Gönderen Konu: El Freni  (Okunma sayısı 2760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
El Freni
« : Ocak 13, 2008, 23:39:07 »

arkadaşlar merhaba 2008 comfort d-4d aldım.toyota sorunsuz demişlerdi fakat benim ilk farkettiğim el freni tutmuyordu bu normal mi yoksa gözden kaşmış olabilir mi?Böyle sorun yaşayan arkadaş var mı?
2008 corolla comfort D-4D

Toyota Club Türkiye

El Freni
« : Ocak 13, 2008, 23:39:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2008, 09:34:57 »
el freni kolayca ayarlanabilir, götürün servise 5 dakkada yapsınlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2008, 09:58:44 »
Alıntı yapılan: faruk efe
arkadaşlar merhaba 2008 comfort d-4d aldım.toyota sorunsuz demişlerdi fakat benim ilk farkettiğim el freni tutmuyordu bu normal mi yoksa gözden kaşmış olabilir mi?Böyle sorun yaşayan arkadaş var mı?
[/quote]

bırakında böyle ufak tefek sorunlar olsun  

millet nelerle uğraşıyor, kimisi marş motoru, kimisi egr vs
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2008, 10:37:41 »
Sıfır arabada olmaması gerekir, git 40bin ytl para say sonra kontrolleri yapmamıs araba versinler.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
El Freni
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2008, 14:59:52 »
ALINTI
Sıfır arabada olmaması gerekir, git 40bin ytl para say sonra kontrolleri yapmamıs araba versinler.[/quote]

Yüksek dozda katılıyorum. Büyük bi terbiyesizlik, ilgisizlik. Olurmu böyle şey. Adam güvenip çekip 2 sn içinde araçdan inse bi yokuşta koş peşine belki yakalarsın. EFÇ LPG. (El Frenini Çek Lütfen Peşimden Gel)  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2008, 17:23:43 »
hiç mi tutmuyor....toyotalarda el freni 8. 9. dişte tutuyor.özellikle öyle yaptıklarını söylemişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
El Freni
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2008, 19:08:14 »
Alıntı yapılan: süleyman uygun
hiç mi tutmuyor....toyotalarda el freni 8. 9. dişte tutuyor.özellikle öyle yaptıklarını söylemişlerdi.
[/quote]
 mutlaka 8. veya 9. dişte tutuyordur ama ben daha ilk dişte kemik gibi tutması gerektiğini düşünüyorum.ayrıca neden özellikle öyle yaptıklarını biliyor musunuz?Size bu bilgiyi kim söyledi

[quote=Yaman Eligül]
Sıfır arabada olmaması gerekir, git 40bin ytl para say sonra kontrolleri yapmamıs araba versinler.
[/quote]

[quote=Yaman Eligül]
[/quote]
 Bende öyle düşünüyorum.Sorun çıkarmıyan araba diye severek bi kuçak para ver daha ilk günden sorun yaşa!!İnsanın aklınd
a ister istemez bir çok soru işareti kalıyor
2008 corolla comfort D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2008, 00:19:03 »
ilk dişte kemik gibi tutması cok yanlıs. Telin okadar az gerilmesi ile tutması bırakması pek mumkun olmaz ve sağlıklı degil. En ideali 4-5. dişte tutması.

Ben el freni hic tutmuyor sandım . Eger cok cekince tutuyorsa hic problem degil bence. Asıl sorun az cekince tutmasıdır derim. Cunku bıraktıgınızda tam bosalmayabilir el freni balataları.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2008, 09:26:00 »
Kardeşim tek dişte kemik gibi tutmasını istemek ve bunun için el frenim tutmuyor deyip konu açmak saçmalık.

En ideali "toyota için" 4-5 yada 6 dişte tutmasıdır...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
El Freni
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2008, 23:23:15 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
Kardeşim tek dişte kemik gibi tutmasını istemek ve bunun için el frenim tutmuyor deyip konu açmak saçmalık.

En ideali "toyota için" 4-5 yada 6 dişte tutmasıdır...
[/quote]
evet yukarıda arkadaşımızın dediği gibi yüksek dozda katılıyorum   öğle yazınca bende hiç tutmuyor sandım. ..  
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
El Freni
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2008, 16:48:31 »
El freni yay ayarı sorununu 9.Nesil 2002 corolla sol sedan aracımda ben de yaşadım. Ve söylendiği gibi fren çok üst dişlerde tutuyordu, nerdeyse tamamen dik konuma geliyordu.Ayrıca hafif bir kasis de bile arka taraftan bir şangırtı sesi hiç kesilmiyordu. Ben de plakalıktan ses geliyor zannederek plakalığı sabitlemek için yapmadığım izolasyon kalmamıştı.İyi bir ustada el fren yaylarını ayarlatınca hem ses kesildi hem de frenin tutma konumu aşağılara indi yani 5-6. dişlilerde tutuyor artık ve o gıcık sesden de kurtulmuş oldum.Yaz aylarında bana cam açmayı zehir etmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
El Freni
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2008, 18:06:32 »
mutlaka 8. veya 9. dişte tutuyordur ama ben daha ilk dişte kemik gibi tutması gerektiğini düşünüyorum.ayrıca neden özellikle öyle yaptıklarını biliyor musunuz?Size bu bilgiyi kim söyledi
 Bende öyle düşünüyorum.Sorun çıkarmıyan araba diye severek bi kuçak para ver daha ilk günden sorun yaşa!!İnsanın aklınd
a ister istemez bir çok soru işareti kalıyor
[/quote]
servis danışmanı söyledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
El Freni
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2008, 20:33:38 »
[font=Times New Roman][size=3][color=#3366FF]
[/quote]

mümkün değil arkadaşım bende 97 yeni kasa corolla dizel var el freni süper tutuyo ...önceki aracım passattı...  bence teknik hata var servise baktır...  saygılar

[quote=faruk efe]
[/quote]

pardon 2007 corolla yanlışlıkla 97 yazmışım:)

[quote=faruk efe]
[/quote]

pardon 2007 corolla yanlışlıkla 97 yazmışım:)