Gönderen Konu: Birkac Soru  (Okunma sayısı 1799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Birkac Soru
« : Kasım 27, 2007, 23:17:27 »

Toyota Club Türkiye

Birkac Soru
« : Kasım 27, 2007, 23:17:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Birkac Soru
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2007, 00:04:01 »
serviste kayışın durumunu kontorl ettirin, onlar el yordamı ile bakıp, az çok anlıyorlar ve en azından hemen değiştir, bir süre idare eder gibi önerilerde bulunabiliyorlar

bence aracın istanbuldaki servisine telefon açıp bilgi isteyebilirsiniz, size mutlaka yardımcı olacaklardır

teyp le ilgili bilgim yok, söküp takmak kolay olabilir ama kod sorunu yapar mı bilmiyorum

ayrıca aracınızı güle güle kullanın
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Birkac Soru
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2007, 11:18:14 »
utku bey cevabınız icin tesekkur ederim. Dediğiniz gibi istanbuldaki servisine telefon actım. Fakat serviste en son 2007 agustos ayında 150 bin km bakımı yapılmıs ve 100 binde triger kayısı degişmiş dediler. Aracın bakımları düzenli olarak serviste yapılmıs dediler e son 2007 agustos ayında servis bakımı olmus dediler.Yag/antifiriz vb. (150 bin km bakımı) tamam dediler.Ama anladıgım kadarıyla aracın km si iye oynanmıs ve sanırım ben almadan kısa bir sure once oynanmıs. yani su an 150 de olması gereirken 98 binde. Bu bir problem yaratırmı sizce?Sanırım bunun için yapacak birsey yok ama yinede sormak istedim. Birde servis bilgilerine gore bakım yapılalı daha 3 ay gecmiş. yagı filan tekrar degiştirmeye gerek varmı sizce?Verdiğiniz bilgiler için cok tesekkur ederim iyi calısmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Birkac Soru
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2007, 12:09:49 »
Alıntı yapılan: huseyin kaya
utku bey cevabınız icin tesekkur ederim. Dediğiniz gibi istanbuldaki servisine telefon actım. Fakat serviste en son 2007 agustos ayında 150 bin km bakımı yapılmıs ve 100 binde triger kayısı degişmiş dediler. Aracın bakımları düzenli olarak serviste yapılmıs dediler e son 2007 agustos ayında servis bakımı olmus dediler.Yag/antifiriz vb. (150 bin km bakımı) tamam dediler.Ama anladıgım kadarıyla aracın km si iye oynanmıs ve sanırım ben almadan kısa bir sure once oynanmıs. yani su an 150 de olması gereirken 98 binde. Bu bir problem yaratırmı sizce?Sanırım bunun için yapacak birsey yok ama yinede sormak istedim. Birde servis bilgilerine gore bakım yapılalı daha 3 ay gecmiş. yagı filan tekrar degiştirmeye gerek varmı sizce?Verdiğiniz bilgiler için cok tesekkur ederim iyi calısmalar.
[/quote]

sizde o zaman triger kayışını 150 binde değiştirin ve 100000 bini tamamlamış olsun.

km'nin düşürülmesi bi sorun yaratmaz. sadece arabanızın gerçekte 93binde değilde 150binde olduğunu bilirsiniz o kadar

aracın yağını, yağ çubuğundan seviyesini, yağ temizliğini kontrol edin, eğer sorun yoksa bi süre daha binebilirsiniz

aracınızı güle güle kullanın

ve hazır sizin başına gelmişken km düşürme konusuna değinmek istiyorum, araç alırken km 40000-50000 olmadığı sürece pek km'lere güvenmeyin, aracı mutlaka güzelce baktırın ve servis kayıtlarını görmek isteyin, böylelikle aldanmış olmazsınız. aracın bi sorunu olmadıktan sonra km'nin yüksek olmasının bi sakıncası yoktur.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Birkac Soru
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2007, 17:12:39 »
Kilometre ile oynanmasi aslinda suc.
Noter'den bunu tasdikletip dava da acabilirsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Birkac Soru
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2007, 20:43:47 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
[/quote]
arkadaslar hepinize yardım ve onerileriniz için tesekkur ederim. bu formu çok sevdim ve eminim formdaki hekes birbirine yardımcı olmaya calısıyor. araclarımızı En sorunsuz kazasız belasız gunlerde kullanmak dilegiyle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Birkac Soru
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2007, 22:00:00 »
Alıntı yapılan: huseyin kaya
arkadaslar hepinize yardım ve onerileriniz için tesekkur ederim. bu formu çok sevdim ve eminim formdaki hekes birbirine yardımcı olmaya calısıyor. araclarımızı En sorunsuz kazasız belasız gunlerde kullanmak dilegiyle..
[/quote]

rica ederim aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileği ile
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Birkac Soru
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2007, 12:20:53 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
[/quote]
Selam.
Kesinlikle hemfikirim.
Yağının markası ve azami km. si ne?
Bence aracı yeni aldıysan ve km. ile oynanmışsa hiç servisle bile uğraşmadan aracın düzenli kullanılan yağından al ve yağ filtresi ile herhangi bir değişimcide değiştirt.
Yağ değişiminden 10-20 km sonra da aracın yağ filtresi civarından yağ damlatmadığından (bazı ustalar yağ filtresini iyi oturtamıyabiliyor) gözle kontrolle emin ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Birkac Soru
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2008, 15:51:11 »
işte 2.el araç alırken ilk önce servislerde göstermek lazım  yoksa böyle üçkağıtçıların oyunlarına geliyoruz
teyp söktükten sonra kod istiyor koduda aracı sıfır satan yetkili servisten alıyorsunuz
bir de servisler arası online bağlantı olduğunu biliyorum ama yok demişler şaşırdım
triger kayışını 8 yaşında 120 binde değiştirdim 5-6 yıllıkken değiştirmenize gerek yok bence