Gönderen Konu: baskı balata  (Okunma sayısı 13049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
baskı balata
« : Mart 05, 2011, 19:57:57 »
basta balata kaç bin km de değişir ? 2003 corolla  1.6 terra
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

baskı balata
« : Mart 05, 2011, 19:57:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: baskı balata
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2011, 20:22:54 »
debriyaj seti km ile değişmez kullanımla ilgilidir çok dur kalk yaparsın çok yarım debriyaj gidersin aşınır şehirler arası kullanırsın dur kalk yapmazsın aşınmaz yani anlayacağın senle alakalı km ile alakalı değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2011, 20:57:58 »
debriyaj seti km ile değişmez kullanımla ilgilidir çok dur kalk yaparsın çok yarım debriyaj gidersin aşınır şehirler arası kullanırsın dur kalk yapmazsın aşınmaz yani anlayacağın senle alakalı km ile alakalı değil
aynen katılıyorum.zaten zamanı geldiğinde kendini bariz şekilde belli eder.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2011, 21:10:17 »
aynen katılıyorum.zaten zamanı geldiğinde kendini bariz şekilde belli eder.

Kesinlikle öyle. Kalkışlarda silkeleme yapar vites geçişlerindede hafif bir silkeleme olur,basınca devir yükselir ama hız aynı oranda artmaz,Yakıt sarfiyatı artar,debriyaj çok daha yukarda kavrar (toyotalarda yukarıda kavrama var ama bu dahada yukarıda kavrama olur) ve aracı hafif bi yokuşta bırakıp el freni çekmeyip viteste bırakırsanız kaçırma yapar  :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2011, 21:50:11 »
benim 2004 1,4 terram var 150000 km de ustalar değişmem gerektiğini söylediler. servis dışında yaklaşık 400-450 tl gibi masraf gider dediler ( 2 ayrı ustada)
başka marka araçlarda bu km de değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2011, 22:19:40 »
debriyaj seti kullanımı km ye bakmaz kullanıma bakar
fren diskleri balataları km ye bakmaz kullanıma bakar
triger kayışı ve seti hem km hemde yıla bakar (5 yıl) hangisi önce dolarsa
triger zinciri ve seti km bakar
v kayış hem km hemde yıla bakar
araç lastikleri kullanıma ve yıla bakar
motor yağı km ve zaman 6 ay abakar
hava filtresi yakıt filtresi hem km hem zamana  bakar hangisi önce dolarsa
şanzıman direksiyon fren yağları hem yıla hem km bakar
akü zamana bakar 3-5 yıl gibi
sizin için faydalı olmuştur umarım herkese iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2011, 22:20:30 »
benim 2004 1,4 terram var 150000 km de ustalar değişmem gerektiğini söylediler. servis dışında yaklaşık 400-450 tl gibi masraf gider dediler ( 2 ayrı ustada)
başka marka araçlarda bu km de değişiyor.
arkadaşların dediği gibi bu işin km si yoktur.150000 km de değişecek diye bir kaide yok,ercüment kardeşimin bahsettiği belirtiler çıktığı zaman değişim gerekir.bu 50000 km dede 100000 km dede 200000 km dede olabilir.kullanımla alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2011, 22:21:44 »
debriyaj seti kullanımı km ye bakmaz kullanıma bakar
fren diskleri balataları km ye bakmaz kullanıma bakar
triger kayışı ve seti hem km hemde yıla bakar (5 yıl) hangisi önce dolarsa
triger zinciri ve seti km bakar
v kayış hem km hemde yıla bakar
araç lastikleri kullanıma ve yıla bakar
motor yağı km ve zaman 6 ay abakar
hava filtresi yakıt filtresi hem km hem zamana  bakar hangisi önce dolarsa
şanzıman direksiyon fren yağları hem yıla hem km bakar
akü zamana bakar 3-5 yıl gibi
sizin için faydalı olmuştur umarım herkese iyi akşamlar

bu açıklamanın üzerine laf söylenmez artık. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2011, 22:22:20 »
Hava filtresi kullanıma bakar zamana bakmaz ki sonuçta kağıt filtre bu durduğu yerde durur kullandıkça kirlenir km'si geldiğinde değiştirilir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2011, 22:32:41 »
hava filtresi 10000 de değişir yada yılda bir tamammı güzel kardeşim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2011, 22:40:20 »

Yılda bir mantığını alabilirmiyim acaba içinde yağmı var yada özel bişilermi var onlarmı bozuluyor ?

