Gönderen Konu: Toyota Modellerınde Kronık ve Cıkacak olası sorunlar  (Okunma sayısı 22227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Modellerınde Kronık ve Cıkacak olası sorunlar
« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2010, 14:41:55 »
2002-2006 zz 121 corolla

2003 ve 2004 araclarda kopek hırlaması dedıgımız manıfold hatası vardır.bunlar halatlı tıp 3 cıvatılı dıye soz edılen terımdır.
bır dıger konu ıse

Çok güzel bir konu başlığı olmuş
bu hata nasıl anlaşılır ve nasıl düzeltilebilir
açıklarsanız teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2010, 14:41:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • izgiotomotiv@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 23, 2010, 14:51:30 »
yetkılı servısten yenı bır manıfold almak sart...malesef cıkma ve 2.el parcada aynı problem tekrardan yaşanabılır...300 350 arası cıkması bulunabılır ama ne derece saglıklı olsada sonradan aynı sorunla karsılasabılırsınız.
yetkılı servısten alacagız orgınal manıfold 600 650 cıvarı dıye hatırlıyorum en mantıklısı bıraz pahalıda olsa sıfır almaktan yana olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2010, 15:08:56 »
2002-2006 zz 121 corolla

1.4 vvt ve 1.6 vvt modellerını motor yapısı aynıdır 1.4 aracın 4z krank cıkarılıp 3 zz krank ve 3 zz kol ıle arac daha kuvvetlı ve dayanıklı hala kolayca getırebılırsınız.pi
1.4 tekı sanzuman daha kuvvetsızdır bunuda 1.6 sanzumanla degıstırebılırsınız ıcını.üst silindir kapağı ıse kucu bır ıslemden sonra 1.4 de takılabılır.uzmanlar eslıgın de tabıkı.
bu araclarda cam butonlarında problem yasanır.
pipo bobınlerde (yan sanayı takılması 2 hafta ıdare eder etmez sızı) dıyelım
lpg ıle kullanılan araclarda emme manıfoldunu dagıtma kelebegı bozmadır hastalıgı...
2003 ve 2004 araclarda kopek hırlaması dedıgımız manıfold hatası vardır.bunlar halatlı tıp 3 cıvatılı dıye soz edılen terımdır.
bır dıger konu ıse 1.4 vvt lerın coookkkk akkılllııııııı ustalar tarafından bosaltılan katalizator handikabıdır ki,bunu arac gitmiyor diye yaparlar.sonrası ezimet olur yaklasık 850 tl masraf acar arac sıze...
zz 121 lerde vıtes halatı kopma ve buna neden olan aracın ıcındekı vıtesı degıstırmenıze yarayan kolun bosluk yapması buda genelde vıtes kulesını komple degıstırmekle kurtulabılecegınız bır sorundur
kalorıfer radyatör petegının tıkanması buda antıfırız kullanılmayan araclarda bolca gorunur.

Ali bey bunların hçbirini yaşamadım şahsen ben, hor kullanılan araçlarda bu sorunlar çıkıyor olmasın ? benim aracım 122.000km de şuanda birinci sahibiyim ZZE121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 23, 2010, 15:21:18 »
AE101 kasa aracım var 12 yıldır kullanmaktayız . şu ana kadar yazdıgınız hiçbir sorunu çıkarmadı bence tek sorunu var oda frenlerinin araca yetersiz olması.Onun dışında sorunu olmadıgını düşünüyorum .Onuda temkinli kullandıgınız herhangi bir sıkıntı yaratmıyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 23, 2010, 15:22:34 »
bu sorunları yaşayacaksınız dıye bır garanti yok.
olası olan bu sorunlar bızım tecrube ettıgımız ve satılan parcaların talebıne gore yazdıklarımdır.
sadece bılgı amaclıdır...
zz 121 kasaları genelde taksıye cıkmasının avantajı olarak bu sorunları tespıtlerımızı dahada hızlı bır sekılde ortaya cıkardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 23, 2010, 15:25:25 »
Tekrarlıyorum aracta cıkabılecek sorunları yazdım.yardım ve bılgı amaclıdır.

tekrarlıyorum araclar sorunlu demıyorum..

Arz ve talep edılen yedek parca ve genel anlamda sıkıntı cıkaran parcaları yazdım.bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 23, 2010, 15:35:05 »
mesut bey zz 121 sorunlu bır arac degıldır kesınlıkle dıger araclara gore kesınlıkle tercıh edılmelıdır.musterılerımızın bır cogu bu kasadan memnundur.

zamanında yapılan bakım ve düzgün kullanılan her arac sorunsuzdur.yeterki dıkkat edelım...

burda tecrubelerımızı yazdık sizin basınızda bu sorunların olmaması sızın ıcın cok guzel...

toyota ae 86 modelı bıle hala sorunsuz bır musterımızde dahada soylenecek bırsey yoktur herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Aralık 24, 2010, 21:53:41 »
Ustam 2011 model 1,33 corolla hakkında yorum ve görüşlerin varsa merakla bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2010, 00:05:33 »
zaman buldukca aklıma gelen kronık sorunları ve olası sorunları yazıcam.

bu arada sıtede genelde motor yagıdan bahsedılmış.munkunse sanzuman yagını unutmayalım.toyota sanzumanlarının bır problemıde 5 vıtesı sıcrama yaglama yapmasıdır.zz 121 modelerınde zamanı gecen yag degısımlerınde besıncı vıtes altındakı ıkı bılyeyı dagıtmasından dolayı sanzuman problemı yasatır.

ali bey paylaşım için teşekkürler ağrı patnosta çalışıyorum bu çevredeki tüm ustalar şanzıman yağının değişmeyeceğini eksilirse ilave edileceğini söylüyor.ikna edemiyom adamlarıki yağı değişeyim

unutmayalım her ne kadar motor yagı onemlı ısede sanzuman yagıda o kadar onemlıdır.
sonucta ben ne kadar iş yapsamda unutmayalım mıllı servettır araclarımıza ıyı ve servıs bakımlı kullanalım.
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2010, 00:14:38 »
Peki Ali Bey,

Benim araç 97 Model 1.3 XE ben Hidrolik Direksiyon taktırmak istiyorum. Bunun maaliyeti ne olur? Çıkma aldığım direksiyon kutusu ve pompası randıman veir mi? Sorun verir mi? Neyi önerirsiniz... ?

Saygılarımla...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 25, 2010, 00:22:26 »
Gerçekten güzel olmuş konu
Direksiyonun soyulması da eklenebilir galiba 99-2000 ae111 lere.
Bira arkadaşta da 2004 corolla var aynı şekilde onun direksiyon da soyulmuş.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Aralık 25, 2010, 02:22:22 »
çoğu kişinin de söylediği gibi rolanti ve sarsıntı sorunu....:) :P
rolanti sensörü sorunu..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 25, 2010, 09:32:36 »
 direksiyon soyulması zz 121 kasasında ve ae111 sık rastladıgımız ve talep edılen yogun parcalar arasındadır.vakıt buldukca eklemeler yapılacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 25, 2010, 09:35:00 »
yanlış sekılde takılan ve sokulen dıreksıyonun altında bulunan dıreksıyon sargısı olarak tabır edılen parca tur sayısı hesaplanmadan takılmasından dolayı ıcındekı serıtı koparmaktadır.genelde bılıncsız ustalarca yapılan bır hata olup,sargının ustunde ıngılızce takılması gereken hususlar maddeler halınde sıralanmıstır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 25, 2010, 09:38:08 »
Bu baslıktakı amacımız tecrube deneyım ve karsılaşılan sorunların en fazla talep edılen ve satışı olan parcaların krıterlerı dogrultusunda yazdıklarımdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 25, 2010, 09:42:31 »
Peki Ali Bey,

Benim araç 97 Model 1.3 XE ben Hidrolik Direksiyon taktırmak istiyorum. Bunun maaliyeti ne olur? Çıkma aldığım direksiyon kutusu ve pompası randıman veir mi? Sorun verir mi? Neyi önerirsiniz... ?

Saygılarımla...

yaklasık 1250 tl (orgınal hortum ve power+işçilik ve elımızdekı yogunluktan dolayı 2 gun surer)

kesınlıkle muayerlık ve garantı talep edın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 25, 2010, 09:49:33 »
Teşekkürler Ali bey,
Umarım Toyota'nın tüm modelleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmaya devam edersiniz.
Özellikle yeni (0 veya 2. el farketmez - ancak özellikle 2. el) araba alacaklar için gerçekten çok değerli bilgilendirmeler olmuş.
Ayrıca sadece araba alacak olanlar için değil mevcut kullanıcılar için de olası muhtemel risklerin ortaya konması tedbir açısından da çok önemli çünki.
2010 1.6 AVENSİS Elegant (benzinli) ve 2.0 Dizel AVENSİS ler konusunda da var ise deneyimlerinizi payhlaşırsanız sevinirim. Çünki halen bende 2010 benzinli 1.6 avensis var fakat benzin zamları nedeniyle zaman zaman 2.0 dizel AVENSİS e aklım kayıyor. (aradaki fark (30.000 TL ) olmasa şimdiye kadar da çoktan değiştirmiştim zaten (tabii 2. el dizel araç almak kesinlikle çoook çok riskli - çünkü hatalı kullanıma bağlı turbo, enjektör ve diğer olası riskler hiç te üstlenilecek riskler değil. çok çok güvendiğiniz- bildiğiniz bir araç olmadıktan sonra . Dizel aracın 0 alınması en güvenli olanı olduğundan.
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 25, 2010, 09:53:40 »
Ali bey başlık için öncelikle teşekkür edelim kullanan-kullanmayan herkes için yararlı oldu.

Sorum;

1-d-4d araçlarda şimdiye kadar sıkıntı olmağıdını düşünüyorum.Bu motorlarda genel bir problem var mıdır.
2-40.000 bakımı için size gelsek(d-4d) mümkün müdür ve tahmini ne kadar tutar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 25, 2010, 10:24:12 »
Ali bey başlık için öncelikle teşekkür edelim kullanan-kullanmayan herkes için yararlı oldu.

Sorum;

1-d-4d araçlarda şimdiye kadar sıkıntı olmağıdını düşünüyorum.Bu motorlarda genel bir problem var mıdır.
2-40.000 bakımı için size gelsek(d-4d) mümkün müdür ve tahmini ne kadar tutar.

toyota d4-d kullanım hatası dedıgımız tek sorunu yag degısım suresının uzaltılması.herhangi bir mekanık problemı mevcut degıldır. aynı aractan kullanmaktayız.74000 de su an herhangı bır sorunu yoktur.bıze gelen araclar parca lıstelerınde mekanık bır arıza ıle ıstenılen bır parca yoktur.
 Gönül rahatlıgı ıle kullanılın.
40000 km bakımı ıcın kesınlıkle yetkılı servıse gıdın.istanbulda olsaydınız yardımcı olabılırdık bu konuda.
 tavsıyem 100000 km kadar en azından perıyot seklınde yapılan yetkılı servıs bakımları aracınızı satmayı düşündüğünüzde size bir artı olarak yansıyacaktır.
 Egerki bir mekanık problem yasarsanız,ozelden mesaj atabılırsınız.onceden tespıt ettımız arıza ıle servıse basvurmanız sızın sıkıntı yasamanızı engelleyecektır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 25, 2010, 10:34:59 »
Cafer Bey kullandıgınız arac ıcın herhangı bır mekanık sorun ıle karsılasmadık.toyota kolay kolay arıza veren bır arac olmadıgı gıbı,genelde arızalar kullanım hatası ve bılıncsız ustaların tecrubesızlıgın cıkıyor.dıger yandan serı uretım hatası olmayan bır toyotanın arıza konusunda bınıcıyı uzmeyen bır aractır.
toyota satış polıtıkası bıraz sacmalamış sıfır model 1.6 aynı kasa aracla 2.0 dızel arac farkının yuksek olması buna bır cevaptır.
Dızel arac alırken kesınlıkle haklısın.ıkıncı el dızel araclar rısklı (%80 kullanım bılıncsızlıgı özellikle)araclarda sorun cıkartıyor.yınede toyota dızel bır cok marka dızel aractan sıkıntısız bır aractır.