Gönderen Konu: Dalgalı boya hatasını ve matlığı gidermek için ne yapmak gerek?  (Okunma sayısı 31291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar merhaba,

grafit mavi vw jetta sahibiyim şimdi diyeceksiniz ki burda ne işin var e haklısınız tabi :)

arkadaşlar googleda arama yaparken boya hataları olsun çizik giderme olsun pasta cila olsun devamlı forumunuzu görüyordum bugün gerçekten lazım oldu ve ben de bir vw sahibi olarak da olsa aranıza katıldım.

soruma gelince; aracıma bagaj üstü anatomic spoiler aldım ancak boyayan firmanın acemiliğinden olsa gerek spoilerin üzeri dalgalı dalgalı boyanmış ve aracın kendi boyası yanında resmen mat duruyor. Kaput pırıl pırıl ayna gibi ışıldıyor ama spoiler sanki duvar boyası ile boyanmış gibi ve çok mat bir şekilde sırıtıyor. Bu matlığı gidermek hatta mümkünse dalgalı görünümü düzeltmek için nasıl bir uygulama yapabilirim?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
mat duruyorsa üzerindeki verniktendir tahminimde.
eğer vernik matise kaportacının yapacağı şudur. 1200 numara ince zımpara ilse verniği dişlendirip, üzerine parlak vernik atacak. bu parlama işini çözecektir. Yalnız boya dalgalanması olayında çözelim diyorsan sıfırdan boyanması gerekir...
bunlar bilgim dahilinde paylaşabildiklerim tabiki kaportacı bir usta ilk ağızdan sana ne yapması gerektiğini söyleyecektir.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Veli Bey, bu arada sizi Tanışma bölümünde açacağınız ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz lütfen?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
En güzeli ve en iyisi parçanın  tekrar boyanması olur. (benim görüşüm)
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hakkı Bey, dediğiniz bölümü ziyaret edeceğim  :)

aslında ürünün yerinden sökülmeden bir şeyler yapılmasını istiyorum çünkü silikonla yapıştırıldı ve sökülmesi durumunda altından neler geleceğini bilemiyorum. Yeri gelmişken onu da sorayım; plaka falan yapıştırıyorlar siyah silikonla onu kullandılar ürünü monte ederken acaba sökülmesi durumunda boyaya zarar verir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ürün fibermi , yoksa plastikmi?
Fiber malzemelerde ne kadar engellemeye çalışsanızda boyayınca dalgalanma oluyor.

Mat görünüm dediğinizi , görmeden anlayamam ama çeşitli nedenlerden dolayı olabilir
1-astar yeterli olmadığı için boya kurumuştur
2-boya ince kalmıştır
3-boya kalitesizdir
4-
büyük ihtimalle astarla alakalıdır. zaten spoileri sökeceğiniz zaman, eğer spoilerin boyası silikonun üzerinde kalırsa astardandır. O zaman komple zımparalatıp tekrardan boyatmanızı tavsiye ederim. Ama spoilerin boyası iyi tutmuşsa boyanın içine katılan parlatıcı vernikle alakalı olabilir.
Aslında bunun nedeni sadece boyayı açmadan önce çalkalamamaları bile olabilir. ama öyle veya böyle birşeyde hata yapılmış , bence yeni baştan zımparalanıp boyansın.