Ayrıca toyotanın orjinal filtresi 20 000 diyorlar kirlenince basınçlı havayla temizleniyormuş deniyordu.(duyduğumu söylüyorum tam net bilmiyorum )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2011, 22:44:35 »
bende hava filtresi toyota 40 bin kmde bir agır bakımlarda polenle birlikte değişiyor diye biliyorum.servisleri  bin km de bir değiştiriyor ama  :) :) :)
Bende baskı balata mı değiştim  190 tl aisin baskı balata seti 30 tl 75/90 şanzıman yağı 100 tl de el emeği.Tabi bunlarla 45 tl trw ön balatam da değişti.Değiştirmek isteyenler için bir fikir oluşturur..
Ben aracımı 29 binde bayan doktordan almıştım..Şuan inanmazsınız ama baskı balatasını 73 bin km de değiştirmek zorunda kaldım.Şehir içinde çok kullanmam uzu yolda çok kullanmışımtır.Yarım debriyaj ı hele hiç kulllanmamaya çalısırım.ama gel gör ki 73 binde baskı balata bitti.Artık bayan doktor nasıl kullandıysa bilemiyorum..gültekin bey dediklerinde sonuna kadar haklı km ye yıla bakmaz baskı balata.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2011, 22:58:43 »
toyotamı yeni aldığım için servise götürmedim 5000 km var o yüzden hava filtresi km olarak 10000 afaki ortalama olarak marka gözetmeksizin verdim ozaman 20000 de değişiyorsa yılda 1 hangisi önce dolarsa değişir.
mantığı şudur araçla km yapmadınız ama her periyodik bakım malzemesinin bir ömrü vardır hava filtresi atmosferik ortamda araç üzerinde km doldurmasa bile özelliğini yitirir örnek vereyim size triger kayışı araçlarda ortalama 90000 de değişir farzedelim siz 5 ylda bu süreyi dolduramadınız neden değişicez?çünkü kayışın plastik ömrü direnci artık zayıflamıştır mayası bozulmuştur mukavemeti zayıflamıştır çünkü yağ filtre kayış oto lastiğinin bir kompozisyonu vardır zamanla özelliğini yirtirmeye başlar hava filtrei de öledir yapıldığı malzeme belli bir süre sonra özelliğini kaybeder 100 de100 vazife görmez artık büzüşmeye şekil değiştirmeye yani fallafoş olmaya başlamış filtreleme işlemini artık eskisi gibi yerine getiremeyeceğinden dolayı km ye bakılmaksızın değiştirilir inşallah açıklayabilmişimdir

eğer dersenki yok arkadaş sen uyduruyon bişeyden çakmıyon hikaye okuyon ozaman bi araç teknisyenine danış mesela yetkiliservis personeli size bilgi verebilir ( düzenli kurs gördükleri için ) onlarda size bu sölediklerimin aynısını söylecektir söylediklerime lütfen itibar edin ben bu forum sitesinde ticaret yapmıyorum paranızın sokağa gitmesini tabiki istemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2011, 23:23:17 »
Çakmıyosunuz etmiyorsunuz diyemem sonuçta büyüğümsünüz yakışmaz :)

Ama sonuçta kağıt filtre bu iş görmemesi saçma geldi bana kusuruma bakmayın lütfen. Mesela açık hava filtresi taktım ben eski filtre ve kutusu bagajda duruyor 200-300 km falan kullanıldı o filtre yaklaşık açık hava filtreyi takalıda 7-8 ay oluyor benim kutu filtremin ömrü kullanılmasada doluyormu bembeyaz duruyor orda sonuçta :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2011, 23:27:44 »
araç üzerinde takılı olan filtreden bahsettim raf ömrü ile ilgili herhangi bir görüş belirtmedim depolama sürelerini bilemem aracın üzerine taktığın anda geri sayım süreci başlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2011, 23:32:32 »
araç üzerinde takılı olan filtreden bahsettim raf ömrü ile ilgili herhangi bir görüş belirtmedim depolama sürelerini bilemem aracın üzerine taktığın anda geri sayım süreci başlar

İşte takmıştım takıldıktan sonra 200-300 km kullanıldı sonra açık filtreye geçtim bu durumda bittimi yani ömrü yada azmı kaldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2011, 00:01:14 »
Gültekin bey, esprili bir kişilğiniz var sanırım ama daha dikkatli olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2011, 00:09:29 »
gültekin bey yaşınız 31 mi? profilinizde yaş kısmında 1986 yazıyor doğum tarihi olabilirmi.hangisi doğru?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2011, 00:19:10 »
31 profile bakıp düzelteyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı