Gönderen Konu: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.  (Okunma sayısı 34729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.
« Yanıtla #120 : Ocak 19, 2011, 08:57:08 »
:D Bir tanede lovato kullanan olsun dedim forumda güncel :D

Lpg olsunda Atiker Lovato farketmez onlar kardeş :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 19, 2011, 08:57:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ocak 19, 2011, 09:14:25 »
Lpg olsunda Atiker Lovato farketmez onlar kardeş :D :D

+26 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ocak 19, 2011, 10:47:57 »
Metin abi şehirler arası işine 2 hafta sonra bakıcaz :D 2 hafta sonra bi bursaya gidip gelicem ama Bursadada şehir içinde epey gezerim sanırım akrabalar çok illaki gitmişken uğramak gerekiyor ama depoyu fulleyip ir depo ile toplam kaç km yol katedebilirim bakıcam :)

Tamam şehiriçi gezmeden bence Bursa'ya girer girmez tekrar fulle :) en azından birşeyler çıkar ortaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ocak 19, 2011, 11:01:53 »
Mesut abi Yola çıkarken doldur depoyu birde bursaya yaklaşırken doldur ortaya çıkar 170-175 krş yakar bence :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Ocak 19, 2011, 11:36:30 »
Mesut abi Yola çıkarken doldur depoyu birde bursaya yaklaşırken doldur ortaya çıkar 170-175 krş yakar bence :D :D

Benzinde 5.3 litre yakıyorsa lpg'de %20 litre olarak daha fazla yaktığını düşünürsek 6.4 litte lpg demek :)

Buda 6.4 lt * 2.25 tl = 14.40 / 100 = 14.4 kuruş ;) daha bile aşağıya düşer yol durumuna göre :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ocak 19, 2011, 11:40:27 »
Benzinde 5.3 litre yakıyorsa lpg'de %20 litre olarak daha fazla yaktığını düşünürsek 6.4 litte lpg demek :)

Buda 6.4 lt * 2.25 tl = 14.40 / 100 = 14.4 kuruş ;) daha bile aşağıya düşer yol durumuna göre :D

İnşallah Metin abi çıkmasın'da düşsün yeterki :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ocak 19, 2011, 11:44:46 »
Neden çıkacak ki ? şehiriçi değeri belli onun altında olacağı kesin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ocak 19, 2011, 11:53:18 »
Neden çıkacak ki ? şehiriçi değeri belli onun altında olacağı kesin ;)arada abi demek istedin
mi ? :) çok ayıp çok :D

Evet abi :D :D

Mesut abi'de 17'' jantlarda yok koklar artık bursa yollarında :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ocak 19, 2011, 15:49:18 »
Rakımda önemli tırmanıştamı olur giderken iniştemi olur çoğunluk oda önemli faktör yakıtta :) Mesela ben eskişehir'den ankara'ya giderken daha çok yakıt yakıyorum, ama dönüşte giderken ki yaktığım yakıtı yakmıyorum mesela :) Eskişehir rakım 788, Ankara rakım 890 sanırım ;) zaten dönüş yolculuğum daha rahat oluyor çabucak geliveriyorum sanki :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ocak 19, 2011, 15:58:31 »

Hasan güzel fikir ama Metin abinin dediği gibi gidiş hep rampa onu ne yapıcaz :D

Metin abi uzun yolda benzinde 6.4LT yakıyordu ama 17 Jnat ve 215 taban lastiklerle :)  buna göre birdaha hesaplama yaparmısın :D :P

Rakımda önemli tırmanıştamı olur giderken iniştemi olur çoğunluk oda önemli faktör yakıtta :) Mesela ben eskişehir'den ankara'ya giderken daha çok yakıt yakıyorum, ama dönüşte giderken ki yaktığım yakıtı yakmıyorum mesela :) Eskişehir rakım 788, Ankara rakım 890 sanırım ;) zaten dönüş yolculuğum daha rahat oluyor çabucak geliveriyorum sanki :D

bu arada bursa yolları hep rampa ya gidişte :D   Gebzeden çıkıcam yola denize sıfır :D bursada Uludağın dibi işte sen düşün gerisini :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ocak 19, 2011, 16:15:05 »
Mesut jant ve geniş taban lastiklerin zaten takılı değilse aynı hesaptan ortalam devam et :) takınca yaparız hesabı :D ama tahminin 16-17 kuruşa çıkar :P :D (Güzin abi gibi oldum ya :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ocak 19, 2011, 16:29:27 »
Hasan güzel fikir ama Metin abinin dediği gibi gidiş hep rampa onu ne yapıcaz :D

