Gönderen Konu: Cam Buğusu Önleme:)  (Okunma sayısı 50988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Cam Buğusu Önleme:)
« : Ocak 10, 2011, 20:34:50 »
Arkadaşalr arama bölümünden baktım. Ama tatmin edici bir başlık göremedim. Şu kış günlerinde canımızı sıkan cam buğulanmasıdır. Sizlerle bir deneyimimi paylaşmak isterim. Eğer değişik gözlemi ve deneyimi olan varsa aaktarırsa bilgi birikimin esahip oluruz.

Cam buğulanmasını önlemenin en iyi yöntemi limondur arkadaşalr. İçinizden limon mu? der gibi geliyor kulaklarımıa... Evet yanlış duymadınız en iyi yönetemi limondur. Aracınızın camına limonu kesip içten sürün. 1 dk kaldıktan sonra temiz bezlerle silin hiç bir şey kalmayacak! Deneyebilirsiniz. Deneyimle sabit.

Değişik fikri ve deneyimi olan... ?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Cam Buğusu Önleme:)
« : Ocak 10, 2011, 20:34:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Buğusu Önleme:)
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2011, 10:09:59 »
camlarınız buğu yapmasın istiyorsanız yada buğulu camı görüşünüzü engellemesin diye hızlıca temizlemek için tabi aracınızda var ise
klimanızı kullanabilirsiniz, aracınızın kalorifer sistemi açık iken kış şartlarında camların buğulanması kaçınılmazdır, iç sıcaklık ayarınız ne olursa olsun kaloriferiniz açık iken klimanızı açık duruma alırsanız camlardaki buharın hemen gittiğini görürsünüz, birde araç kullanırken havalandırma sisteminizdeki iç hava dış hava kapakçığını açık durumda tutmaya özen gösterin, hava kapakçığı dış havanın girmesine engel durumda ise camlarınız çok hızlı olarak buharlanacaktır, ilk çalıştırma esnasında dış havayı kapatık motor ve kalorifer sistemi ısındıktan sonra dış hava kapağını açarsanız daha sağlıklı bir kullanım olacaktır
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2011, 10:24:00 »
vardı bu konu, limon denmiş bile olabilir, sabun mabun bir sürü şey söyleniyor.. en kral yöntem dıştan hava alacak şekilde tutmak anahtarı, havayı isterse en sıcağa isterse ılığa getirin, hızlı bir şekilde çözecektir buğuyu..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2011, 10:41:24 »
Limon he, deneyelim bakalım :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2011, 12:45:42 »
Bir otobüs şoföründen buna benzer şey duymuştum. o limon değilde elma diye bahsetmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2011, 14:43:48 »
Limon, elma, olmadı karpuz :D İşin şakası bir yana gerçekten çok merak ettim ya.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2011, 14:56:34 »
ben sabunun doğruluğunu birebir gördüm.. fakat limanu denemedim.. limon kolonyası olmaz mı ? :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2011, 16:45:38 »
Bir defasında OGS cihazının montajı için verilen alkollü temizleyiciyi ön cama sürmüştüm ve günlerce o bölge buğu tutmadı. Zarar vermeyen alkollu ürünler de kullanabilirsiniz  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2011, 19:37:42 »
limonu ilk defa duyuyorum benSedat arkadaşında dediği gibi kalorifer açıkken klimayı devreye aldımmı çok hızlı bir şekilde buğudan kurtuluyorum.ama neyazıkki hiace minibüste klima olmadığı için dış hava sirkülasyonuyla idare ediyorum
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2011, 07:40:57 »
Klimayı soğuğa alın maksimum ayarda  üfletin..hemen açılır.En iyisi buğu önleyici spray almak..
