Gönderen Konu: Zincirleme Kaza  (Okunma sayısı 8009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Zincirleme Kaza
« : Ocak 07, 2011, 00:29:20 »
Selamlar.içinde bulunduğum kaza hakkında birkaç şey sormak istiyorum.bugün akşam saatlerinde okuldan çıktım,okulun önünde ada var.gayette normal seyir halindeyim.derken adanın etrafından döndüm,havada yağmurlu önümü görmekte zorluk çekiyorum.derken adanın etrafında dönüşümü daha tamamlamadan önümdeki aracın aniden durduğunu farkettim.aniden frene bastım fakat araç kızakladı ve arkadan öndeki araca girdim.kapıyı açıp aşağı indiğimde durumun bayağı farklı olduğunu anladım.afedersiniz soytarı herifin biri en öndeki aracın önüne aniden kırmış,kızda tabi aniden fren yapmış.derken benim önümdeki araçta gitmiş ona arkadan çarpmış ve bende o araca arkadan çarptım.benim araçta maddi bir hasar yok,fakat sadece benim çarptığım araçta biraz hasar oluşmuş.ve öğrendiğime göre sanayiye gidip sormuşlar 1500-2000 tl arası bir masrafı varmış arabanın.(benim araçta hiçbirşey yok o araçta o kadar masraf nasıl çıktı anladımda neyse.)şimdi sorum şu tutanak tutmadık ve kazaya asıl sebebiyet veren kızın önüne kıran soytarı.ve kendiside hem millete küfür edip hemde arabaya binip kaçtı.zincirleme kaza olması durumuyla 2 farklı tutanak tutmaktansa kaçan aracın plakasını aldık.şimdi benim sorum,arkadan ben çarptığım için kusurlu benim.fakat benim önümde de aynı durum var bu kazaya sebebiyet veren kişi kaçtı.onun hakkında suç duyurusunda bulunup kendimizi aklatabilir miyiz.benim derdim hem kendimi hem de karşı tarafı mağdur etmemek.sonuçta araçlarında bariz masraflı hasar var.tutanak tutmadığımız için sigortadan karşılamasını talep edemeyiz.karşı tarafın aracındaki kasko bu durumu karşılar mı.
2013 Auris Premium Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Zincirleme Kaza
« : Ocak 07, 2011, 00:29:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Zincirleme Kaza
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2011, 00:34:56 »
çarptığın araba ve onun önüne kıran ile ilgili tam bir yorum yapamayacağım ama, arkadan vurduğun için her halükarda bir kusur oranı yansıyacaktır sana.
ben de buna benzer bişey yaşamıştım, ani bir fren ile durmak zorunda kaldım arkamdaki 2 araç duramadı ve 3 araç zincirleme kaza yaptı.
kusur oranlarını arkamdaki 2 araca eşit olarak vermişlerdi, bende 8 de 0 dı polisin tutanağında.
arkadan çarpma her daim kusurlu bulunuyor takip mesefesi sebebiyetli.
ama umarım faklı bir şekilde sonuçlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2011, 00:46:34 »
tutanak tutsaydık olurdu fakat tutanakta tutmadık.şimdi bizim derdimiz kimsenin mağdur olmadan maddi hasarın karşılanması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2011, 00:57:24 »
Ama işte hasarın karşılanması için de bir tutanak resmi bir evrak gerekli yani Serdar. suç duyurusu yaparsanız mahkeme olacak ki iki kişi de aynı şekilde şikayette bulununca sizin adınıza olumlu sonuçlanır herhalde.
Mahkeme dışında bu iş nasıl halledilir hiçbir fikrim yok valla, farklı yorumlar muhakkak gelecektir.
Umarım fazla canınız sıkılmadan olumlu bir şekilde sonuca bağlanır olay, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2011, 01:12:08 »
teşekkür ederim gökmen abi.inşallah bir şekilde hallederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2011, 01:21:29 »
Geçmiş olsun öncelikle, eğer kaza mağdurları olarak şahsın kazaya sebebiyet verdiği kanısındaysanız mahkemeye başvurun isterseniz, gerçi tutanak tuttursaydınız bu durumu direkt trafik polislerine bildirip daha da kolaylaştırabilirdiniz belki,  Gökmen Bey'in dediği gibi arkadan çarpanlar her zaman suçludur ki takip mesafesini korumak başlıca önemli etkenlerdendir ve bu mesafe yağmurlu havalarda uzar, daha kötüsü otoyolda sol şeritte yağmurlu havayı geçtim 130-140 km/h hızda önündekinin arkasına yanaşan tipler çoğunlukta, tabii görünmez kaza olmuş ve yavaş hızda seyir halindeyken bir anda başka bir araç yüzünden oluvermiş, en yakın zamanda herhangibir trafik bürosuna durumu bildirin derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2011, 01:36:44 »
Olay yerinden ayrılmayıp polis çağırmanız gerekliydi. Kişi kaçtığı için. Olayın seyri daha farklı olabilirdi. Siz olay yerini terk etmişsiniz. Tutanak yok.
Yanlış yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2011, 01:50:56 »
Olay yerinden ayrılmayıp polis çağırmanız gerekliydi. Kişi kaçtığı için. Olayın seyri daha farklı olabilirdi. Siz olay yerini terk etmişsiniz. Tutanak yok.
Yanlış yapmışsınız.
+1.. kaçtığı için olay çok başka bir boyuta girerdi, bu durumda dava açabilirsiniz, kaçan araca yönelik, kaçtığı için de büyük bir oranı ona verirler zannımca
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2011, 03:55:02 »
polisi aradık.durumu anlattık aracın plakasıyla bir karakola başvurun dediler.telefonda konuşan arkadaş,"e peki siz gelmeyecek misiniz tutanak tutmaya"diyince telefonun ucundaki polis memuru "bizlik birşey yok" demiş.bu durumda bizim yapabileceğimiz pek birşey kalmadı.arkadan ben vurduğum için bu sefer 8/8 kusurlu ben olacaktım tutanağa göre,fakat vurduğum aracın şoförüne göre de suç bende değil kazaya sebebiyet veren araçta.sonuçta o da önündeki arabaya arkadan çarpmış.2 ayrı tutanak ve 2 ayrı kazamış gibi olacağı için ve elimizde de elle tutulur birşey olmadığı şikayetimizi poliste dikkate almadığı için mecburen olay mahallinden ayrıldık.görgü tanıkları var,bu şekilde karakola gidip aracın plakasıyla birlikte şikayette bulunmayı düşünüyoruz.okulun kamerasından da görüntüleri alabilirsek daha etkili sonuç verebilir diye düşünüyoruz.olmadı artık ya onların kaskosu ya da benim aracın sigortası hasarı karşılayacak.fotoğrafları çekemedik fakat tutanağı düzenleyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2011, 08:54:37 »
geçmiş olsun serdar, bu durumada şükür etmek gerek... burada iki sorum olacak

1. si kaçan araca yaptırım yaptırmayamı çalışıyorsunuz?  bu şekilde ilgili plakayı karokola bildirip şikayetci olursun,karşı tarafa karakolca yazı gider ifade için karokala çağırırlar,olmadı dava açılır, tabi süre zarfında araçı yaptırmak isterseniz cebden yaptırırsınız...karşı taraf tutanağa inkar eder gibi vesaire şeyler söylediğinde iş uzar ve gider... yalnız kamera kayıtlarını bulursan iş değişir?

2. si ise maksat önündeki aracın mağduriyetinin giderilmesi ise hiç uğraşma, aradan uzun zaman geçmedi ise kaza gününe yada bugünün tarihi ile karşılıklı tutanak tutun, sen " duramadım çarptım dersin", karşı tarafda "arkadan çarpıldım" der olay biter... senin ve onun cebinden para çıkmadan gider senin trafik sigortandan yaptırır...

tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2011, 09:21:28 »
geçmiş olsun. tatsız bi durum ama kanuna göre burada tek kusurlu sensin aynı olay benimde başıma geldi. kanuna göre ne olursa olsun takip mesafesini korumalısın ve arkadan çarpan daima %100 kusurludur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2011, 09:50:47 »
  Arkadan çarpma bildiğim kadarı ile asli kusurdur ve bunun tek istisnası öndeki aracın fren lambalarının yanmamasıdır ki bunuda çarpmadan sonra kanıtlamak zordur.
 Kazaya sebebiyet veren araç kaçmış ise bildiğim kadarı ile bununla Trafik Polisi ilgilenemiyor, Mahkemeye başvurmak gerekiyor.
 Siz tutanak ile aranızdaki işlemleri yapıp, kaçan araca da daha sonra gerekli hukuki mesuliyet yüklenebilirdi ancak şu anda kazanın oluş şeklini kanıtlamak zor bence eğer çevrede bir güvenlik kamerası yoksa. Zincirleme kazada ise bildiğim kadarı ile; her araç çarptığının bedelini sigortasından (sınırlar içinde) karşılar. Yani siz bir öndekini ve o da kendi önündekinin masrafını karşılar. Anladığım kadarı ile sizin önünüzdeki kendi oluşturduğu (ön tarafta kendinden kaynaklı kaza) masrafıda sizi yüklemeye çalışıyor ancak yinede bu söylediğim tamamen farazi bir durum, bence o aracı da sanayide gidip görmek iyi olur sizin açınızda.
 Herkese çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2011, 10:41:51 »
Tutanağı hemen orada düzenlemeliydiniz. Şu anda yapabileceğiniz tek şey dediğiniz gibi okulun güvenlik kamerasından görüntüleri alabilirseniz eğer kaçan sürücüyü mahkemeye verip cezasız kalmamasını sağlamak. Ancak diğer tüm hasarların ödenmesi kazaya karışan sürücülere kusurları oranında yansır. O da tutanak olmadığı için resmi değil vicdani olarak sürücülere kalmış. Tabi kendi aranızda anlaşamayıp mahkemeye giderseniz ayrı. Mahkemenin vereceği karara göre ki o da tutanak düzenlenmiş olsaydı kusur oranında ödeyeceğiniz hasara karşılık gelecek şekilde olur. Ancak Hakan beye katılıyorum bana da sizin önünüzdeki aracın şoförü sanki kendi karşılaması gereken hasarı da size yıkmaya çalışıyormuş gibi geliyor. Aman Dikkat!!! Gidip güzelce inceleyin aracı sanayide. Kimseyi kandırmaya çalışmasınlar. Öyle bir dönemdeyiz ki artık herkes karşıdakinden ne koparsam kardır mantığı güdüyor. Eski değerlerimiz kalmadı malesef.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2011, 21:48:36 »
Geçmiş olsun bence sizin aracın önünüzdeki araçta oluşturduğu arkadan çarpma hasarını tespit ettirip sadece onu karşılayın bayanda önündeki araca çarpmakta kendi hatalı olduğu için ön tarafın masrafını karşılasın en mantıklı çözüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2011, 03:11:31 »
yorumlar için teşekkür ederim.bugün aradım bayanı ve görüştüm,aracı sanayiye bırakmış kendi kaskosundan yaptırım işlemlerine başlayacakmış ben de kaskosunu bozacak derecede bir masraf çıkarsa o aradaki farkı ödeyeceğim.bence şuan için en iyisi bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2011, 21:51:57 »
geçmiş olsun öncelikle...
keşke polisi arayıp, kaza yaptık anlaşamıyoruz deseydiniz...
eğer araçların kaskosu varsa, kherkes kendi arabasını kaskodan yaptırsın demek en mantıklısı bence.
eğer tutanak tutmuş veya polis çağırmış olsaydınız, o kaçan kişi ile ilgili sigorta şşirketleriniz dava açardı fakat bu durumda nolur bilemeyeceğim.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...