Gönderen Konu: Araba galerilerinin internet ilanları  (Okunma sayısı 1211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
Araba galerilerinin internet ilanları
« : Şubat 09, 2011, 19:57:11 »
Bildiğiniz üzere aracım perte çıkacak ve ben de araç arıyorum. sahibinden.com ilanlarını günlük takip ediyorum. Biri İstanbul, diğeri Kocaeli olmak üzere iki galerinin ilanı verdikten 1-2 gün sonra başka bir ilan ile fiyatı 500-1000 TL arttırdıklarını gördüm. Aslında araçlarla da ilgileniyordum, ama şimdi beni biraz kızdırdılar.

Sebebi hakkında fikri olan var mı? Acaba, araca ilgi olduğunu görünce cesaret kazanıp fiyat mı arttırdılar. Bu arada yazdıkları fiyatlardan daha makul araçlar vardı ve hemen satıldı. Böyle spekülatif hareketlerle piyasa belirlemeye çalışanlar olunca illet oluyorum.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Araba galerilerinin internet ilanları
« : Şubat 09, 2011, 19:57:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba galerilerinin internet ilanları
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2011, 20:27:13 »
sakin olun, acele etmeyin, galerici milletine de güvenmeyin derim ben...
elbet kafanıza yatıcak bir araba bulursunuz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2011, 23:10:21 »
 Ben sahibinden.com'a güvenmiyorum arkadaş. En çeşidi bol en sevdiğim satış sitesi ama fiyat politikasını hiç beğenmiyorum. Orada fiyatlar uçuk geliyor bana. Orda gördüğüm araçların aynısını (normal seviyede ki araçlar corolla civic vb.) kendi memleketimde 3 milyar daha aşağı buluyorum...
 Örneğin bende bi tane honda civic var ama benzin fiyatları beni yormaya başladı. Onu satıp dizel bi corolla almak istiyorum 2007-2008 model comfort sınıfında olcak. Burda 28-29 bulurken orada 31'den aşağı bulamıyorum. Gerçekten de böyle midir yoksa benim memleketimde mi araçlar ucuza gidiyor.
 2007-2008 comfort dizel corolla alacam. Sizce fiyatları ne durumdadır tahmini fiyat aralıkları !!
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 11:05:35 »
oğuz bey bu durumun sahibinden.com ile bir ilgisi yok bence, tüm internet ilanı sitelerinde fiyatlar abartılıyor, zaten birçoğu satıcı bile değil, yüksek fiyat yazıyor, belki bi keriz almak ister de kar ederiz diye, bir kısmı da oradaki ilanlara bakıyor, bu arabalar bu para ediyosa benimki daha fazla eder diyor, değerinde fiyat verilen arabalar anında gidiyor zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2011, 16:00:40 »
oğuz bey bu durumun sahibinden.com ile bir ilgisi yok bence, tüm internet ilanı sitelerinde fiyatlar abartılıyor, zaten birçoğu satıcı bile değil, yüksek fiyat yazıyor, belki bi keriz almak ister de kar ederiz diye, bir kısmı da oradaki ilanlara bakıyor, bu arabalar bu para ediyosa benimki daha fazla eder diyor, değerinde fiyat verilen arabalar anında gidiyor zaten...
Çok güzel bi açıklama getirmişsiniz gerçekten. Elinize dilinize sağlık. Haklısınız yaptıkları sizin dediğiniz gibi olsa gerek...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2011, 17:21:44 »
Değerinde fiyat verilen arabalar anında gidiyor. Örnek: Benim Yaris. araba almaya karar verdikten sonra yaklaşık 6 ay araba aradım. Yaris modeline karar verdikten sonra da 3 ay ilanlara baktım durdum, artık yaklaşık yarım saatte bir bilgisayardan sahibinden.com sitesine bakar olmuştum, benim Yaris'in ilanını gördüğüm gibi sahibini aradım, ilanı veren de çok şaşırdı, daha 15 dakika bile olmamıştı hemen aradınız demişti. Fiyatı makuldu, araba temizdir, aynı fiyata çok daha yüksek km'de ilanlar vardı ve artık son 3 ayda 8-10 tane araba görmüş bakmışken bunu kaçırmayayım demiştim.
3-5 ay ilanları takip edince zaten ilanların dilinden anlamaya başlıyorsunuz ve hangi ilanın kurt galerici hangisinin de dürüst satıcı olduğunu anlamaya başlıyorsunuz, hem bir süre ilanları takip edince hangi aracın aylardır orada olduğunu hangisinin yeni ilan olduğunu da görüyorsunuz, genellikle bazı ilanlar günlerce kalıyor ama bazıları temiz ve uygun fiyatlıysa anında satılıyor, bu yüzden aklınıza yatan bir ilan olursa biraz sonra ararım demeyin anında arayın, hemen o gün arabayı görmeye giderken yanınızda kaparo paranız da olsun yoksa yarın gelir kaparo veririm dediğiniz araç sizden yarım saat sonra arabayı görmeye gelen kişiye satılabilir.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...