Gönderen Konu: Ynt: Gösterge bağlantısı  (Okunma sayısı 5652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: Gösterge bağlantısı
« : Ocak 03, 2011, 19:55:16 »
selam
97 corolla aldım 1.3 xe ya bazı problemlerim var yardımcı olursanız sevinirim
göstergede uzun far,arka sis ve arka cam buğ cözöcünün ışıklları çalışmıyor bugün söktüm gösteergeyi ampuller sağlam neden yapar acaba bi yardımcı olsanız bide merkezi kilit arka şağ çalışmıyor kilidi komple sökmem gerek mi
çalışmayan cok şey var nasıl aldım bu arabayı bilmiyorum ama aldımmm olsunn..
hız ve altındaki kendimiz sıfırlayabildiğimiz km çalışıyor ama motor km si çalışmıyor herhalde oynanmış bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

Ynt: Gösterge bağlantısı
« : Ocak 03, 2011, 19:55:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Gösterge bağlantısı
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 00:19:16 »
selam
97 corolla aldım 1.3 xe ya bazı problemlerim var yardımcı olursanız sevinirim
göstergede uzun far,arka sis ve arka cam buğ cözöcünün ışıklları çalışmıyor bugün söktüm gösteergeyi ampuller sağlam neden yapar acaba bi yardımcı olsanız bide merkezi kilit arka şağ çalışmıyor kilidi komple sökmem gerek mi
çalışmayan cok şey var nasıl aldım bu arabayı bilmiyorum ama aldımmm olsunn..
hız ve altındaki kendimiz sıfırlayabildiğimiz km çalışıyor ama motor km si çalışmıyor herhalde oynanmış bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Aracınızın kaputunu açtığınızda sağ çamurluk kenarında bir sigorta kutusu göreceksiniz kapağını açın ve içinde 15A değerinde "DOME" (kabin) sigortası göreceksiniz sağlam olup olmadığını kontrol ediniz gerekiyor ise aynı değerde bir sigorta ile değiştiriniz (bu işlemi kontak kapalı konumda iken yapınız).

Km sayacınızın çalışmaması Km. teli kopukluğu yada kilometre sayaç dişlisinin (şanzıman üzerinde volant dişlisinin bulunduğu şanzıman ile motorun birleştiği noktada yukarıdan içeride giren 2-3 parmak kalınlığında 10cm civarı yükseklikte bir parça,ancak arızalanabilecek kısım içeride kalan dişli kısmıdır) arızalı (aşınmış) olabileceğini işaret ediyor,kontrol ettirmenizde fayda var.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 08:54:18 »
vermis olduğunuz bilgiler icin cok tesekkür ederim bu kabin sigortası dediğiniz icerideki saatin tavan lambasının da bağlı oldugu sigorta mı eger o ise onu degiştirdim 30a sigorta yazıo ama korna sigortasının yanında dogru mu ... göstergedeki ve kabindeki herşey calisiyor ama uzun far uyarı ibaresi buz çözücü arka sis calismiyor göstergedeki lambaları da yanmıyor dügmelerinin icindeki parklari yakınca yanan lambalarıda yanmıyor bide calışmıyorlar uzun farlar haricinde hicbiri calismiyor yalnız bug cözücünün düğmesine basınca cıt diye ses ğeliyor göstergenin altından anlamadım gitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 09:05:37 »
debriyaj pedalının ordaki sigortalara baktım hepsi sağlam ama tai isimli olan boş bundan olur mu bu tai nedir.. anadolu yakasında saglam güvenilir bu yazdığım arızaların hepsini giderecek elektrikci,elektronikci nerde var bilen varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 09:28:25 »
ayrıca aracınızda kısa far ışığı yok zaten...sadece uzunlarda yanıyor...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 11:32:41 »
Öncelikle Km. saatiniz hakkında yazdıklarınızda birşey gözümden kaçmış özür dilerim,alttaki saat çalışıyor fakat üstteki sıfırlanamayan saate Km. yansımıyor demişsiniz anladığım kadarıyla.

Bu durumda Km. teli yada dişlisinin arızalı olma ihtimali yok gibi,Aracınızın Km. saati ile daha önce oynandıysa ve iki saat arasındaki dişlilerde bir problem oluşmuş gibi görünüyor.

Bahsettiğim sigorta 15A ama tam yerini net hatırlayamıyorum şu anda,ancak söktüğünüz sigorta kapağının içinie bakarsanız dome sigortasının yerini göreceksiniz.

Anadolu yakasında bildiğim iyi bir elektikçi yok ama Avrupa yakası Maslak tarafına gelebilirseniz yer tavsiye edebilirim.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 13:50:09 »
cok teşekkür ederim sigortaya isten cıkınca tekrar bakacağım bide roleden kaynaklanabilir dediler bu calismayan 3 aksam aynı rolede mi acaba km .De oynanmis olabilir dediginiz gibi maslak cok uzak ben istanbulun girişinde tuzladayim bu taraflarda güvenilir bi elektronikci bulmam lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2011, 13:55:57 »
ayrıca aracınızda kısa far ışığı yok zaten...sadece uzunlarda yanıyor...
kısa olmadıgını biliyorum uzunlar sinyallerin ortasında mavi o yanmıyor farlar yanıyor ama göstergede uyarısi yanmıyor ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 14:01:42 »
Bahsettiğiniz aksamların çoğu dome sigortasından geçiyor,geçtiklerini bildiğim yada zannetiğim bir röle yok açıkçası,umarım sorununuz kısa sürede düşük maliyet ile çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 15:06:19 »
cok teşekkür ederim saolun . yapar veya yaptırırsam detaylarını paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2011, 19:24:45 »
tekrar merhaba... benim sorunlarımmm ne zaman bitecekkkkk..
 bugün sigortaya tekrar baktım dome yazan sapasağlam bastım gittim elektrikçiye göstergeyi söktü buna benim yapabileçeğim bişi yok dedi devrelerde sorun var yetkili servise gitmem gerektiğini söyledi sigortaların hepsine baktı eksik olan bi taneyi tamam ladı merkezi kilit motorunu değiştirdi 20 lira aldı ...
km için kartal oto sanayide kilometreci varmış  onu tarif ettim gittim adam işinin ehli olmayan birinin kilometreyi düşürmeye çalıştığını ve içine ettiğini anlattı dişleri kırmış 80 lira bayıldım onada tabi arabayı aldığım şahsa da okuyorum her kilometrede okumaya devam da edeçeğim neyse  adam göstergeyi yaptı eyvallah bide ampülleri 5v takalım iyi aydınlatsın dedi sen bilirsin abi dedim taktırdımm .. eve gelene kadar herşey normal di göstergede yanmayan buğ cözüçünün lambası dahil herey çalışıyordu gündüz bile ışıklarını görebiliyordum aydınlatmanın
az önce alışverişe gitmek için yola çıktım giderken parklar ,gösterge aydınlatmaları,ve orta konsoldaki saat titremeye başladı yandı sönü yandı söndü bi dahada yanmadı ne parklar ne stoplar ne gösterge aydınlatmaları hiçbiri çalışmıyo orta konsoldaki saat çalışıyo silecek korna iç aydınlatma kısa farlar uzun farlar hepsi çalışıyor ... kumanda kolunu ilk konuma cevirdiğimde hiç bişi çalışmıoooo
ne yapayım ben şimdi bu arabayıııı... gerci arabanın bi sucu yok satan ..............
