0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herkese merhaba.Yakıtla ilgili sorum olacaktı.lpg li xei corolla şehir içi kaç lt yakar acaba?benim ki 100 km de 12 lt yakıyor.Biraz çok herhalde
100 km de 12 tl bedava bedava ne fazlası arkadas km basına 12 kurus.Bence hesapta hata var sehır ıcı tuketımı bu degerın 2 katı olması lazım..
vay be..12 lt normal mi şimdi ben de yeni taktırdım lpgyi, 10 litre yakıyor diye hayıflanıyordum benzinde 8.2 falan yakıyor, basarsam 9-10 lt civarlarında..
ya ne bileyim uçuk tüketim rakamları duyuyoruz ya yok 15 kuruş yaktı yok çok ağır trafikte 18 kuruş yaktı falan 10 litre fazla geldi o yüzden bana gerçi biraz daha az oluyor sanırım 70tl lpg ile 375km gittim, gerçi nerden baksan 25km falan benzinde gitmiştir ilk çalıştırmalarda..1,98den aldım lpgyi
bu göstergeyi de çözemedim, 4 kademe var, 70tl aldım, 2.16 dan aldım sanırım (bütün istasyonları deniyorum da ) 3 ışık yandı, en çok 4 ışık var.. 32 litre mi ne aldı işte, tank 47lik, yani %80i 37,5lt.. bi 30km falan yaptım, 2 çizgiye düştü..yahu bu nasıl bir depo mantığı, gösterge mantığı
2 ve 3. ışıklar çabuk söner...yani 3. ışık yaıyorken 100 km felan gitsen tek ışığa düşebilir bu seni yanıltmasın...ama 1 ve 4 ışıklar uzun süreli yanıyor...tabi depo tam dolu olursa 4 ışık uzun sürer...zamanla alışırsın...biraz garip bi mantığı var ben alıştım artık...birazdan tüp biter diyorum...5 dk sürmüyor tekliyor araba