Gönderen Konu: Oto Teyp  (Okunma sayısı 4110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto Teyp
« : Kasım 19, 2007, 02:06:10 »
Merhaba arkadaşlar, forumda ilk mesajımı da bu konuyla atmış oluyum , 2006 model terra donanımlı corolla'm var, yalnız forumda gözlemlediğim kadarıyla küllüğün üstündeki hazne dışında teyp yerleştirilebilcek bi yer yok galiba ve bu da bayaa zahmetli bi iş gibi görünüo  orjinal teypin yerine sığabilen herhangi bi üreticinin bi teypi var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

Oto Teyp
« : Kasım 19, 2007, 02:06:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Oto Teyp
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2007, 16:05:27 »
Merhabalar Mert Bey,

Öncelikle hoş geldiniz. ilk mesajınızı Tanışma bölümüne atsaydınız ve kısaca kendinizden bahsetseydiniz daha iyi olurdu.

Aracınıza 2 DIN olmayan bir ünite koymayı düşünüyorsanız iki seçeneğiniz var. Birincisi bir adaptör yardımı ile yeni cd çalarınızı varolan ünitenin yerine koyabilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki linke bakabilirsiniz:
http://service.winnet.it/phonocar/easysite...mages/3_310.jpg
Bir diğer seçenek te sizin de bildiğiniz küllüğün üstündeki göze montaj yapabilirsiniz.

2 DIN bir ünite kullanmayı tercih ettiğiniz durumda ise bir çok markanın ürünlerini internetten bulabilirsiniz. Sony,Alpine, Necvox, Kenwood vs.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto Teyp
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2007, 16:29:09 »
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

madem öyle 2. mesajımı tanışma bölümüne atıyım

ayrıca şunu da sorcam, mesela amfi seçimini neye göre yapmalıyım, örnek olarak 30  rms olan 4 hoparlör ve 300 rms değeri olan bi subwoofer'ı desteklemek için nasıl bi amfi almak lazım? ya da bu hesaplar nasıl yapılıyo amfi seçiminde?

iyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Oto Teyp
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2007, 16:46:16 »
Kanal başına verebileceği gücü RMS olarak belirtilir amfilerin, bu gücün hoparlör verilerine yakın olması tercih edilir.
Ayrıca amfi köprüleme dediğimiz bağlantı şeklini destekliyor ise de iki kanal birden kullanılarak yaklaşık 4 kat daha fazla güç elde edilir, subwooferlar da bu şekilde 2-4-6 kanallı amfilere bağlanabilir.

4 hoparlörü birden bağlayıp ayrıca bir de subwoofer bağlamak istiyorsanız ya 4+1 ya da 4'ten fazla çıkışı olan amfiye (6, 8...) ihtiyacınız olacaktır. Ancak genelde daha ekonomik olsun diye 4 kanallı bir amfinin 2 kanalı hoparlörlere (arka ya da önler), 2 kanalı da köprülenerek subwoofera bağlanır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto Teyp
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2007, 19:01:42 »
teşekkür ederim bilgilendirme için, peki 2006 corolla sedan yani zze121 galiba, buna takılabilcek hoparlörün boyutları nedir? bi yerleri kesip biçmeden kaç inch'lik hoparlör takabilirim?  arka ve önlere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Oto Teyp
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2007, 22:57:26 »
önler 16, arkalar 13 Cm galiba
Arabanızın orjinal cdçalarını ne yaptığınızı sorabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Oto Teyp
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2007, 10:52:57 »
Arkalara da 16 cm lik hoparlör takılabiliyor ayrıca.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Oto Teyp
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2007, 13:17:49 »
Valla bi ara ses sistemine bende heves sarmıştım. Ama ana üniteyi söktüğünüz zaman yol bilgisayarı vs devreden çıkıyomuş. Onun için lcd ekranlı teypler var ki en ucuzu 3000 ytl den başlıyo. Ondan takarsam yol bilgisayarı saat filan da gözükürmüş. Gerçi hoş olurda tamamen duygusal    O gözede teyp koydurmak bana uygun gelmedi. Ayrıca büyük şehirlerde farklıdır sanırım ama bizim burda adama sordum hiç corolla söktünmü, yok dedi. Bende güvenemedim. Sonradan gacır gucur ses gelecek bilmem ne uğraşamam sıfır arabamla. Sadece hoparlaörleri değiştirip bi de anfi takayım desem yine ön konsol sökülüp ana üniteye anfi çıkışı takılacakmış.
Hepten vazgeçtim. Artık uzun süre büyük şehirlere gidersem oralar da yaptırırım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Oto Teyp
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2007, 13:38:29 »
İsmail Bey, lcd ekranlı cd çalarlar için epey yüksek fiyat vermişler size. Daha hesaplılarını da bulabilirsiniz. Ama kolay kolay bulamayacağınız şey, yol bilgisayarını bu aletlerde göstertme imkanıdır. Çünkü çoğu firmada sizin model uygun ara aparat bulunmuyor veya üretilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto Teyp
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2007, 23:45:19 »
Alıntı yapılan: ÖNER BÜYÜKYILDIZ
önler 16, arkalar 13 Cm galiba
Arabanızın orjinal cdçalarını ne yaptığınızı sorabilir miyim?
[/quote]

valla daha dokunmadım cd çalara, halen araştırma yapıyorum, ama değiştirirsem de eve koyarım galiba cd çaları, satarken gene orjinaliyle satarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Oto Teyp
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2007, 20:57:34 »
Alıntı yapılan: Mert Eryigit
valla daha dokunmadım cd çalara, halen araştırma yapıyorum, ama değiştirirsem de eve koyarım galiba cd çaları, satarken gene orjinaliyle satarım
[/quote]
Eğer satmayı düşünürseniz görüşelim.