İYİLER BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR..YETER Kİ SABRETMESİNİ BİL ..=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2011, 10:38:58 »
bende elma diye biliyorum ama
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2011, 11:14:26 »
arkadaşlar boşuna uğraşıyorsunuz limonla elmayla ilk olarak aracın havalandırma kalorifer sistemini çalıştırmak en iyisidir çünkü bez vs.şeyler kullanırsanız cam kirlenir daha kötü bir görünüm hali alır ve her zaman silmek zorunda kalırsınz.siz sildikçe daha beter olur.ikinci formül bizzat denendi arkadaşım 2,el bir araç aldı kalorifer sistemi berbat olduğu için önünü göremiyordu benzin istasyonlarında 3,5 tl ye satılıyor buğu önleyici diye bir fısfıs uyguladık cama ve sonuç mükemmel bir kere cam kuru iken içeriden bir kaç yerine sıkıp temiz bir bezle yayıyorsunuz o kadar ama silmeyin kurulamayın camı sonrasında sadece yayın zaten kendisi kuruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2011, 11:20:42 »
en etkili yöntem aracın kendi kaloriferi...dıştan hava alacak konuma getirip ister soğuk ister soğuk olsun cama üfletirseniz az bişeyde yan camı açarsanız 2 dk bile sürmez buğunun çözülmesi...fakat havalandırmayı iç konuma getirirseniz camlar hemen buğulanır...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2011, 13:23:12 »
kalorifer konusuna katılıyorum, gerisi fazlaca gereksiz bence.. bir de camı açarsanız da buğu oluyor, kalorifer çalışsa dahi... tamamen çözülünce açabilirsiniz, bir daha bugu tutmuyor ancak havalandırmayı kapatmayın..kapatınca yine buğu oluyor.. 1. kademede bile çalışsa buğu olmaz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2011, 17:14:23 »
en ideali cam kapalı kalorifer istenilen sıcaklıkta ve dış hava girişi açık konumda iken klima tuşuna basmak 1dk sonra hiç bir camda (arkalar dahil) buğu kalmayacak
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2011, 17:18:06 »
benim  en  büyük sıkıntım  budur  daha çözemedik :D , ön görüş camı haricinde  , kalorifer'ide  açsan  kazanı da yaksan , camıda  indirsen  buğu  çözülmüyor :( ,  hatta  Hakan Öztürk abimiz  babasının  vefatı için  burda  oldugunda ( allah rahmet  eylesin) o'da şaşırdı buğunun  çözülmemesine :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2011, 20:33:33 »
o zaman benim dediğimi uygulayacaksın arkadaşım git her benzinlikte var al bir buğu önleyici ister camı aç ister kapat istersen kaloriferi çalıştırma buğu sorunun çözülür.senin muhtemelen camlarına kirli yağlı vs bir bez kullanmışsın.başıma geldi çünkü.hatta marketlerde buğu önleyicili camsil var (camsil marka) rengi beyaz mavi değil.al ondan güzelce sil tertemiz olsun.ama içindeki buğu önleyici ömrü fazla olmuyor 3 gün buğu olmuyor sonrasında yine aynı ama en azından camın temizlenmiş olacak ve havalandırmayı açtığında sorunun ortaan kalkacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2011, 21:40:05 »
Valla şuana kadar çok az buğulanma oldu bizim araçta çok soğuk havalarda 5-10 dakikada açılıyor o kadar amcamda da 93 1.6 GL var o bi türlü erken çözememişti buğuyu
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 12, 2011, 22:14:18 »
benim  en  büyük sıkıntım  budur  daha çözemedik :D , ön görüş camı haricinde  , kalorifer'ide  açsan  kazanı da yaksan , camıda  indirsen  buğu  çözülmüyor :( ,  hatta  Hakan Öztürk abimiz  babasının  vefatı için  burda  oldugunda ( allah rahmet  eylesin) o'da şaşırdı buğunun  çözülmemesine :)
kirli ya da yağlı bir bezle silmişsin kardeşim camı :) etil alkol olur, rakı olur, vodka olur :D alkolle sil şöyle bir camları, sonra buğu muğu kalmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 12, 2011, 22:19:00 »
kirli ya da yağlı bir bezle silmişsin kardeşim camı :) etil alkol olur, rakı olur, vodka olur :D alkolle sil şöyle bir camları, sonra buğu muğu kalmasın :D
ehehehe, gidiyim eczaneden  saf  alkol alayım  sonra  kalkar  malkar  satılmaz  falan stok  yapayım :D :D
 votkayı  sana  saklıyorum  ulee, sen gelince  o silcek bizi :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !