Gönderen Konu: Navigasyon alacaklar veya kullananlar için hatırlatma (64MB cihazlardan uzak dur  (Okunma sayısı 2040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
2010.10 Başarsoft(BS) haritasının yayınlandığını gördüm ve indirdim.

Daha önceden BS tarafından yapılan açıklamada KKTC haritasının Türkiye'ye dahil edileceği söylenmişti zaten.
2010.07 haritası İst, Konya için tamamen diğer yerlerde de önemli yerler 3D olarak çıkartılmıştı. Harita boyutu çok büyük olduğu için kısa süre sonra geri çekilip düzenlenmiş hali çıkartıldı. Bunda ise İst. ayrı bir dosya ile 3D verildi. İsteyen yükleyip kullansın diye.

Ancak 2010.10 haritasına KKTC ve yeni 33 ilçe eklenince harita boyu 44MB olmuş. İşletim sistemi, navigasyon programı da eklenince 64MB RAM zorlanmaya başladı. Son navi programı Primo zaten 64MB cihazlarda  "out of memory" hatası veriyordu.

Bu nedenle yeni cihaz alacakların tercihlerini 128MB cihazlara yapmaları yerinde olacaktır.

64MB cihazlar ise iGO8 ile bir süre daha kullanılmaya devam edecektir. Sonrası ne olur bilemiyorum. (Donanım bilgim iyi değil ama bazı forumlarda kurt navigasyoncular görüyorum. Sanırım hafıza arttırımı için bir yol bulacaklar. Çip değişimi gibi.)

(Birkaç aydır bazı markaların kampanya yaptık diye fiyatları düşürmelerinin nedeni buydu. Ellerindeki 64MB cihazları tükettiler.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Güzel bir detay olmuş fakat yeni satışa çıkıp ve bütçe yakmayan modellerin çoğunun 64MB rame sahip olduğunu gördüm. Bendeki navigasyon cihazıda 64Mb lakin bir yavaşlık söz konusu değil. Cihaz ayarlarındaki 3d bilgilerinin kapatılıp kullanarak sorun giderilebilir diye tahmin ediyorum.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Faydalı bir paylaşım, teşekkürler Özer Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bende navigasyon cihazı kalmadığı için yeni haritayı bugün arkadaşımın cihazında deneme şansım oldu.

Adana için mükemmel bir yenilik yapılmış. Daha doğrusu 3-4 yıl önceki haritayla en son harita birleştirilmiş gibi bir yenilik yapılmış.

Adana'da sokak numaralarında bir standart yapılıp 5 basamaklı hale getirilmişti. Ama birçok kişe yeni numaraları bilmediği için eski numarasını söylüyordu. Bu da adresi cihaza girememize neden oluyordu.

Son haritada yeni numaraların yanına parantez içine eski sokak adları/numaraları da eklenmiş. Adres girme ekranına yeni veya eski numaraları girerek arama yapabiliyorsunuz. Tabii eski numarayla birlikte mahalle adını da bilmek gerekiyor. Yoksa aynı sokaktan onlarca var.

(Diğer illeri inceleyemedim.)

Ayrıca denediğim cihaz 64MB. Haritayı açmakta sorun olmadı. Ancak uzun bir rota girip denemedim. Şu anda sorun olmamakla birlikte 1-2 güncelleme sonra yetersiz gelecek diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
2010.10 Başarsoft(BS) haritasının yayınlandığını gördüm ve indirdim.

Daha önceden BS tarafından yapılan açıklamada KKTC haritasının Türkiye'ye dahil edileceği söylenmişti zaten.
2010.07 haritası İst, Konya için tamamen diğer yerlerde de önemli yerler 3D olarak çıkartılmıştı. Harita boyutu çok büyük olduğu için kısa süre sonra geri çekilip düzenlenmiş hali çıkartıldı. Bunda ise İst. ayrı bir dosya ile 3D verildi. İsteyen yükleyip kullansın diye.

Ancak 2010.10 haritasına KKTC ve yeni 33 ilçe eklenince harita boyu 44MB olmuş. İşletim sistemi, navigasyon programı da eklenince 64MB RAM zorlanmaya başladı. Son navi programı Primo zaten 64MB cihazlarda  "out of memory" hatası veriyordu.

Bu nedenle yeni cihaz alacakların tercihlerini 128MB cihazlara yapmaları yerinde olacaktır.

64MB cihazlar ise iGO8 ile bir süre daha kullanılmaya devam edecektir. Sonrası ne olur bilemiyorum. (Donanım bilgim iyi değil ama bazı forumlarda kurt navigasyoncular görüyorum. Sanırım hafıza arttırımı için bir yol bulacaklar. Çip değişimi gibi.)

(Birkaç aydır bazı markaların kampanya yaptık diye fiyatları düşürmelerinin nedeni buydu. Ellerindeki 64MB cihazları tükettiler.)

ben sizin cihazınızda yasal bir yazılım olduğundan kuşkuluyum zira 64mb cihazların hiç bir marka ve modeli için primo yazılım verilmedi verilmeyecekte eğer sizin cihazınızda bu yüklü ise büyük ihtimal ile kırılmış bir yazılımdır bilerek yada bilmeyerek yüklenmiş olabilir ?
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
ben sizin cihazınızda yasal bir yazılım olduğundan kuşkuluyum zira 64mb cihazların hiç bir marka ve modeli için primo yazılım verilmedi verilmeyecekte eğer sizin cihazınızda bu yüklü ise büyük ihtimal ile kırılmış bir yazılımdır bilerek yada bilmeyerek yüklenmiş olabilir ?

Ben Primo programını kullanmadım hiç. Çevremde kullananlardan gördüğüm bir durum bu. O yüzden detayını bilemiyorum.

Ama ayarlardan 3D kapatmanın zaten haritaya bir etkisi yok. 3D dosyası haritadan ayrılmıştı zaten 2010.07'de. Ayrı bir Turkey.dlc dosyası ile kullanılıyordu. Buna rağmen harita 44MB oldu.

64MB cihazlar sadece navigasyonda şu anda sorunsuz çalışır. Aynı anda 2 program (müzik çalar+navi) çalışmasında sorun olur.

Ayrıca 128MB cihaz fiyatları ile 64MB arasındaki fiyat farkı 5-10$ arasında. Hele AV-in özelliği istemiyorsanız 128MB ATLAS V 600MHz BT 4GB dahili 5" cihazı 90$ fiyata satıyorlar. (BEn bunun av-in olanını bulamadığım için 128MB ATLAS IV 533MHz BT+GPRS 2GB kartlı av-in 5" olanını sipariş ettim. Gelince performansını test edip yazarım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
navigasyon cihazları için zaten artık haritalar naviextras sitesinden veriliyor, siteye üyelik ile girilmekle birlikte hangi marka ve model cihazın hangi süreye kadar ücretsiz hatira ve diğer eklentileri indirebileceği belli zaten, istesenizde farklı ve yalnış bir şey indirme şansınız olmuyor, bu nedenle eğer yukarıda anlattığınız gibi 64mb bir cihazda primo yazılım gördü iseniz o yazılım kesinlikle illagal olarak yüklenmiş ve uyumsuz bir yazılımdır ve yakın bir süre içinde bloke olur

bu bahsettiklerimizi bir çok marka ve model için geçerli navigasyon yazılımı için idi birde tabi cihazların kendilerine has yazılımları varki bunlarda her markanın kendi destek sitesinde yer alıyor ve flash güncellemeleri şeklinde cihaz hafızasına gömülür o ayrı bir olay harita yüklemek ile karıştırılmamalı :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.