Anket

TCT Çadır Kampı.

Çok iyi, maceralı ve heyecanlı olur. İsterim.
Böyle şeylere gelemem ve doğada gece geçiremem.

Gönderen Konu: TCT Çadır Kamp.  (Okunma sayısı 57118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Çadır Kamp.
« Yanıtla #260 : Temmuz 13, 2013, 18:50:34 »
Bu tarz gezilerde güvenlikte önemli.Kalabalık olunca sorun değil ama 1- 2 çift olunca güvenlikte önemli.Ağva bu yüzden tercihimiz oluyor.Agva tarafında çok güzel koylar var fakat bir kaç araba olursa doğal ortamda kalınabilir.Daha önce yaptık ve aklımda kalan balık muhabbeti oldu.Güya balık yakalyıp yiyecektik :))))) birşey yakalayamadfık ve balıkçıda da yokyuı tavukmangal yedik hehehhehehhehe
   Güvenlik tabii ki önemli.Tek gitsek bile en azından çevrede başka insanlarda olmalı.Mesela ilk gittiğimde orman mükemmel olmasına rağmen kalmaktan vazgeçmiştik.Ne olur ne olmaz diyerek kalmadık.Ormanın sık olmasından dolayı araba dallardan çizilir diye öteye de gidememiştik.Hayvandan değil de insandan korkarım :D Ama kalabalık olursa neden orman olmasın ki?
   Mangal'a gelecek olursak eğer Mali abi,balık benim için önceliklidir her zaman.Tavuk ve diğerleri sonra gelir.Tavuk bol kekikli,pul biberli,salçalı olmalı.Bir de şiş'te tavuk ciğeri yapıyorum ki mideler bayram ediyor.

Bende varım.. Çok uzak olmadığı sürece tabi...
Sen gelebilecek misin İstanbul'a? Ya da genel bir çadır organizasyonu mu yapsak.Düzce sinekli yaylasında falan

Ahmet bir'bak buraya hele.Bayramdan sonra Sinekli uygun olur mu ki kardeşim.Her Temmuz'un 4. haftası şenlik oluyormuş(aşağıda ki link öyle diyor)

http://www.duzcekulturturizm.gov.tr/sayfa.asp?id=72
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Temmuz 13, 2013, 18:50:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Temmuz 13, 2013, 19:32:02 »
Yaşıyoruz abi yaşıyoruz çok şükür bu günümüze ::)

Sinekli muhtemelen uygun olur, haftaiçi off-road ekibindeki abilerden bilgi alırım kamp yerlei ile ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Temmuz 13, 2013, 19:44:44 »
   Güvenlik tabii ki önemli.Tek gitsek bile en azından çevrede başka insanlarda olmalı.Mesela ilk gittiğimde orman mükemmel olmasına rağmen kalmaktan vazgeçmiştik.Ne olur ne olmaz diyerek kalmadık.Ormanın sık olmasından dolayı araba dallardan çizilir diye öteye de gidememiştik.Hayvandan değil de insandan korkarım :D Ama kalabalık olursa neden orman olmasın ki?
   Mangal'a gelecek olursak eğer Mali abi,balık benim için önceliklidir her zaman.Tavuk ve diğerleri sonra gelir.Tavuk bol kekikli,pul biberli,salçalı olmalı.Bir de şiş'te tavuk ciğeri yapıyorum ki mideler bayram ediyor.
Sen gelebilecek misin İstanbul'a? Ya da genel bir çadır organizasyonu mu yapsak.Düzce sinekli yaylasında falan

Ahmet bir'bak buraya hele.Bayramdan sonra Sinekli uygun olur mu ki kardeşim.Her Temmuz'un 4. haftası şenlik oluyormuş(aşağıda ki link öyle diyor)

http://www.duzcekulturturizm.gov.tr/sayfa.asp?id=72

Abi asos tarafı felan 300-350 km çapında yerlere varım :) malum c tesi çalıştığım için iş çıkışı gelip 24 saat kalmadan dönücem :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Temmuz 14, 2013, 20:32:46 »
Bu konu da olabilir Özcan'cığım ama, bir yer belirlerseniz, onunla ilgili yeni bir başlık da olabilir. Ağva çevresi, her yönde(doğu ve batı) koy dolu. 1 Eylül'den önce balık bulunma ihtimali(teknelerden) düşük bence. Yine de denemek gerek.

Şu anda çok kolay ve eğlenceli olur kamp. Açık hava için sivrisinek savarı unutmamak lazım. Gerçi ben olursam kimseye sivrisinek gitmez muhtemelen. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Temmuz 14, 2013, 23:00:53 »
Bu konu da olabilir Özcan'cığım ama, bir yer belirlerseniz, onunla ilgili yeni bir başlık da olabilir. Ağva çevresi, her yönde(doğu ve batı) koy dolu. 1 Eylül'den önce balık bulunma ihtimali(teknelerden) düşük bence. Yine de denemek gerek.

Şu anda çok kolay ve eğlenceli olur kamp. Açık hava için sivrisinek savarı unutmamak lazım. Gerçi ben olursam kimseye sivrisinek gitmez muhtemelen. :)
   O zaman önce anket açalım katılım için.Yer ve tarih ile ilgili olarak.Sonra da bu doğrultuda hareket edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Temmuz 14, 2013, 23:20:11 »
   Dün gece İğneada-Kıyıköy taraflarına da göz gezdirdim.O tarafa da gidilebilir....

benim ara sıra hâli hazırda kurulu çadırı olan tanıdıklarıma uğradığım bir koy var, sadece yörenin halkı ve bir avuç yabancı insanın bildiği bir yerdir. kıyıköy'e vardıktan sonra 10-15 dakikalık toprak yol tek sorunu fakat stabilize yolu olsa zaten herkes keşfederdi. karadeniz'de bulunabilecek en temiz yerlerden biri diye düşünüyorum, hava aşırı rüzgarlı olmadığı sürece pırıl pırıl bir su var. güvenlik açısından bir sorunu yok çünkü civar köylerden gelip mayıs-ekim ayları arasında sürekli konaklayan 7-8 aile oluyor. özellikle ramazan aylarında çok sakin bir ortam mevcut. bir adet fotoğraf ekliyorum belki ilginizi çeker.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #266 : Temmuz 14, 2013, 23:25:51 »
   Buranın adı nedir?
Ayrıca kamp yeri ile ilgili olarak Şile-Ağva,Düzce Sinekli yaylası(katılım daha fazla olur gibi) sevmesem de Abant olabilir düşüncesindeyim.Önereceğin bir yer varsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Temmuz 15, 2013, 00:13:09 »
   Buranın adı nedir?
Ayrıca kamp yeri ile ilgili olarak Şile-Ağva,Düzce Sinekli yaylası(katılım daha fazla olur gibi) sevmesem de Abant olabilir düşüncesindeyim.Önereceğin bir yer varsa sevinirim.

burasının ismi "poliçe" olarak anılıyor. internet üzerinde fazla bir bilgi bulmak mümkün değil. google maps uygulamasına kıyıköy yazdığınızda sahil şeridini rahatça görebileceğiniz bir harita çıkar. iğneada ile kıyıköy arasında kalan sahil bölgesinde, iğneada'nın haritada düzgün bir şekile sahip uzun kumsalının bitiminde bir burun ve hemen ardından ufak bir koy görünmekte. kışlacık köyünden denize doğru dik bir hayâli çizgi çizdiğinizde denk gelmesi gerekiyor. haritayı o bölgede yakınlaştırdığınızda çadırları ya da karavanları görebilirsiniz. yakınlarında istanbul büyükşehir belediyesi'nin hamidiye içme sularını temin ettiği hamidiye barajı da var. toplu organizasyonlar için de pek uygun olacağını sanmam çünkü yolun bahsettiğim son toprak kısmına avensis ve corolla sahipleri girmek istemeyeceklerdir. bunun dışında gidip görülmesi gerekilen bir yer bence 2-3 tane yerden yüksek araçla gidilebilir. normal binek araç gidemiyor mu ? elbette gidebiliyor mercedes'le geleni de gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #268 : Temmuz 15, 2013, 00:37:53 »
   Kışlacık köyünden dik bir çizgi çektim ama göremedim :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #269 : Temmuz 16, 2013, 11:33:52 »
   Kışlacık köyünden dik bir çizgi çektim ama göremedim :(

doğrudan koordinatlarını veriyorum.

+41° 44' 11.60", +28° 2' 17.34"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #270 : Temmuz 16, 2013, 12:53:17 »
doğrudan koordinatlarını veriyorum.
+41° 44' 11.60", +28° 2' 17.34"
Teşekkür ederim :)
İlginçtir doğru yere dik bir çizgi çekmeme rağmen görememişim

Bana 154 km,2 saat 24 dakikalık mesafe.Gitmeye değer bir yer mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Temmuz 16, 2013, 12:57:53 »
saroz kıyısındaki erikli de de kamp için uygun yerler var (Danişment gibi )fakat cok fazla koy var herhangi biri de olur istanbula yaklasık 275 km kadar.Geçerken tekirdağ köfteside ilaveten yenebilir :)

2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Temmuz 16, 2013, 13:02:15 »
   Saros çok uzak gelir bana.Giden olur mu bilmem.Ama yine de tavsiye için teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Temmuz 16, 2013, 14:00:36 »
   Saros çok uzak gelir bana.Giden olur mu bilmem.Ama yine de tavsiye için teşekkürler....

saros kıyı şeridinde çakılı kamp yerleri mevcut fakat akşam iyi sinek yapıyor, sinek dediğime bakma fındık faresinin kanatlı olanı/uçanı :))))

kamp yapılan yerin tenha olmasından ziyade alışveriş yada marketvari(bu nasıl bir kelime oldu yaaaa) yerlere yakınlığıda önemlidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #274 : Temmuz 16, 2013, 14:46:39 »
  Selam arkadaşlar.
 Çadır ve kamp ile ilgisi olan, gerçek doğada en azından 1-2 gün geçirmeyi düşünen var mı? Bu fikir size nasıl geliyor, korkutucu mu, heyecanlı ve macera dolu mu? Eğer maceracı bir kaç kişi olursa bu fikir düşünülebilir bence.

hiç tereddütsüz yapabileceğim bişey ancaaaak??!!!!!
"aslan ile boğa ormanda gece yarısına kadar koyu bir sohbete dalmışlar saatin ilerlediğini gören aslan boğaya:
-bana müsade . demiş
boğa şaşırmı ve aslana birazda kinayeli bir şekilde
-şu koskoca ormanın tek hakimi kralı sen değilmisin istediğin saatte istediğin yere gidersin neden şimdi kalkıyorsun ne acelen var?
diye sormuş ve aslanda boğaya
-benim seninki gibi evimde bir inek beklemiyor,benide bekleyen bir ASLAN var." demiş:))))

bilmem anlatabildim mi hakan bey:))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Temmuz 16, 2013, 17:17:58 »
saros kıyı şeridinde çakılı kamp yerleri mevcut fakat akşam iyi sinek yapıyor, sinek dediğime bakma fındık faresinin kanatlı olanı/uçanı :))))

kamp yapılan yerin tenha olmasından ziyade alışveriş yada marketvari(bu nasıl bir kelime oldu yaaaa) yerlere yakınlığıda önemlidir...
   bu zat-ı muhteremlere muhterem kovucuda işlemez o zaman :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Temmuz 16, 2013, 17:46:07 »
   bu zat-ı muhteremlere muhterem kovucuda işlemez o zaman :D

genelde akşam 18:30 ile 20:00 arası pek aktifler, bu saatlerde denizin içinde olmak yeterli olur,

o muhterem kovucular işe yarıyor ama bu kanatlılarda enteresan durum var,

anlamadığım şey  bunların alkolik yada tinerci olanları var sanırım, heeeh işte o arsızlara fayda etmiyor,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #277 : Temmuz 16, 2013, 17:54:21 »
Teşekkür ederim :)
İlginçtir doğru yere dik bir çizgi çekmeme rağmen görememişim

Bana 154 km,2 saat 24 dakikalık mesafe.Gitmeye değer bir yer mi?

154 kilometre sanırım kuş uçuşudur çünkü oraya gitmek için öncelikle kırklareli'nin vize ilçesine gidilmesi gerekiyor ya da tekirdağ-saray üzerinden kıyıköy'e de gidilebilir (istanbul'dan 2 saat). oradan da çeşitli güzergâhlar ile yaklaşık 1 saatlik bir yol var en az toplamda 3 saati buluyor.

değip değmeyeceği sizin beklentilerinizle ilgili bir durum. sakin bir koy, yaprak sesleri, gece kumsalda yürürken aydınlatmaya gerek kalmıyor çünkü akşam 9-10 gibi ay çıkıyor ve saat 4'e kadar kalıyor, geçen yıl orada oruç tuttum oradan biliyorum. koyun sonundaki kayalıkların arkasında su kaynağı var, oradan su temin edilebiliyor.

çevresinde gidilebilecek çeşitli yerler var; panayır iskelesi, hamidiye barajı, kıyıköy, iğneada ve daha gitmediğim bir sürü yer. bu arada koydan denize dökülen ve sazanları iri olan bir dere var ismi "pabuçdere". bayağı kilometre kat ediyor türkiye topraklarında.

değişiklik isteyenler için güzel bir seçenek olabilir diye düşünüyorum fakat bilinçsiz bir şekilde yola çıkılmamalı çünkü yolun bahsettiğim son 20-30 dakikalık toprak kısmında tek bir yol mevcut değil ve ormanda kaybolmak istemezsiniz oralarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Temmuz 16, 2013, 18:23:51 »
 İğneada tarafını bir süredir ben de düşünüyorum, uzun zamandır methini duyduğum bir yer, fırsat bulunca gideceğim.
İstanbul'a(İstanbul'un neresi başlangıç alınıyor bilmiyorum) 250km olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #279 : Temmuz 16, 2013, 18:45:26 »
İğneada tarafını bir süredir ben de düşünüyorum, uzun zamandır methini duyduğum bir yer, fırsat bulunca gideceğim.
İstanbul'a(İstanbul'un neresi başlangıç alınıyor bilmiyorum) 250km olması lazım.

ben söyleyeyim iğneada, otogar ve civarından toplamda süre olarak 3 saati biraz geçiyor. biraz uzak fakat demirköy üzerinden gidilirse dupnisa mağarası gerçekten gidilip görülmesi gereken bir yer. tarih öncesi çağlardan başlayan oluşum, günümüzde devam ediyor. bu arada iğneada, çadır kurmak için çok da iyi bir yer değil bence. denizi biraz bulanık ve termik santral inşaati başlamış olduğundan şu andaki hava temizliği durumunu bilmiyorum.