illa ki boyatmayla uğraşmam derseniz , sonax'ın pasta cilasını alıp kuru bezle sürün bir kaç saat sonra yine kuru bezle temizleyin pırıl pırıl olur. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Hakkı yöneticimize aynen katılıyorum.
 Evet, muhtemelen sökülme sırasında alttaki boyayı kaldırabilir. Çevresi kamuflaj yapılıp uygun renk ve kalitede boya ve iyi işçilik ile boyanması bence de en sağlıklı çözüm olur eğer işlem yapılacak malzemenin kalitesi buna değer ise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
cevaplar için teşekkür ediyorum, ürün fiber mi plastik mi bilmiyorum aslında bu işlerden hiç anlamam bir bilen sandığımız yere yaptırdım ancak ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Sanırım pasta cila uygulayıp olduğu kadarı ile idare etmek en mantıklısı. Pasta cila da hiç kullanmadım daha önce ama bir ara bir yerden cila sandığım birşey almıştım aracın üzerinde ki sinek ölüleri yapışkan maddeleri ufak çizikleri falan biraz zorlayınca çıkarıyor kırmızı bir kutusu var alman malı sanırım ama tam hatırlayamadım ismini ve bilmiyorum cila mı pasta mı. Sanırım forumda pasta cila hakkında geniş bilgi bulabilirim bunun dışında benim olayımda fazla yapılabilecek birşey yok gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bir de yeri gelmişken sormak isterim aracımın kaputunda reçine tavanında ise yaklaşık 5 günlük kuş pisliğini temizledikten sonra oluşan ince bir tabaka şeklinde iz var. Bunları çıkarmak için ne yapmamı önerirsiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Benım araba lacıvert. Tersanenın otoparkına cekmıstım gecmıs zamanda.
Gemının su altında kalan kısmına vurulan kırmızı renklı zehırlı boya ruzgarla savrulup arabanın her yerıne sarmıstı.
Gaz yagı ıle cıkartmıstım arabanın ustunden ama 1 seferde degıl. En az 4 5 kez farklı zamanlarda ugrasmıstım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Dalgalı boya hatasını ve matlığı gidermek için ne yapmak gerek?
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2010, 00:23:19 »
Araba boyası ile tecrübem yok ama boyaları bildiğim kadarıyla:
Üst üste katmanlar şeklinde boyamak zaman aldığı için (her katmanın kurumasını beklemekten hoşlanmadıkları için) daha kalın boya ile tek katman halinde boyama tercih edilebiliyor. Kalın boya düzgün atılmazsa dalgalı, düzgün atılırsa da (ki kimisi onu sever) portakal kabuğu tabir edilen görüntüye yol açıyor. Parlaklığın az olması ise verniğin ince olmasından olabilir (muhtemelen o da tek kat) Yani bence ucuz ve zahmetsiz olan yolu seçmişler..
Ben olsam boyayı boş verir, parçayı söktürtmeden hafif zımpara sonrası iki veya üç kat daha vernik attırırdım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2010, 10:49:06 »
  Kuş pisliği ve reçineye en başta dikkat etmek en iyisi. Kuş pisliğini yumuşatmadan çıkarmaya çalışmamak lazım. Kuşler aynı anda hem idrar hemde kakayı dışkıladıkları için bu dışkıları çok asitlidir ve genelde boyaya kolayca zarar verebilirler. Pasta ve Cila ile ilgili paylaşımlar başlıkalrda mevcut. Ben ince partiküllü bir pasta ile işlem yapmanızı öneririm. Ama mücizede beklemeyin bence. Pasta üzerine de cila sorunu bir nebze hafifletir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2010, 15:25:37 »
beyler forumda ufak bi gezinti yaptım kuş pisliği ve ufak tefek çizikler için Meguiar's ScratchX ürünü çok övülmüş. Acaba alsam işime yarar mı ya da kullanabilir miyim? Birde ürünün sitesine baktım çizik giderici pastası, yok boyalı yüzey temizleyicisi vs. vs. bir dünya şey var. Acaba bu scratchx tek başına benim kuş pisliği lekesi sorunumu çözer mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2010, 19:10:55 »
yorumu olan yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2010, 22:40:16 »
strach x muhtemelen sorunu çözecektir ancak çok fazla yanmışsa boya hakan abinin de dediği gibi mucize beklememek lazım.. ama bence strach X sorunu çözecektir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2010, 00:36:29 »
boya koruma ürünleri konusunda pek bilgili değilim scratch x i araca uygularken boyaya zarar verme gibi bir ihtimalim var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 13, 2010, 09:50:16 »
boya koruma ürünleri konusunda pek bilgili değilim scratch x i araca uygularken boyaya zarar verme gibi bir ihtimalim var mı?
meguiarsın amatör bir ürünü strachX, daha profesyonel ürünleri ile zarar vermeniz muhtemel ancak strachX ile zarar vereceğinize pek ihtimal vermiyorum.. bir de polisaj makinesi değil de el ile uygularsanız hiç zarar vermezsiniz.. cila pedi, yumuşak bir bez, pamuk gibi bir şeyle hasarın gittiğini, en azından azaldığını görene kadar uygulayın (ürünü bir kere sıkın, yuvarlaklar çizerek uygulama işini çıkana kadar yapın) sonra temiz bir pamuk ile parlatın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Aralık 13, 2010, 21:05:00 »
yardımlarınız için teşekkürler hocam hemen siparişini geçeceğim bu ürünün  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Aralık 13, 2010, 21:26:23 »
son bir soru; meguiar's ın online işlem tarafı güvenilir midir? Bu ürünü ana sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum ama kredi kartı bilgilerimi isteyecekler büyük ihtimal sıkıntı yaşar mıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 13, 2010, 22:59:19 »
son bir soru; meguiar's ın online işlem tarafı güvenilir midir? Bu ürünü ana sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum ama kredi kartı bilgilerimi isteyecekler büyük ihtimal sıkıntı yaşar mıyım ?
güvenilir bir site sorun yok güvenle verebilirsiniz bilgilerinizi.