Gönderen Konu: Ae101 Kronik Problem mi ?  (Okunma sayısı 6839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ae101 Kronik Problem mi ?
« : Ocak 17, 2011, 18:58:04 »
96 model aracımı yenı aldım. Araç en ufak çurlardA bile aşırı darbe tepkısı verıyor yanı kucuk cukurlarda  bile buyuk cukura girmiş gıbı sesler  geliyor  arac 120 de  muhtemelen ön takım a el sürülmemiş daha, öle tahmin edıyorum .Forumda  aynı araca sahip arkadaslrında aynı  şikayetleri mevcut . Bu araclarda bu problem kronık mı yoksa bakımsızlık mı yada içeri fazla ses alması mı yanıltıyor. bakımdan sonra aynı şikayetler devam eder mi  Tecrube etmiş arkadasların bu konudaki tecrubelerını sabırsızlıkla beklıyorum.. .Saygılar...     
AE 101 A/C 96 XEİ..

Toyota Club Türkiye

Ae101 Kronik Problem mi ?
« : Ocak 17, 2011, 18:58:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Kronik Problem mi ?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2011, 19:09:12 »
bendede öyle bi problem var ama ben amartisörlerden kaynaklandığını düşünüyorum...yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2011, 19:28:07 »
aynı arac bendede var hatta 96 kasa xei 114 hp olanı tek fark sanırım benımkının manuel olması oncelıkle arac ıcerı cok ses alır bu bı cok japon araclarında olan kotu bır ozellıktır bızım efsane kasanın amortusorlerı cok yumusaktır bılırsınız yanı turkıye yolları malum avrupa arac oldugu ıcın en ufak cukurda bıle tok bı ses duymazsınız aksıne cok fazla yaylanır bu araclar ama duz asfaltta oturan bı aractır fakat sızınkınden gelen ses cukura gırdıgınızde amatısor vuruyormuscasına gelıyorsa bı servıse gıdın derım bende boyle bı sorun vardı ve arka sol amatısorum kırıldıgından dolayı ses geldıgını ogrendım cıkma yada yan sanayı makul fıyatlarda ama hıc onermem orjınalını taktırın hatta gucunuz yetıyorsa momo amortısor cok daha uyumlu oluyor bılgınıze yol sesını cok fazla ıcerı alması konusunda bı bılgım yok ama efsane kasanın yuksek devırlerde kaputun altında yatan canavarın cıkardıgı o tatlı sesı duyduktan sonra yol sesını hıc duymuyorum bıle:D:D
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2011, 19:48:59 »
Benimkisi de öyle. Çukurlarda karpuz gibi dağılıyormuş gibi sesler geliyor.

Hatta bi keresinde bir çukura girmiştim, öyle bi ses geldi ki, göğüslük, yerinden fırlayıp üstüme gelcekmiş gibi hissettim.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2011, 19:50:11 »
Yalan yok bizim arabada da benzer bir durum var. Çukurumsu bişeyin üstünden geçince Allah göstermesin sanki karpuz gibi dağılacak araba. Tabi bunda artık perte çıkmış lastiklerimin de katkısı vardır diye düşünüyorum. Yaza kısmet olursa kaliteli 4 lastik alacam. Eskiye göre daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ulan alperen. Göğüslük fırlayacak ha  :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 19:52:48 »
ben şu ara  patlak amortisorun sesinden  başla bir ses  duymuyorum, otobanda bile  ( düzyolda ) gacur gucur  etmekte :)

ama amortisör  sağlamken  bende  böyle birşey  yoktu, amortisör  veya  yaylar  deformasyon a  ugramış olabilir. bakım  şart.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2011, 19:59:16 »
Peki aramızda iyileştirmeye rağmen aynı problemleri yasayan var mı ..? Düz yolda bi sıkıntı yok  aracda
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2011, 20:01:12 »
başlığı okuyunca yok ya ae101 kronik problem değil, kasa kodu o demek geldi içimden :D

bu konuya ben cevap vermeyim :) benim arabadan gelin sesin haddi hesabı yok çünkü biraz sert bir yay var üstünde, yay yerine sarıya boyanmış daş konmuş gibi dolaşıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2011, 20:06:51 »
iş yerınde çin malı chery var onda bu kadar cukur sesı yok zoruma gıdiyo :)  ben en iyisi amörtisörlerden baslıyamm  :-\
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2011, 20:07:57 »
başlığı okuyunca yok ya ae101 kronik problem değil, kasa kodu o demek geldi içimden :D

bu konuya ben cevap vermeyim :) benim arabadan gelin sesin haddi hesabı yok çünkü biraz sert bir yay var üstünde, yay yerine sarıya boyanmış daş konmuş gibi dolaşıyorum

yahu  bi de  ben  3.5 eibach sportline  düşünüyordum  iyi mi  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2011, 20:11:54 »
ciddi bir yorum yapayım bir de..

durum biraz izolasyon ile çözülür..göğsü söktüğümde karşıma çıkan süngerler biraz leş olmuştu o süngerler bir işe yaramaz artık bunca yıl sonra.. sökün komple göğsü, doldurun içine izolasyon bir daha ses falan gelmez.. bir de torpido gözündeki eşyaları kontrol edin, onlar da çok ses yapıyor.. bir de benim arabada ciddi ses yapan yerlerden biri kapılardaki sunta üzerine bağlanmış deri kısım.. o kısmı da tweeter monte etmek için sökmüştüm, geri taktığımda ses yapmaya başladı.. amfimin bir kanalı yandığı için tamire verdim bir süre müzik yok arabada ben de her şeyini dinleme imkanı buldum.. her sesin de kaynağını buldum arabamdaki.. çözümü için de söküp her şeyini altına izolasyon yapcam ve bütün bu sesler bitecek..bu işe başlamışken kapı içlerini falan da komple izole edesim var kapıdaki hoparlörler daha güzel çalsın diye.. e bütün bunlar hallolunca davlumbazlara pütür sıkıp yol sesini de hallederim diye düşünüyorum.. pütür dışında diğer izolasyonlar çok para tutmaz..

özet olarak yapı marketlerden ses izolasyonu için malzemeler var o malzemelerden alın sökün ses yapan yerleri ve doldurun onlarla..küçük kısımlar için de izolasyon bantları var üstü süngerli falan.. onlardan bantlarsınız...bütün işi de siz yaparsanız fazlasıyla ucuza halledersiniz ses problemini..

ancak asıl ses arabadan değil, arabaya koyduğunuz şeylerden geliyor.. toprido gözünü boşaltın, bagajdaki gözlere bakın orayı da boşaltın sonra girin 3-5 çukura bakın nerden geliyor ses ona göre çözün problemi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2011, 20:12:37 »
yahu  bi de  ben  3.5 eibach sportline  düşünüyordum  iyi mi  :D :D
siyah renkli olandan alcaksan düşünme al gitsin kardeşim :D orjinalden daha güzel o yay, daha konforlu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2011, 20:40:04 »
Benimkisi de öyle. Çukurlarda karpuz gibi dağılıyormuş gibi sesler geliyor.

Hatta bi keresinde bir çukura girmiştim, öyle bi ses geldi ki, göğüslük, yerinden fırlayıp üstüme gelcekmiş gibi hissettim.
:D :D
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2011, 20:41:21 »
siyah renkli olandan alcaksan düşünme al gitsin kardeşim :D orjinalden daha güzel o yay, daha konforlu :D
tein da  düşünüyorum ama bi  yandan :P , sportline  iyiymiş  hakikatten fazla da düşürmüyor aracı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2011, 20:43:43 »
parasına bak parasına :D ama eibach konfor konusunda çok iyi benimkileri satıp eibach alabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2011, 20:49:54 »
4 amortisöt  ile  3.5 sportline  projesi var  en  önemli  konu bu şuanda  benim  için,  amortisör  markası  olarak  neler  var  kalite li yada  cebimi ve  aracımı idare edebilecek ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2011, 21:29:08 »
kafamda orjinal var bir tek kardeşim :) monroe veya koni gibi bir şey olabilir ya bilemiyorum ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2011, 21:30:48 »
kafamda orjinal var bir tek kardeşim :) monroe veya koni gibi bir şey olabilir ya bilemiyorum ki

nasssı  yani  orjinale  mi dönuceksin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2011, 21:37:49 »
yooo :D orjinal amortisöre spor yay :D bendeki durum gibi :D