0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorda eğer yanlış bilmiyorsam giren hava benzinin yanması sonucunda ısınarak genleşiyor ve güç üretimi sağlıyor ve bu yanma işleminde oksijen kullanılıyor havadaki oksijende buna yeterli oluyor.Ve mantıken güç artışı için açık hava filtresi ile daha fazla rahat hava çekmesi sağlanıyor yanlışım yoksa peki şöyle birşey yapsam:Boğaz kelebeğine doğrudan filtreden geçen NŞA daki havaya ek olarak oksijen yüklü bir tüpten saf oksijen göndersem nolur???(Bunun kontrolü elimde olsa)
Bahsettiğin sistemi Nitrous Oxide gönderiliyor ve bu sistemin adına NOS deniyor (Nitrous Oxide System)yani sen anla gerisini
yanma odasına yakıttan fazla hava gönderirsen şahlanmanın tersi bi durum söz konusu olur. hava-yaıt karışımının belli bir oranı var eğer ki sen fazla hava yollarsan yakıtın da bir o kadar artıcaktır. oksijen tüpü basınçlı olduğundan patlar yani yanma odasına bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. nos dediğiniz farklı bir sistem içerisinde bulunan nitro ve oksit maddeleri yanıcı bir madde oksijen gibi değil. (yanlışım varsa düzeltin lütfen)