Gönderen Konu: Cam Buğusu Önleme:)  (Okunma sayısı 50991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Buğusu Önleme:)
« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 23:04:41 »
ehehehe, gidiyim eczaneden  saf  alkol alayım  sonra  kalkar  malkar  satılmaz  falan stok  yapayım :D :D
 votkayı  sana  saklıyorum  ulee, sen gelince  o silcek bizi :P
dur la dur almadıysan hiç alma :D benim bagajda var bir miktar, ben de ne yapayım bunu diyordum :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 23:04:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 12, 2011, 23:07:02 »
dur la dur almadıysan hiç alma :D benim bagajda var bir miktar, ben de ne yapayım bunu diyordum :D

ahaa  süper  vallahi  napıyorsun  ne  zaman çıkıyorsun  yolaa :P , biz  yine  çift  kişilik dev  kadro  yapıcaz :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2011, 23:16:41 »
ahaa  süper  vallahi  napıyorsun  ne  zaman çıkıyorsun  yolaa :P , biz  yine  çift  kişilik dev  kadro  yapıcaz :)
yarın çıkcam ama ruhsatım yok :D takipçide, lpg işletiliyor :) yarın gidip alcam 11de, çıkmazsa da tükkanını başına yıkcam artık !
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 12, 2011, 23:19:39 »
simit  tüp be  abi  kim  nereden görcek :D,  aman  dikkat  et ruhsatsız  gelme, hatta  k.pasadan  inince  çeşme  otobanına gir  bucadan  çık  ugra bana :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ocak 12, 2011, 23:47:18 »
simit  tüp be  abi  kim  nereden görcek :D,  aman  dikkat  et ruhsatsız  gelme, hatta  k.pasadan  inince  çeşme  otobanına gir  bucadan  çık  ugra bana :P
farlar falan yanımda onları bırakcam, bagaj olsun diye aldım kocaman wooferı arka koltuğa koydum nasıl bir zevk anlatamam :D
bakalım belki uğrarım, ama ruhsatı alamazsam olay yaratıp arabasız gelcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2012, 13:13:01 »
Arkadaşalr arama bölümünden baktım. Ama tatmin edici bir başlık göremedim. Şu kış günlerinde canımızı sıkan cam buğulanmasıdır. Sizlerle bir deneyimimi paylaşmak isterim. Eğer değişik gözlemi ve deneyimi olan varsa aaktarırsa bilgi birikimin esahip oluruz.

Cam buğulanmasını önlemenin en iyi yöntemi limondur arkadaşalr. İçinizden limon mu? der gibi geliyor kulaklarımıa... Evet yanlış duymadınız en iyi yönetemi limondur. Aracınızın camına limonu kesip içten sürün. 1 dk kaldıktan sonra temiz bezlerle silin hiç bir şey kalmayacak! Deneyebilirsiniz. Deneyimle sabit.

Değişik fikri ve deneyimi olan... ?

arkadaşlar geçen gün lastik değiştirirken buğu çözücü de aldım. kullanımı biraz zahmetli geldi. ben direk buğuya sıkınca geçiyor sanmıştım ama öyle değilmiş. camın temizlenip kullanmak, cama iyice yaymak sonrada bir kaç dk kurumasını beklemek gerekiyor diye kullanma talimatında yazıyor.
1-2 hafta etkisi sürer mi bari o yönden faydalı olsun diye uyguladım bu sefer de havalardan dolayı camlar hiç buğulanmıyor :argh: :argh: :argh:
etraftaki araçları da gözlemliyorum, yok.

limon olayı nasıl merak ettim. akşam park edince yapsam birkaç gün idare eder mi acaba?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 14, 2012, 14:49:52 »
Buğu giderici bende de var ama bunlar pek etkili değil yada ben pek uygulamayı iyi yapamıyorum. En güzeli bir cama vericen bir içeriye 1'er dakka yada 45'er sn. aralıklarla klimayı. Geçen bunu keşfettim ve &100 etkili. Arka residansı da açtımmıydı oooyyyyy değmeyin sürüş keyfime :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.