Gönderen Konu: pahalı benzine hayır  (Okunma sayısı 3283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: pahalı benzine hayır
« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2010, 08:07:06 »
Sefa, senin bu site daha çok LPG'ciler tarafından finanse ediliyor gibi sanki  8-)

Muammer abi sen bu maili yeni mi gördün... Bu mail ancak kalite ile başa çıkamayan küçük şirketlerin attırdığı bir mail olabilir... Zira heryerde aldığın benzinin %70'ine yakınının vergi olduğu söylenip dururken, fiyatları etkileyenin akaryakıt şirketleri olduğunu söylemek haksızlıktır. Hükümet hala kendisinin suçu olmadığını iddia ede dursun 4 tl'lik benzinden akaryakıt şirketleri ve bayilerin toplam karı 40 kuruş civarıymış. Geri kalan?

Ayrıca ucuz mazot satan birçok firma varken niye hala insanlar büyük şirketlerden yakıt alıyor? Ben paramı sokakta bulmadım ki gidipde ne sattığı belli olmayan bir markadan yakıt alayım. Sonra arabamın masrafını ne yapıcam?

Birde bu mailleri atıyorlarda ham petrolü kim çıkartıyor zannediyorlar ki? Gene bu markalar.

Aynı fikirdeyim. Bu tür mailleri paylaşırken dikkatli olmak lazım. Bence tüm yapmamız gereken mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmak. Bu şekilde tahsilat hedefini tutturamayan Maliye belki ciddi bir indirim yapmayı düşünebilir ÖTV oranlarında.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2010, 08:07:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2010, 08:58:30 »
pahalı benzine hayırda benzinsizde  gitmiyor arabalar ne yapacaz peki  opetin fiyatı shellden cokmufarklı  sanki hepsi aynı ucuza satan ın benzininin iyi ıoldunu nasıl anlayacaz peki
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2010, 09:14:00 »
Sefa, senin bu site daha çok LPG'ciler tarafından finanse ediliyor gibi sanki  8-)

banada öyle geldi abi, birde reklam alıyorlar :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2010, 10:07:02 »
 Muammer abi sen bu maili yeni mi gördün... Bu mail ancak kalite ile başa çıkamayan küçük şirketlerin attırdığı bir mail olabilir... Zira heryerde aldığın benzinin %70'ine yakınının vergi olduğu söylenip dururken, fiyatları etkileyenin akaryakıt şirketleri olduğunu söylemek haksızlıktır. Hükümet hala kendisinin suçu olmadığını iddia ede dursun 4 tl'lik benzinden akaryakıt şirketleri ve bayilerin toplam karı 40 kuruş civarıymış. Geri kalan?

"Ayrıca ucuz mazot satan birçok firma varken niye hala insanlar büyük şirketlerden yakıt alıyor? Ben paramı sokakta bulmadım ki gidipde ne sattığı belli olmayan bir markadan yakıt alayım. Sonra arabamın masrafını ne yapıcam?"

Birde bu mailleri atıyorlarda ham petrolü kim çıkartıyor zannediyorlar ki? Gene bu markalar.
sn özgür bey bu en kısa ve en çabuk yapılacak bir uygulama, diğerine gelince maliye uygulamalarını beyenmeyen oy zamanı gelince ona göre kullanır oyunu.

"Özgür abi şuda var ama bu istasyonlardan yakıt almassak çok zor duruma girerler ozamanda bu firmalar hükümete yüklenir vergiyi düşürün diye gerçi hükümet yinede düşürmez ama bellide olmaz en azından denemekte fayda var ."

evet en azından bize yükleneceklerine birazda hükümete yüklenirler.

"Aynı fikirdeyim. Bu tür mailleri paylaşırken dikkatli olmak lazım. Bence tüm yapmamız gereken mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmak. Bu şekilde tahsilat hedefini tutturamayan Maliye belki ciddi bir indirim yapmayı düşünebilir ÖTV oranlarında."

keşke dediğiniz gibi olsa fakat toplu ulaşım bizde toplu şekilde gerçekleştiriliyor çözüm bulana kadarda uzun bir yol almamız gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2010, 10:50:05 »
benim kanımca benzinin ve diğer alınan ürünlerin fiyatlarının durdurulmasının tek çözümü milletçe sokaklara dökülmekten geçiyor. sitelerin duyuruları güzel ama hükümetin bunları gördüğü anladığı yok. darbeyi asker yapar, ihtilalleri ise milletler.... illaki başımıza kötü olayların gelmesi gerek değil, kötüyse durumöumuz bundan da iyi olmaz böyle giderse. hiç bir devlet elinde var olan kurumlarını satmaz. bu insanın can damarlardından birini kesmekle eşdeğerdedir. devlete ait gelir getiren kurum olmayınca devlet gelirini vergilerden alacak. ne kadar az kurum o kadar çok vergi demektir. millet olarak bir hafta kontak kapatma eylemi yapılsa büütn caddeler sokaklar boşaltılsa, hayat 1 hafta dursa devlet olarak kaybımız olabilir ama geleceğimiz kurtulur. bu dersi alan hiçbir hükümet bu denli vergi oranlarıyla karşımıza çıkamaz. yada  seçim zamanı başbakanımızın ''sözlerimi not edin, yapıp yapmadığımı sorun '' dediği gibi, partilerin vaatlerini seçimden bir gün sonra unutmayalım artık. ve hesabını soralım sandıkta...........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2010, 10:53:58 »
Geçen haberlerde bu benzin zammıyla ilgili vatandaşa sorular soruyorlar, vatandaşın birisi elnde 100TL benzin istasyonunda, ben hep 100tl lik alıyorum, parasal olarak bende bişey değişmedi gene 100tl lik alıyorum diyor. Bizde böyle insanlar olduktan sonra 1 litre benzin 10 TL de olsa birşey olmaz. Aziz Nesin çok doğru söylemiş hatta az bile söylemiş.
bu sözleri sarfeden vatandaş hakkında inceleme araştırma ekibi kurulmasını talep ediyorum...araştırmadaki ana konu bu şahısın kullandığı madde ne ise beyin hücrelerine yok derecesine nasıl ve ne kadar zamanda getirmiş, ya da orjinalinde bu şahısta beyin olup olmadığı ivedilikle araştırılmalı bence   :wacko: :) :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2010, 15:05:15 »
Bu konuya STK ların dahil olması lazım. Bir sitenin yaptığı eylemle, bir yürüyüşle olacak iş değil. Türk sermayesi olan şirketleri kullanmak bir mesaj verecektir mutlaka. En güzel cevap ise seçimlerde verilecek cevap. Son 2 dönem aynı hükümet var, kendimi bildim bileli arabamız var, ama benim hatırladığım hiçbir dönemde depo doldurmak bukadar sıkıntılı olmamıştı. Son 2 yıldır işkenceye çevrildi bu iş. Hükümet halka işkence ediyor. Güzel yaptıkları işlerde var ama bu yaptıkları kötüyü yok etmiyor. Değişim zamanı gelmiş araba parçası gibiler; aksaklıklar giderek artıyor.