İlginize teşekkür ederim ,Arif Yerim.
Aracı öğrenme aşamasında olduğumuz için henüz trafike sık sık çıkmıyorum.Esasında arabaya ihtiyacım olmuyor ,mesafeler taban ray olarak yakın.
Çalışmalarımızı haftada bir yapıyoruz.
Bügün hava yağmurluydu ,yine de çıkalım dedik ve çıktık.
Bügünkü çalışmamızda konu ; rampa yukarı aracı kaldırmak ve 2 araç arasına park yapmak (honi mantığıyla bir cisim arasına yaptık tabi )

Öncelikle ,parklarda bir sorun olmadı ,rahatlıkla yaptım.
ikinci parkur ;D
Rampa yukarı aracı kaldırmaktı..bir iki kaçırdıysamda ilkte (ama rampa dik ) frenden ayağı çektiğin an araç arkaya kayıyor bu da demektir ki arkadaki araca tak vurdun. ^,-
1-2 kaçırmadan sonra alıştım ,kaldırdım ama bu esnada zemin ıslaktı ve patinaj çektik biraz ,bazen de aptal kafam nasıl becerdiysem gaza biraz fazla basıp ayağım debriyajdan fazla çektim galiba motor tak tak tak etti ,iyice morelim bozuldu.
Babama çakmak gözlerle süzülerek baktığımda ;(o an anlatılmaz yaşanır)

pistonun birbirlerine değdiğine dair teorik bir cümle kurdu lakin çok anlayamadım..ama olmaması gereken birşeydi..
Araç öğrenme ve kavrama konusu pratik meselesi olduğu gerekçesiyle ,o rampası ıslak zeminde biraz oyalandım ,aracı kaydırmadan ve kaçırmadan kaldırmayı..ee tabi yukarı doğru git ve ayağın debriyajda basılı halde kasıla kasıla ,bu vaziyette pratiklerle birlikte en sonunda bir hata ile daha (ikinci hata)kerizlik olarak motoru tak tak yine vurdurttum..
Bu arada debriyajdan bizim hafif basınca gacırd diye ses geliyordu ,ben bindikten sonra bu geçti..o da ilginç geldi.
(bu denemeler trafiğe kapalı alanda yapıldı)
Biraz daha pratikten sonra dönelim kararı verdikten sonra direksiyonu babama verdim.O aracı kaldırırken bir gariplik oldu ve araç itekledi sanki ,ve de 2300-2500 devirleri arasında da sanki yaptı bunu (2'inci viteste)..bu durumda canım sıkıldı..
Ama babamın arkadaşlarından aldığı bir eleştiriye göre; vites değiştirirken ayağı debriyajdan seri çekiyormuş ,dolayısı ile öksürme olabileceğini söyledi..ama o öyle dese de şüphelendi ve serice hızlanarak ani duruşlar ve benim antremanın yarısı kadar dur kalk yapmaya başladı yavaş hızlı..sorun biraz beliriyordu ,sanki aracın motor sesi de değişmişti (belki elhamlandım bilemiycem)
Biraz daha yol aldıktan sonra herşey normale döndü ,aracı park edecek mesafeye gidene kadar sorun olmadı.
Kısacası bügünkü geçirdiğimiz günden bir özetle ; aracta herhangi bir sorun doğmaz umarım.
Aracın 2 defa motor tak tak sesi şeklinde ve vuruntuyla iteklemesi ,az da dur kalk faslında debriyaj -fren ilişkisinden mi oldu bu anormallik ya da babamın bir an aracı net sürememesinden mi kaynakandı yoksa bir sorun vardı gerçekti ya da yanılmadan mı ibaretti ?
soru işaretlerine yardımcı olabilirseniz memnun olurum.