0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002-2006 zz 121 corolla2003 ve 2004 araclarda kopek hırlaması dedıgımız manıfold hatası vardır.bunlar halatlı tıp 3 cıvatılı dıye soz edılen terımdır.bır dıger konu ıse
2002-2006 zz 121 corolla1.4 vvt ve 1.6 vvt modellerını motor yapısı aynıdır 1.4 aracın 4z krank cıkarılıp 3 zz krank ve 3 zz kol ıle arac daha kuvvetlı ve dayanıklı hala kolayca getırebılırsınız.pi1.4 tekı sanzuman daha kuvvetsızdır bunuda 1.6 sanzumanla degıstırebılırsınız ıcını.üst silindir kapağı ıse kucu bır ıslemden sonra 1.4 de takılabılır.uzmanlar eslıgın de tabıkı.bu araclarda cam butonlarında problem yasanır.pipo bobınlerde (yan sanayı takılması 2 hafta ıdare eder etmez sızı) dıyelımlpg ıle kullanılan araclarda emme manıfoldunu dagıtma kelebegı bozmadır hastalıgı...2003 ve 2004 araclarda kopek hırlaması dedıgımız manıfold hatası vardır.bunlar halatlı tıp 3 cıvatılı dıye soz edılen terımdır.bır dıger konu ıse 1.4 vvt lerın coookkkk akkılllııııııı ustalar tarafından bosaltılan katalizator handikabıdır ki,bunu arac gitmiyor diye yaparlar.sonrası ezimet olur yaklasık 850 tl masraf acar arac sıze...zz 121 lerde vıtes halatı kopma ve buna neden olan aracın ıcındekı vıtesı degıstırmenıze yarayan kolun bosluk yapması buda genelde vıtes kulesını komple degıstırmekle kurtulabılecegınız bır sorundurkalorıfer radyatör petegının tıkanması buda antıfırız kullanılmayan araclarda bolca gorunur.
zaman buldukca aklıma gelen kronık sorunları ve olası sorunları yazıcam.bu arada sıtede genelde motor yagıdan bahsedılmış.munkunse sanzuman yagını unutmayalım.toyota sanzumanlarının bır problemıde 5 vıtesı sıcrama yaglama yapmasıdır.zz 121 modelerınde zamanı gecen yag degısımlerınde besıncı vıtes altındakı ıkı bılyeyı dagıtmasından dolayı sanzuman problemı yasatır.ali bey paylaşım için teşekkürler ağrı patnosta çalışıyorum bu çevredeki tüm ustalar şanzıman yağının değişmeyeceğini eksilirse ilave edileceğini söylüyor.ikna edemiyom adamlarıki yağı değişeyimunutmayalım her ne kadar motor yagı onemlı ısede sanzuman yagıda o kadar onemlıdır.sonucta ben ne kadar iş yapsamda unutmayalım mıllı servettır araclarımıza ıyı ve servıs bakımlı kullanalım.
Peki Ali Bey,Benim araç 97 Model 1.3 XE ben Hidrolik Direksiyon taktırmak istiyorum. Bunun maaliyeti ne olur? Çıkma aldığım direksiyon kutusu ve pompası randıman veir mi? Sorun verir mi? Neyi önerirsiniz... ? Saygılarımla...
Ali bey başlık için öncelikle teşekkür edelim kullanan-kullanmayan herkes için yararlı oldu.Sorum;1-d-4d araçlarda şimdiye kadar sıkıntı olmağıdını düşünüyorum.Bu motorlarda genel bir problem var mıdır.2-40.000 bakımı için size gelsek(d-4d) mümkün müdür ve tahmini ne kadar tutar.