..ğu  herşeyiyle oynamışşşşş
dome sigortası na baktım sağlam yapabileçeğim başka bişi varmı benzin döküp yakmak en son care cok bunaldım arabadan yana hiç şansın yok alırken 3 tane usta baktı arabaya bide.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2011, 20:25:46 »
Mesut bey sizin araçın elektirik tesisatında bir temazsılık söz konusu parkları yaktığınızda sisteminde bir anormallik söz konusu park lambaları sinyal koluna bağlı olan kol üzerinden eksi - iletim alarak çalışmakta direksiyonun alt kısımındakii plastik parçaları söktürüp elektirikçiye kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2011, 20:45:11 »
Mesut bey sizin araçın elektirik tesisatında bir temazsılık söz konusu parkları yaktığınızda sisteminde bir anormallik söz konusu park lambaları sinyal koluna bağlı olan kol üzerinden eksi - iletim alarak çalışmakta direksiyonun alt kısımındakii plastik parçaları söktürüp elektirikçiye kontrol ettirin.
tolga bey ben cok sabırsız biriyim hele araba konusunda oldukça titiz eve gelince forumdan aradım önce daha önce böyle bişi yaşayan olmuş mudur nasıl cözmüştür diye ama bulamadım ve buraya yazdım daha sonra takım cantasını alıp arabaya gittim çakmaktan seyyar çektim ve kapı eşiği ile sigorta  kutusunun cevresini söktüm bi kablo vardı sarı renkte sigortaların üst tarafında mavi bir rolenin içine sokulmuş yani rolenin ucu ile beraber sıkıştırılmış ona değince bi cızırtı geldi parklar yanıp söndü bende roleyi söktüm temizledim o sarı kablo ile beraber tekrar soktum içeri şu an çalışıyor 5v ampüllerle gösterge cok daha aydınlık olmuşşş inşallah başka bir sorun cıkarmaz tek çalışmayan göstergedeki uzun far ibaresi .. oda önemli değil artık
kafama takılan o sarı kablonun ucu neden role ile birlikte içeri sokulmuş ..
ilgi ve alakanıza cok teşekkür ederişm toyota club iyi ki varsın ve toyotacılar iyi ki varsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2011, 20:45:51 »
tekrar merhaba... benim sorunlarımmm ne zaman bitecekkkkk..
 bugün sigortaya tekrar baktım dome yazan sapasağlam bastım gittim elektrikçiye göstergeyi söktü buna benim yapabileçeğim bişi yok dedi devrelerde sorun var yetkili servise gitmem gerektiğini söyledi sigortaların hepsine baktı eksik olan bi taneyi tamam ladı merkezi kilit motorunu değiştirdi 20 lira aldı ...
km için kartal oto sanayide kilometreci varmış  onu tarif ettim gittim adam işinin ehli olmayan birinin kilometreyi düşürmeye çalıştığını ve içine ettiğini anlattı dişleri kırmış 80 lira bayıldım onada tabi arabayı aldığım şahsa da okuyorum her kilometrede okumaya devam da edeçeğim neyse  adam göstergeyi yaptı eyvallah bide ampülleri 5v takalım iyi aydınlatsın dedi sen bilirsin abi dedim taktırdımm .. eve gelene kadar herşey normal di göstergede yanmayan buğ cözüçünün lambası dahil herey çalışıyordu gündüz bile ışıklarını görebiliyordum aydınlatmanın
az önce alışverişe gitmek için yola çıktım giderken parklar ,gösterge aydınlatmaları,ve orta konsoldaki saat titremeye başladı yandı sönü yandı söndü bi dahada yanmadı ne parklar ne stoplar ne gösterge aydınlatmaları hiçbiri çalışmıyo orta konsoldaki saat çalışıyo silecek korna iç aydınlatma kısa farlar uzun farlar hepsi çalışıyor ... kumanda kolunu ilk konuma cevirdiğimde hiç bişi çalışmıoooo
ne yapayım ben şimdi bu arabayıııı... gerci arabanın bi sucu yok satan ..............
..ğu  herşeyiyle oynamışşşşş
dome sigortası na baktım sağlam yapabileçeğim başka bişi varmı benzin döküp yakmak en son care cok bunaldım arabadan yana hiç şansın yok alırken 3 tane usta baktı arabaya bide.....

Muhtemelen sadece km. saati ile oynanmamış,aracınızın far-sinyal kumanda grubu ve gösterge saatinden çıkan soketleri takip ederek göğüs tesisatını kontrol ettirin,mümkünse ve vaktiniz var ise bütün torpidoyu söktürün ve tesisatı en ince noktasına kadar kontrol ettirin bu arada Gösterge ampulleri yeşil şapkalı 3.4V Toshiba çıkar orjinalinde,5V herhangi bi W5W ampul takılması çok çok fazla bir aydınlatma sağlamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2011, 21:03:08 »
Muhtemelen sadece km. saati ile oynanmamış,aracınızın far-sinyal kumanda grubu ve gösterge saatinden çıkan soketleri takip ederek göğüs tesisatını kontrol ettirin,mümkünse ve vaktiniz var ise bütün torpidoyu söktürün ve tesisatı en ince noktasına kadar kontrol ettirin bu arada Gösterge ampulleri yeşil şapkalı 3.4V Toshiba çıkar orjinalinde,5V herhangi bi W5W ampul takılması çok çok fazla bir aydınlatma sağlamaz.
ufuk bey
km saati ile oynanmış ve dişleri kırılmış dedi usta ... arka sisler de parklarla beraber yansın diye sağ tarf ki stop grubunun içine de duy koymuşlar devre çekilmiş ve sisler direk parklara bağlanmış ondan göstergedeki lambası yanmıo vede düğme çalışmıyo .... ön farların içine boydan boya led koyulmuş bunun için öndeki park sistemi ilede oynanmış... arka pandızot sökülmüş yerine özel tasarım 2 kolon 2 bufer falan filan bişiler sokmuş işte bunun içinde kablolar çekilmiş oynamış da oynamış adam ben alırken bunun orjinali nerde diye sorduğumda yanımda götürdüğüm üç kişi sen manyakmısın bulmuşsun daha ne istiyorsun dediii.... (her zaman kendi kararlarını kendim vermem gerek bundan sonrada öyle yapaçagım sırf o pandizotu değiştirdi diye arabayı almaktan vazgeçiyordum bırakmadılar... ama bundan sonra araba alırken yapaçağım şey direk yetkili servise götürmek ve herşeyini baştan aşagı kontrol ettirmek isterse 200-300 maliyeti olsun herkesede tavsiye edrim bizim bu güzel ülkemizde insanlık haram,helal bilinci ölmüş ya ben anlam veremiyorum bu parayı nasıl yiyecek gönül rahatlığı ile bu arabayı bana satan kanı bozuk bu ne insanlığa sığar nede başka bir anlayışa yani bazen bu ülkede yaşamak adama zor geliyor ...)
iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2011, 21:16:52 »
aracınız hayırlı olsun mesut bey. efsaneyi ne kadara aldınız?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2011, 21:22:23 »
teşekkür ederim
10 verdik daha verioz herhalde 11 i bulacak 1.6 almadığıma pişmanımmmm ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2011, 21:24:29 »
peki km'si ne kadar, klima var mı araçta?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2011, 21:37:37 »
klima yokkk km. yukarıda yazdıgım gibi oynanmış 120595 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2011, 21:48:26 »
mesut kardeş geçmiş olsun umarım artık sorun çıkarmaz bu araç size bazen insanın basireti bağlanıp yapmam kesinlikle olmaz dediği şeyi tıpış tıpış yapıyor sonra ben ne yaptım diyor benzer bir durum daha önce benimde başıma geldi ama hatamdan tecrübe kazandım yetkili servisin expertiz raporu ve bakım kayıtları ile detaylı şekilde arkasında durduğu aracı 35000 kmdeki aracı doşarıdaki sanayi ustalarınada gösterip öyle almıştım bundan sonra sizde öyle yaparsınız artık