Gönderen Konu: Corolla D4D MMT gaz yememe sorunu  (Okunma sayısı 9633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '10
Corolla D4D MMT gaz yememe sorunu
« : Ocak 02, 2011, 03:56:21 »
Sevgili ustalarım benim aracım 2006 Corolla D4D MMT 180.000 km de son iki haftadır aracımda bir sorun var her zaman gittiği ustaya gittim çözemedi servise gittim Yakıt Filtresini değiştirdiler ancak sorun devam ediyor servise tekrar gidicem ancak belki sizlerden başına gelen varsa bana yardımcı olabilirsiniz diye paylaşayım dedim en azından servise gittiğimde şurasına bakın veya şu parçayı değiştirin diyebilmek için. Sorunuma gelince;

Bir aracı geçerken normal hızda biraz gaza yüklendiğimde yaklaşık 2500 2600 devirlerde araç gaz yemeyip kafa sallıyor 2800 lere geldiğinde normale dönüyor yakıt filtresi uzun zamandır değişmemiş diye onu değiiştirdiler ancak halen bu sorun devam ediyor. Hem otomatikte hem de manuelde aynı sorunu yaşıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
2010 Corolla 1.6 Elegant
emniyet kemeri, tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı değildir, onun kadar rahatsız etmez!
http://img202.imageshack.us/img202/4170/toyota2qo5.jpg

Toyota Club Türkiye

Corolla D4D MMT gaz yememe sorunu
« : Ocak 02, 2011, 03:56:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D4D MMT gaz yememe sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2011, 11:12:26 »
Öncelikle geçmiş olsun,sorununuzun birçok sebebi olabilir en basitinden başlayarak sorununuzun sebepleri olabilecekleri aşağıda sıralamaya çalışayım,gittiğiniz serviste bunları deneyebilirseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.

1.Kullandığınız yakıtı hep aynı yerden mi,kullanıyorsunuz?

2.Hava emiş debimetresi (Hava filtre kutusu ile boğaz arasındaki hortum üzerinde kare üzerinde 22204-0N010 parça numarası yazar) bunu sökünce uç kısmında bir tel kısmı göreceksiniz bu teli basınçlı solvent içeren bir sprey (balata temizleme spreyi olabilir) yada benzin ile temizleyin.(Bunu kendinizde yapabilirsiniz.)

3.Rail basınç sensörü, enjektörlerinizin bağlı olduğu ince boru şeklinde bir hazne mevcut,üzerinde bir sensör var ve bu sensör doğru çalışmıyorsa değişmekten başka bir çaresi yok.

4.Aracınızın Egr varlfi tıkanmış veya çalışmıyor olabilir.

5.Enjektör memesine pislik kaçmış olabilir yakıt hattı temizleyicileri deneyebilirsiniz (Güvenilir marka olarak Tunap,Wurth ya da Berner olabilir)

6.Oksijen sensörlerinizden biri ya da ikisi (ikisi olması çok zor bir ihtimal) arızalı yada kablolarında temassızlık olabilir.

Bunların dışında da başka birşey de olabilir, önce yetkili serviste intelligent tester ile bütün sensörlerin kontrolü yapılıp, rail hattı basıncının görülmesi gerekli,EGR açılma ve kapanma kontrollerinin yapılıp daha sonra diğer olasılıklara yönelmenizi öneririm.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2011, 20:27:39 »
İlginize ve cevabınıza çok teşekkür ederim Ufuk Bey haftaiçi servise gidivem bu bilgileri onlara söyleyip sonucunu buaya yazacağım.
2010 Corolla 1.6 Elegant
emniyet kemeri, tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı değildir, onun kadar rahatsız etmez!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2011, 23:33:22 »
Rica ederim,sonucu bekliyor olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2011, 23:50:45 »
Bugün sabah bıraktım servise dediğiniz kontrollerin hepsi yapıldı ancak hiçbir sorun çıkmadı. Ancak servise gittiğimde usta ile test sürüşüne çıktık daha önce her gaza yüklenişimde gaz yememe varken bu defa arada bir yaptı. Ben acaba diyorum içindeki OEtrol Ofisine ait motorin bitmeden Opetten aldım içinede Toyotadan enjektör temizleyici koydum bu depo bitmeden tam olarak çözülmeyecek galiba depo tam bitsin tekrar Opetten dolduracağım o zaman terar deneyeceğim. Hala Petrol Ofisinin motorini olduğu ve ondan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum.
2010 Corolla 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 00:03:58 »
Bugün sabah bıraktım servise dediğiniz kontrollerin hepsi yapıldı ancak hiçbir sorun çıkmadı. Ancak servise gittiğimde usta ile test sürüşüne çıktık daha önce her gaza yüklenişimde gaz yememe varken bu defa arada bir yaptı. Ben acaba diyorum içindeki OEtrol Ofisine ait motorin bitmeden Opetten aldım içinede Toyotadan enjektör temizleyici koydum bu depo bitmeden tam olarak çözülmeyecek galiba depo tam bitsin tekrar Opetten dolduracağım o zaman terar deneyeceğim. Hala Petrol Ofisinin motorini olduğu ve ondan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum.

Evet kuvvetli ihtimal almış olduğunuz motorinin kalitesizliğinden kaynaklanıyor olabilir,aracınızda herhangi bir sorun olmadığına sevindim,sorun tekrar ederse detaylı bir şekilde konuya yazabilirseniz sorunun sebebini araştırmaya devam edebiliriz.

Geçmiş olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 00:29:08 »
teşekkür ederim iyi geceler
2010 Corolla 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2011, 01:29:13 »
Yakıtı değiştirdim ama hala sorun devam ediyor. önce opet i denedim olmadı şimdi shell den alıyorum yine aynı sorun devam ediyor servis bişey bulamıyor araçtan soğumaya başladım
2010 Corolla 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2012, 04:54:46 »
kardeş birincisi total den başka yakıt almamaya çalış 2. petrol ofisi 3 opet ikincisi egr nin girişini sac ile kapattır ücüncüsü motorsilk attır birde mazota bor katkısı attır farkı göreceksin aynı sorunu bende yasadım kötü yakıtın egr valfini bozmasında kaynaklanıyor motorun içi kurum bağlıyor ha birde maf sensörü arızalı oluncada benzer sorun yasanıyor