Gönderen Konu: Dizel Yağ Tercihi  (Okunma sayısı 4088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizel Yağ Tercihi
« : Aralık 23, 2010, 20:43:20 »
Merhabalar
Aracım Corolla D-4D. Şu anlık 5000km'de. Geçtiğimiz Eylül ayında alındı.İlk yağı erken değiştirmek istediğimden dolayı yetkili serviste yağ ve yağ filtresi değiştirttim geçen hafta. Ancak şimdi faturaya bakarken koydukları yağın 15w-40 (mineral) olduğunu farkettim.Ve internette araştırdığım kadarıyla turbo-dizel araçlar için genel olarak 0w ve 5w ile başlayan (5w-30, 5w-40) sentetik yağları öneriyorlar. (10w-.. ve 15w-.. gibi yağların turbo ömrünü kısalttığını yazmış bazıları) Sizlerin bu konuda bilgileri ve fikirleri nelerdir? 5w-40 ile değiştireyim mi ? Yoksa 15w-40 ile devam mı edeyim?
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Dizel Yağ Tercihi
« : Aralık 23, 2010, 20:43:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Yağ Tercihi
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2010, 00:05:25 »
Cimri servisler masrafı kısıp karı arttırmak için yapıyorlar bunu.
Ciddi sorun olmaz biraz erken değişirsin, mesela 7-8 bin km gibi. sonrada 5w-40 kullanırsın.
(5w-40 yağı 25.000 km kullanan ve aracı 95.000 km olup sorun yaşamayan taksiciler biliyorum, yani çok kalite yağ.)
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2010, 00:39:28 »
Adana gibi sıcak yerde bile onatça 10-40 yağ kullanırken konyada nasıl 15-40 kullanırlar.

Aydın abiye katılıyorum servisler sırf karlarını arttırmak için bu yöntemlere baş vuryorlar bence bidahaki yağ değişiminizde 5-30 veya 0-30 yağ kullanmalarını servise iletin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2011, 18:12:49 »
Adana gibi sıcak yerde bile onatça 10-40 yağ kullanırken konyada nasıl 15-40 kullanırlar.

Aydın abiye katılıyorum servisler sırf karlarını arttırmak için bu yöntemlere baş vuryorlar bence bidahaki yağ değişiminizde 5-30 veya 0-30 yağ kullanmalarını servise iletin .
Fazla dayanamayıp 8000km'de yağı 5w-30 tam sentetik ile değiştirdim (Sanırım Mobil 1 kullanılmış. Bir sonraki yağ değişimini gösteren kartta Mobil 1 yazıyor). Gerçekten baya farketti. Ses azaldı, performans arttı ve yakıt tüketimi bir miktar düştü. Ayrıca turbo sesinde de biraz azalma oldu gibi geldi.
15w-40 kullanma sebeplerini sorduğumda, müşteriler bakımların ucuz olmasını istiyor ve 5w-30 tam sentetik kullandığımızda bakım ücreti baya artıyor. Dolayısıyla 15w-40 kullanıyoruz ama isteyenlere 5w-30 koyuyoruz dediler. Bundan sonra 5w-30 ile devam edeceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2011, 18:30:37 »
Merhabalar
Aracım Corolla D-4D. Şu anlık 5000km'de. Geçtiğimiz Eylül ayında alındı.İlk yağı erken değiştirmek istediğimden dolayı yetkili serviste yağ ve yağ filtresi değiştirttim geçen hafta. Ancak şimdi faturaya bakarken koydukları yağın 15w-40 (mineral) olduğunu farkettim.Ve internette araştırdığım kadarıyla turbo-dizel araçlar için genel olarak 0w ve 5w ile başlayan (5w-30, 5w-40) sentetik yağları öneriyorlar. (10w-.. ve 15w-.. gibi yağların turbo ömrünü kısalttığını yazmış bazıları) Sizlerin bu konuda bilgileri ve fikirleri nelerdir? 5w-40 ile değiştireyim mi ? Yoksa 15w-40 ile devam mı edeyim?
Teşekkürler

Mobil 1 0W-40 en iyisi olur bence. Yaz-kis Konya ikliminde mukemmel koruma saglar.
Orijinal filtrenizi mumkunse kontrol edin, merak ediyorum, acaba Japon mali mi? Filtre uzerindeki rakam kodunu okuyabiliyorsaniz lutfen paylasin.

Ekleme: Bu konuyu zamaninda gormemisim. Artik cevap da gecikmis oldu.  :(
Fe... :-)