Mesut abi giderken basarsın gelirken'de boşa atarsın en son hesaplarsın aynı hesaba gelir zaten :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ocak 21, 2011, 22:48:40 »
Arkadaşlar, bu sabah montaja gittim ve şimdilik herşey süper. Son kararım olarak Lovato Fast System'i ambalajlarından kendim açıp aracıma ustama itina ile montajını yaptırdım. 10 numara oldu. LPG sisteme elektriği vermeden 20 liralık gaz aldım 4 ışıktan 2 ışık yandı ve geldim ustanın yanına sistemi devreye aldı, tek bir kusur olmadan sorunsuz tek marşla kullanmaya başladım. Ve klasik ayarlar yapıldı bir süre kullandıktan sonra ince ayarlar ve son kontrol için tekrar ustaya uğrayacam. Şuanda 20 tl'lık gazla 60 km mesafe yaptım, 4 ışık var ve 2 si hala yanıyordu. Akşam park ederken 2. ışık yanıp sönmeye başlamıştı. Tahminimce 95-100 km'yi bulabilir ama henüz tüketim bilgisi vermem yanlış olur. Işık yanıltır diye düşünerek Şamandıradaki göstergeyide baktım sanırım tahmin mesafesini yaptıracak gibi ve ışıklarda doğru gibi görünüyor bu seviyeye göre.Henüz çok yeni gelişmeleri gözlemledikçe aktarıcam :) Ama yazılımını ve ayar detaylarını gördükten sonra çok doğru bir karar verdiğimi anladım bunuda belirtmek isterim, Nasıl diye soracaklara tamamen sessiz, geçişlerde ses yok, titreme yok, tekleme yok, yüksek devirde sıkıntı yok, enjektör sesi yok. En yakın sürede motor bölümünün resmini eklerim çekemedim gün içinde. :) Resimler gelene kadar şunu belirteyim sadece :) Enjektörler gizli görünmüyor kapak altında :) anahtar gizli bölmenin içinde çok kullanışlı biryerde, dolum ağzı sol arka altta, tank simit ve üzeri kapalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ocak 21, 2011, 23:14:43 »
Abicim hayırlı uğurlu olsun ama sana kötü bi haberim var :/ Bizim araçlar kronik sorunlu ya lpg taktırınca yağ eksiltme olayı dahada artıyormuş sürekli kontrol et yağını aman diyim yatak falan sardırma dikkatli ol :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Ocak 22, 2011, 00:20:37 »
Teşekkür ederim Ercü :) Haberim var Ercü merak etme, ama yağ eksiltme durumunu çok abartmaya gerek yok. Bende hiç eksiltme yok gulf 10/40 diye bir marka kullandım son değişimde yağdanmıdır,kullanımdamıdır bilmiyorum ama şuana hiç eksiltme olmadı. Buna rağmen rutin zaten kronikleşmiş sıkıntıdan kontrolü elden bırakmıyorum böylede devam eder :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ocak 22, 2011, 00:24:09 »
Hayırlı olsun bende Lovato kullanıyorum,takılalı 6000 km oldu şükür bir sıkıntı yok.100 km de 8,1 litre ile 8,5 litre arasında değişen değerlerde kullanıyorum.(Şehir içi ve şehir dışı karışık)
Ercüment,yağ yakma konusunda şahsi fikrim ve gözlemim,ne kadar devirli kullanırsan o kadar çok yakıyor.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Ocak 22, 2011, 00:29:22 »
Teşekkür ederim Ercü :) Haberim var Ercü merak etme, ama yağ eksiltme durumunu çok abartmaya gerek yok. Bende hiç eksiltme yok gulf 10/40 diye bir marka kullandım son değişimde yağdanmıdır,kullanımdamıdır bilmiyorum ama şuana hiç eksiltme olmadı. Buna rağmen rutin zaten kronikleşmiş sıkıntıdan kontrolü elden bırakmıyorum böylede devam eder :D

Ozaman gayet güzel :)  benimkide yakmıyor biliyorsun ama yinede bende diken üstündeyim sürekli kontrol sürekli kontrol :)

Hayırlı olsun bende Lovato kullanıyorum,takılalı 6000 km oldu şükür bir sıkıntı yok.100 km de 8,1 litre ile 8,5 litre arasında değişen değerlerde kullanıyorum.(Şehir içi ve şehir dışı karışık)
Ercüment,yağ yakma konusunda şahsi fikrim ve gözlemim,ne kadar devirli kullanırsan o kadar çok yakıyor.

Evet ne kadar devirli okadar yağ eksiltmek :) Ama olsun yinede tedbiri elden bırakmamak lazım :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ocak 22, 2011, 00:31:36 »
Öncelikle teşekkürler memnun kalacağım gibi görünüyor. Yüksek devirde eksiltme yorumunuza da katılıyorum. Fakat ciddi sorunum yok sadece kontrollüyüm. Tüketim değerleriniz bence güzel, Eskişehir'de sadece yakıtı bir miktar etkileyebilecek çevreyolumuz var ;) geri kalan şehiriçi ve 100-150 metrede bir ışık maalesef ;) Bu şartlarda umarım bende aynı değerleri yakalarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Ocak 22, 2011, 00:32:51 »
Öncelikle teşekkürler memnun kalacağım gibi görünüyor. Yüksek devirde eksiltme yorumunuza da katılıyorum. Fakat ciddi sorunum yok sadece kontrollüyüm. Tüketim değerleriniz bence güzel, Eskişehir'de sadece yakıtı bir miktar etkileyebilecek çevreyolumuz var ;) geri kalan şehiriçi ve 100-150 metrede bir ışık maalesef ;) Bu şartlarda umarım bende aynı değerleri yakalarım.

aaaaa oldumu 100 150metre ışık arası kasisleri unuttun abicim !!! :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ocak 22, 2011, 00:34:23 »
aaaaa oldumu 100 150metre ışık arası kasisleri unuttun abicim !!! :lol:
Vallahi ya doğru söylüyorsun Ercü :D Ben oraları pek iplemeyince fazla yakmasın diye ondan yazmamıştım :P :D :D :lol: