Gönderen Konu: Kauçuk zincirler  (Okunma sayısı 3438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kauçuk zincirler
« : Aralık 12, 2010, 02:00:25 »
Kış kapıya dayandı,tedbirimizi almamız gerek,her araçta olmazsa olmazlardan zincir seçimini de iyi yapmak lazım.Metal zincirler ABS beynine,lastiklere,balans ayarlarına bozma durumu var,koptuğu taktirde de davlumbaza,aracın boyasına zarar verebilir.Alternatif  ürünlerde var ,Kauçuk zincir , kar paleti gibi . Kullanan memnun kalan arkadaşlar var mı?
http://www.snowcatchain.com/pages/ueruenler/snowcat.php
http://www.snowtech-tr.com/index2.html
http://www.snowwolf.com.tr/tr.htm
http://www.hepsiburada.com/Liste/snowtech-basic-tiger-b16-2-kar-paleti-60a008/productDetails.aspx?categoryid=20024790&productid=otm60a008
http://www.hepsiburada.com/Liste/brees-snowpower-kar-paledi-grup-2/ProductDetails.aspx?productId=othkm1100&categoryId=20024790&SKU=OTHKM1100-G2

Bu ürünleri kullanan, fikri olan arkadaşların yorumları nelerdir.

Toyota Club Türkiye

Kauçuk zincirler
« : Aralık 12, 2010, 02:00:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Kauçuk zincirler
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2010, 02:34:27 »
kış lastiği öneririm bu ürünlerin yerine... sonuçta karı görünce lastiğinizin yapısı bozulacak, 7 derecenin altında tutuş azalacak vs vs.. ucuza kaçıp kurtulmak yerine bir takım da kışlık alın, 5 yıl lastik ihtiyacınız olmasın.. yazlıklar kışın, kışlıklar yazın kullanılmayacağı için her iki takımın da ömrü uzun olacak doğru saklandığı takdirde.. lastiğin ömrü olan 5 yıl boyunca yüksek performans verecekler
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2010, 03:08:00 »
Keske mustakıl evım olsada turkayın dedıgını yapabılsem.
Apartman daıresınde oturupta bu ısı yapabılmek maalesef namumkun :(
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2010, 03:35:41 »
Keske mustakıl evım olsada turkayın dedıgını yapabılsem.
Apartman daıresınde oturupta bu ısı yapabılmek maalesef namumkun :(
şiddetle kendi pislet kendin yıka tadında dükkanların açılmasını istiyorum.. malzemeni kendin getirirsen 10 dakikalık periyodlarla yıkama alanı kiralamak mümkün olsa, 10 dakikası 5tl olsa mesela..malzeme sizden olmazsa kira bedeline artı olarak kullanılacak malzemeye göre fiyatlar olsa.. mesela bilmemne köpük 2 tl, elektrikl, süpürge 2 tl, sünger+sonax araç şampuanı+mikrofiber bez 5tl tadında tarifeleri olsa..yemin ederim ankarada büyük açlığını çekiyorum araba yıkayamamanın :)

yalnız şimdi farkettim :D ikimiz de yanlış yere yazdım selçuk abi :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2010, 09:59:43 »
kocaelide kar-las oto lastik ten sanırım  10 yıldır alışveriş yaparım. Şöyle bir uygulamları var:
Arabam sıfır geldiği için kış lastikleri aldım. Yazın  kışlıkları  40 tl karşılığı kendi depolarında saklıyorlar, yazında kıslıklıları. Ben sadece değişim zamanı gidiyorum, adamlar lastikleri değiştiriyor ,araca takıyorlar bende 40 tl verip keyfle ayrılıyorum.Ankara yada istanbulda bunu yapan kalıcı firmalar vardır.Benim gibi apartmanda oturanlar için çok güzel uygulama.Yok ise gevenliği sağlayabilcek yeni iş yapmak isteyenler de öneri olsun...zahmeti kira ve güvenlik o kadar
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2010, 12:02:32 »
kış lastiği öneririm bu ürünlerin yerine... sonuçta karı görünce lastiğinizin yapısı bozulacak, 7 derecenin altında tutuş azalacak vs vs.. ucuza kaçıp kurtulmak yerine bir takım da kışlık alın, 5 yıl lastik ihtiyacınız olmasın.. yazlıklar kışın, kışlıklar yazın kullanılmayacağı için her iki takımın da ömrü uzun olacak doğru saklandığı takdirde.. lastiğin ömrü olan 5 yıl boyunca yüksek performans verecekler
   Bende aynı fikirdeyim,ama şu sıralar biraz ucuza kaçmam gerek :P.(Kış lastiklerinin fiyatı 180-200 Tl arsında) Ayrıca bizim kara yolları yönetmeliğinde kış lastiği tabiri olmadığından tafik zinciri zorunlu tutuyor,dün zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2010, 13:00:16 »
   Bende aynı fikirdeyim,ama şu sıralar biraz ucuza kaçmam gerek :P.(Kış lastiklerinin fiyatı 180-200 Tl arsında) Ayrıca bizim kara yolları yönetmeliğinde kış lastiği tabiri olmadığından tafik zinciri zorunlu tutuyor,dün zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermediler.

o olaya da çok sinir oluyorum :D dün burda çok yoğun tipi vardı, biz de 2 arkadaş arabayla çıktık gezelim diye, yokuşta zincirli adamlar 10km hızla çıkarken biz 50-60km hızla çok da rahat seyredebiliyorduk (tamam yanlış evet ama frene basınca duruyor sonuçta :D ) yokuşta durup kalkabiliyoruz falan..e ne yapayım ben zinciri ? ona zarar buna zarar, rota zarar, kopsa kaportaya zarar, varsa absye zarar vs vs