İçimdeki asıl korku ise başkanlık sistemine geçiş sürecinde doğu ve güneydoğuda yaşanması muhtemel sancılar.İnşallah siz haklı çıkarsınız aksini düşünmek bile istemiyorum.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #105 : Haziran 14, 2011, 01:31:00 »
Bu seçimde AKP açık ara avantajlıydı. Sonuçta geride kalan bir 9 yıl ve bu süreçte iyi yada kötü yapılan birşeyler var.  AKP buradan bir istikrar varmış ve herşey daha iyiye gidiyor, herşey çok güzel olacak gibi bir imaj yakalamayı başardı.
Ayrıca Ak Parti süreci güzel yönetti. Ak Parti bu seçimlerde tamamen milliyetçi bir kisveye büründü ve bu AKP' ye çok fazla oy kazandırdı.
Erdoğan çok iyi bir siyasetçi. Ve gerçekten durumu çok güzel analiz ederek ona göre rol oynuyor.  Baktılarki yaptıkları bazı şeyler onlara oy kaybettiriyor hemen onu bırakıp tamamen farklı bir kimliğe bürünebiliyorlar.  Her ne kadar beğenmesemde Tayyip Erdoğan halkın nabzını iyi tutup, şerbeti güzel veriyor.

CHP başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU seçim sürecinde çok çalıştı. Çok güzel projeler sundu. Fakat CHP' nin geçmişten gelen millet üzerinde bıraktığı kötü bir etki ve izlenim var.
Her ne kadar Kemal KILIÇDAROĞLU CHP' de köklü değişimler yapmış olsada yaptıkları bazı hatalar ile bu imajı millet nezdinde silemediler. Sonuçta bir partiyi devraldı. Yeni bir yapılanmaya girdi, partisinde bazı çatlaklar vardı. Zaten yeni yapının oturması öyle hemen olacak bitecek birşey değildir. Bu dönemde çok ciddi şekilde göz önünde olacaklar ve ona göre çalışmaları lazım. Bir sonraki seçimlerde CHP' nin kaderini belirleme açısından bu yeni dönem çok önemli. CHP ya çok ileri gider yada sandığı boylar.
Bana göre CHP' nin en büyük hatası Ergenekon sanıklarını aday göstermeleri ve destek vermeleridir. İşte bu CHP' ye çok fazla oy kaybettirdi. Ama hiçbirşey kazandırmamıştır.  Çünkü artık halk derin devletin en küçük bir imasını bile duymak istemiyor. Ayrıca Türkiye' de çok güçlü şekilde dini duygular mevcut. CHP' lilerin bir çoğunda olan o katı ulusalcı hava diğer insanları baya etkiliyor.  Süleyman Demirel, Kemal Kılıçdaroğlu' na akıl hocalığı yapıyor dediler. Bu bile CHP' nin baya bir oyunu götürmüştür. Artık halk bu isimleri telaffuz etmiyor, istemiyor. Zaten görünen durumda ortada.

Bakın ortada şöyle bir durum var. İnsanlar diyorki bunların amacı ülkeyi yönetmek değil. Ne yapıp edip AKP' yi göndermek. AKP bu kadar çok oy alıyorsa insanlar DSP-MHP-ANAP koalisyonunun bu ülkeye yaşattığı şok ve krizi  hala  unutamıyor ve korkuyorlar. Bunlarıda gözden kaçırmamak lazım. Türkiye' nin çok büyük çoğunluğu kesinlikle Koalisyon istemiyor.
Zaten Bahçeli hala nasıl parti başında duruyor ben bunada inanılmaz şaşıyorum.

Bu seçimde CHP' nin iktidar olmasını beklemiyordum ama en azından %30 - %32 bir oy almasını bekliyordum.  Kemal Kılıçdaroğlu' nun çok dürüst birisi olduğuna inanıyorum.
Ama insanlarda Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetemez gibi bir algı var ve nedense Kemal bey bunu yıkamıyor.
12 Haziran akşamı her iki liderinde konuşmalarını dikkatle izledim. İlk Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı ve orada dikkat ettiyseniz konuşmaya başlarken kafası mikrofonlardan gözükmüyordu. Daha sonra altına bir kürsü verdiler onun üzerine çıktı. Ama Tayyip Erdoğan konuşmasında kendine bir dünya lideriymiş havası vermeyi iyi başardı.
Seçim süresincede aralarındaki farklardan biriside buydu.
 Kemal Kılıçdaroğlu' nun projelerini çok beğenmiştim.  Her ne kadar AKP' liler millet hizmete oy verdi diyorsada bana bu saçma geliyor. Eğer gerçekten böyle olsaydı bu seçimde AKP giderdi. 10 milyar dolarların üzerinde paralarla kanal açma projelerini sundular.   Şahsen milletin projeye filan baktığına inanmıyorum. Halk bu kadar işsizlik ile mücadele ederken bu tip çılgın projelerle vaatler sunan AKP açık ara farkla oy aldı. Alınan sonuçlardaki oy oranını AKP' nin projelerinden çok Tayyip Erdoğan' a bağlıyorum.

Yeni dönemde hem AKP hemde CHP için çok zorlu bir sınav var. Ortada verilmiş vaatler ve sözler var. Seçmenin gözü bu dönemde çok ciddi derecede CHP' nin üzerinde olacaktır. Verdiği vaatlerin arkasında iktidar olmasalar bile durup durmayacaklarına çok dikkat edilecek. Çünkü CHP' nin samimiyetinin halk bu sefer ciddi anlamda görmek isteyecek. En azından bakalım CHP verdiği bedelli sözünün arkasında durup çaba gösterecekmi? Kendisinin önemli seçim vaatlerinden biriydi. Yeni anayasa konusunda AKP ile ne derece birlikte çalışacak? Bunları inanın halk gözden kaçırmaz.
 AK partiyide en zorlu sınav bekliyor. Ayrıca BDP' nin 36 adet bağımsız milletvekili ile meclise girmesi ve AKP' nin 330 altında sandalye sayısı bu dönemin zorlu geçeceğinin bir kanıtıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 14, 2011, 01:46:08 »
CHP başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU seçim sürecinde çok çalıştı. Çok güzel projeler sundu. Fakat CHP' nin geçmişten gelen millet üzerinde bıraktığı kötü bir etki ve izlenim var.
Her ne kadar Kemal KILIÇDAROĞLU CHP' de köklü değişimler yapmış olsada yaptıkları bazı hatalar ile bu imajı millet nezdinde silemediler.

Herşey mükemmel olursa bir yerde hata var demektir :) Akpde seçimler mükemmel gitti demekki bir hata var işin içinde basit ama etkili bir mantık :D Ki zaten doğru giden birşey yok ama tabi Hakkı abinin dediği gibi halk birşey biliyorki seçtiler hayırlısı olsun demek lazım ne kadar hoşnut olsakta olmasakta :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #107 : Haziran 14, 2011, 01:53:37 »
Herşey mükemmel olursa bir yerde hata var demektir :) Akpde seçimler mükemmel gitti demekki bir hata var işin içinde basit ama etkili bir mantık :D Ki zaten doğru giden birşey yok ama tabi Hakkı abinin dediği gibi halk birşey biliyorki seçtiler hayırlısı olsun demek lazım ne kadar hoşnut olsakta olmasakta :)

Tabiki kesinlikle hayırlısı olsun demek ve AKP' yi tebrik etmek lazım. En çok kızdığım şeylerden biriside bazı insanların diğerlerini küçümsemesi olayı. Sonuçta kazananda kaybedende Türkiye olacak. Ortada saygı duyulması gereken bir halk iradesi var.  Zaten biz bunu öğrendiğimiz zaman ve tahammül etmeyi öğrendiğimiz zaman bu ülkeye birilerinin demokrasi getirmesine gerek kalmaz.  Önce tahammül etmeyi ve saygı duymayı öğrenmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Haziran 14, 2011, 01:59:57 »
yorumları genel itibari ile okudum da şu çok dikkatimi çekti ki bu ülkede diğer ülkelerden daha ileri bi demokrasi var birader :P :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #109 : Haziran 14, 2011, 02:02:34 »
yorumları genel itibari ile okudum da şu çok dikkatimi çekti ki bu ülkede diğer ülkelerden daha ileri bi demokrasi var birader :P :D

Belki olayı bu forum ile daraltabiliriz birader. Burası Türkiye değilki okuduğun birkaç yorumla Türkiye' de demokrasinin var olup olmadığının sonucuna varabilesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Haziran 14, 2011, 02:11:18 »
Belki olayı bu forum ile daraltabiliriz birader. Burası Türkiye değilki okuduğun birkaç yorumla Türkiye' de demokrasinin var olup olmadığının sonucuna varabilesin.

yorumlar içinde demokrasi var dedim tabiki herkes istediğini söylüyor daha iy demokrasi mi var bu dünyada..  ama benim genel kanaatim ülkeyi yıkmak isteyenleri meclise sokmaktan çekinmeyen insanlar olmamızdan kaynaklanıyor :).. bu ülke ne en güçlü olur nede en kötü.. dönen oyunlardan sonra fazla birşey beklenmemeli birader

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #111 : Haziran 14, 2011, 02:14:25 »
Bu insanlar oyla seçildiler. Beğenmiyorsak bile tahammül etmeyi gerektiriyor. Yapılan birçok şey farklı sonuçlar doğuruyor. Sizin söylediğiniz tamamen farklı bir tartışma konusu. Türkiye için hayırlı olsun diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Haziran 14, 2011, 02:18:15 »
Fırat ve Emrah abicim sakin olsak hani sonu gelmeyen siyaset gibi bir konuya yazıyoruz belli süreden sonra tartışmalar amacından çıkıyor yapmasak sakin olsak hani :) :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Haziran 14, 2011, 02:20:50 »
nacizane fikrimi sunmak istedim.. dediğiniz gibi hayırlı uğurlu olsun :).. tamam ercü kardeşim amacımız birlik beraberlik tartışma olmaz merak etme ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Haziran 14, 2011, 02:26:05 »
Tartışma olmasın diye susarsak..
 İleri demokrasi olur :P :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #115 : Haziran 14, 2011, 02:30:11 »
Ercüment kardeşim biz gayet sakiniz. En azından ben oldukça sakinim. Güzelce tartışıyoruz. Tabiki herkes fikrini söyleyecek ve gerçeği zaman gösterecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Haziran 14, 2011, 02:31:44 »
Ercüment kardeşim biz gayet sakiniz. En azından ben oldukça sakinim. Güzelce tartışıyoruz. Tabiki herkes fikrini söyleyecek ve gerçeği zaman gösterecek.

Önceden söyliyeyimde dedim sonra konular kitleniyor mesajlar siliniyor hoş olmuyor.. Ön tedbir olaraktan şeyetmiştim kusura bakmayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Haziran 14, 2011, 07:46:18 »
Ben de yazayım. Kanbersiz olmaz.

AKP: Erdoğan yola çıktığı ilk kadrodan firelerle girdi bu seçime. Gül, şener yok. Arınç pasif konumda. Vekil adaylarını da kendisi belirlerdi. Bir yerde kendi adıyla girdi bu seçime. İkinci bir tesbitim, halktan istediği 367 milletvekili verilmedi. Yani uzlaşarak değişiklik yapması gerekecek. Bu mesajı aldı.

CHP: Yeni CHP söylemi azda olsa yankı buldu ancak Kılıçdaroğlu'nun göz dolduramaması, parti içindeki sosyal demokratların tutuklu vekil adaylarına tepki vermesi sebebi ile beklenen %30-35 oy oranını yakalayamadı.

MHP: Kemik seçmen kasetlere tepkili idi fakat istifalar yerini buldu. MHP nin %13ü, sadık seçmendir.

BDP: Türkiye partisi olmak yerine etnik bir parti olmayı tercih ediyorlar. Amaçları bütün kürtlerin oylarını almaktı ancak bunu kalabalık yerleşimlerde zorla yapamadılar. Kürtlerin geneli, silahı bırakıp siyasetle devam etme taraftarı. PKK-KCK bağlantısı ciddi oy kaybettiriyor.

SP: Proje yok. Karalama ile oy toplayamadılar.

BBP: Muhsin Yazıcıoğlu'nun yerini biraz olsun dolduramadılar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Haziran 14, 2011, 12:40:28 »
Kısmen katılıyorum Vedat abi,

Ama;

AKP: Erdoğan yola çıktığı ilk kadrodan firelerle girdi bu seçime. Gül, şener yok. Arınç pasif konumda. Vekil adaylarını da kendisi belirlerdi. Bir yerde kendi adıyla girdi bu seçime. İkinci bir tesbitim, halktan istediği 367 milletvekili verilmedi. Yani uzlaşarak değişiklik yapması gerekecek. Bu mesajı aldı.
Erdoğan zaten bunun farkındaydı , hatta sonuçtan memnun olduğuna inanıyorum. Chpnin yeni kadrosundaki adamlar Erdoğanın eski kadroya göre daha çok işine geliyor. En azından uzlaşabileceği adamlar var artık. Eski kadrosunda buda yoktu..

CHP: Yeni CHP söylemi azda olsa yankı buldu ancak Kılıçdaroğlu'nun göz dolduramaması, parti içindeki sosyal demokratların tutuklu vekil adaylarına tepki vermesi sebebi ile beklenen %30-35 oy oranını yakalayamadı.
Antalya gitti tunceli geldi , değişen bi şey yok...

MHP: Kemik seçmen kasetlere tepkili idi fakat istifalar yerini buldu. MHP nin %13ü, sadık seçmendir.
Seçim propagandalarının başından beri herkesin dilinde şu vardı;
''Aslında mhp barajı geçemeyecek diyorlar ama aslında geçer''
Bunu kimler diyorlarmış anlamış değilim..
Dediğine katılıyorum.. %13 olmasada en az %10 sadık seçmeni vardır Mhpnin.. Akpye karşı olan sağ görüş Ölüsüyle dirisiyle barajı geçmesini sağlar bu partinin.
Ama Akp için Mhp büyük bir tehdit arz ediyordu , çünkü aynı Chpnin eski kadrosu gibi Akpnin yoluna taş koyacak adamlardan oluşuyor Mhp..
Hani Akpliler der ya; ''Herşeye muhalefet adamlar''...
Akp hükümeti Bu konuda temizlenmesi gereken sıradaki tarafın mhp olduğunu düşünüyordu..

BDP: Türkiye partisi olmak yerine etnik bir parti olmayı tercih ediyorlar. Amaçları bütün kürtlerin oylarını almaktı ancak bunu kalabalık yerleşimlerde zorla yapamadılar. Kürtlerin geneli, silahı bırakıp siyasetle devam etme taraftarı. PKK-KCK bağlantısı ciddi oy kaybettiriyor.
Bdpye olan yaklaşımınıza katılmıyorum.. Bdp-KcK-Pkk hakikaten o bölgede yaşayan halkın büyük bir kısmının ideallerini yansıtan örgütlenmeler..
Bu örgütlenmeler silahla uyuşturucuyla bu kademeye geldiler.. Pkksız Bdp olmaz, Bdpsizde pkk olmaz.. Pkk olmasaydı 1991 yılında Kürtçe konuşmak serbest hale gelirmiydi? Pkk bağlantısı oy kaybettirmiyor, tam tersi yaf :D  Eğer PKK olmasa BDPye kim oy verecek ki? :D Onlar aslında Bdpye oy vermiyorlar. Kürdistan işçi partisine oy veriyorlar. ;) Sen hakkarili kürtlere bakma abi, onlar öyle der ama Partiya Karkerên Kurdistan silah bıraksa yada bdp ile alakasını kesse bile emin ol onların hiçbiri oy vermez. O insanları çok iyi tanıdığım için bu kadar net konuşabiliyorum.
Ayrıca şunuda unutmayın ki pkk bu ülkeye halen lazım.. Çünkü onu Türkler kurdu.. Halka ayının oynamasını izletip cüzdanlarını yürütmek için yapılan birşeydi bu.. Eskinin bankerleri, şimdinin siyasetçileri fark eden birşey yok.. İşin değişen kısmı, şu anda kendimiz oynayıp kendimiz izliyoruz. Cüzdanları ise ayı yürütüyor artık.. Aslında akp pkkyı yok ederdi.. Hatta bir dönem buna yeltendi ama akpnin kendi yarım kalan işleri olduğu için çok göze battı.. Bide o dönemde yurtdışındada çok açık verdi akp.. İşte bu yüzden şu anda dahi hükümetimizin iktidarını koruyabilmesi için bazı dünya güçlerine menfaat borcu var.. Ortadoğudaki  bütün siyasetimizide bu belirliyor aslında.. Şu anda ise hükümetin pkkya dokunması dahi bir akp için bir intihar olur..

SP: Proje yok. Karalama ile oy toplayamadılar.
Zaten saadet partililer bile akpye oy veriyor nasıl toplasınlar :D
20 yıl sonra saadet partisi falan kalmaz ortada zaten , genç oluşumları yeterli değil ;)

BBP: Muhsin Yazıcıoğlu'nun yerini biraz olsun dolduramadılar.

BBPnin siyaset sahnesinden çekilmesi gerekiyordu , çekilmedi.. Kendi hatalarının cefasını çekiyorlar.. Ama bundan 5 yıl önce isteselerdi bugün için çok büyük bir oluşum haline gelebilirlerdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Haziran 14, 2011, 13:13:04 »

Ben Iğdır'lıyım, kürdüm. Kürtleri iyi tanıdığım konusunda şüphen olmasın. İstanbul'dan televizyon eksenli yorum yapmıyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.