Gönderen Konu: Elektronik Tork Kontrolu  (Okunma sayısı 1724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Elektronik Tork Kontrolu
« : Kasım 06, 2007, 17:52:47 »
arkadaşlar d-4d lerde torku otomatik ayarlayan bir ünite var (sizin sürüş stilinize göre ve motora binen yüke göre yakıt enjeksiyon basınç zaman ve miktarını.)

bilmiyorum hiç fark ettinizmi mazot lambası yanınca arabanın gaz yemesi yavaşlıyo tıpkı klima açıkmış gibi davranıyor. Ve tam tersi bir olay 80 den 140 boş araba daha geç hızlanırken 5-6 kişi dolu iken fazla beygir gücü gerekmeyen düz yolda bu aralıkta uçak gibi gidiyor daha seri ve daha çabuk hızlanıyor bu konuda fikri olan arakdaşlar varmı acaba..

acaba sürekli hızlanmaya uğraşsak dur kalk yapıp gaz versek ünite kendini ayarlayınca gaz kesipte daha mı az yakıyo yoksa torku yükseltip şoforun isteğine yardımcımı oluyor. ne dersiniz..

Mükemmel Toyota

Toyota Club Türkiye

Elektronik Tork Kontrolu
« : Kasım 06, 2007, 17:52:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Elektronik Tork Kontrolu
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2007, 18:18:41 »
Ben hic farketmedim  farklılık, hep aynı gibi geldi.

SAdece motor sogukken biraz farklı gibi, onun dısında bir degisiklik hic hissetmedim. mmt benim araç belki o yuzdendir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Elektronik Tork Kontrolu
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2007, 21:56:28 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Ben hic farketmedim farklılık, hep aynı gibi geldi.

SAdece motor sogukken biraz farklı gibi, onun dısında bir degisiklik hic hissetmedim. mmt benim araç belki o yuzdendir. [/quote]

normal  sürüşte çok belli olmuyor ani hızlanama yaparsanız arabadan performans isterseniz fark o zaman ortaya çıkıyor...

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Elektronik Tork Kontrolu
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2007, 12:25:08 »
Söyledikleriniz pekte mantık dışı değil.
Sonuçta artık tüm araçlarda yakıt kontrolü elektronik olarak yapılıyor ve depodaki yakıt azaldığında hava yakıt karışımını veya yakıtın püskürtülmesini ayarlamak pekte zor olmasa gerek ve bunun yapılabilmesi gerek.
Dediğinde haklı olabilirsin, bunu bende fark ettim, yokuş yukarı araç doluyken hızlanması daha iyi.
Önerine gelince kullanım tarzını anlık olarak değiştirerek birtakım performans artışı sağlaman mümkün olabilir ama sadece o an için.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Elektronik Tork Kontrolu
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2007, 14:18:23 »
Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
arkadaşlar d-4d lerde torku otomatik ayarlayan bir ünite var (sizin sürüş stilinize göre ve motora binen yüke göre yakıt enjeksiyon basınç zaman ve miktarını.)

bilmiyorum hiç fark ettinizmi mazot lambası yanınca arabanın gaz yemesi yavaşlıyo tıpkı klima açıkmış gibi davranıyor. Ve tam tersi bir olay 80 den 140 boş araba daha geç hızlanırken 5-6 kişi dolu iken fazla beygir gücü gerekmeyen düz yolda bu aralıkta uçak gibi gidiyor daha seri ve daha çabuk hızlanıyor bu konuda fikri olan arakdaşlar varmı acaba..

acaba sürekli hızlanmaya uğraşsak dur kalk yapıp gaz versek ünite kendini ayarlayınca gaz kesipte daha mı az yakıyo yoksa torku yükseltip şoforun isteğine yardımcımı oluyor. ne dersiniz..
[/quote]

bu dediğiniz bence benzinlide de oluyor.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '15
Elektronik Tork Kontrolu
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2008, 18:44:28 »
Hakkı Bey'e katılıyorum, benim meret de olmuyor öyle şeyler:)