Gönderen Konu: 1998 corolla devir daim ile ilgili önemli  (Okunma sayısı 2112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
1998 corolla devir daim ile ilgili önemli
« : Kasım 29, 2010, 21:44:19 »
Arkadaşlar aracım tanışma bölümünde bahsettiğim gibi 98 xei klimalı tüplü corolla.. yaklaşık aracımı alalı 4-5 ay oldu. Yağ değiştirme zamanı geldi ustaya götürdüm. Yağ buji hava filtresi felan değişti. Radyötörde hiç antifiriz yokmuş sadece su dolu imiş. Usta suyu boşattı ve antifiriz koyduu. Yaklaşık 1 hafta sonra aracın altından antifiriz akmaya başladıı. Tekrar götürdüm ustaya. Devir daimden kaçırdığını söyledi. Çünkü sürekli su olması nedeniyle antifiriz koyduktan sonra pasları söktüğü ve bunun için kaçırdığını söyledi. Bende devirdaimini değiştirdim. Bu arada usta devir daimi sökünce gittim triger kayışını , vantilatör kayışını değişitirdim. Tabiki orijinaliyle. Yedek parça taktırmam aracımaaaaaa kıyamam valla. Bu arada alttan kaçırma olayı sona erdii. ilk hareketinde meydana gelen cırk cırk seside yok olduuu.  Aralığın 15'inde senelik izine ayrılıyorum. Aracımla yalnız olarak memleketim Amasyaya gideceğim kısaca doya doya kullanacağımmm..   

Toyota Club Türkiye

1998 corolla devir daim ile ilgili önemli
« : Kasım 29, 2010, 21:44:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
Ynt: 1998 corolla devir daim ile ilgili önemli
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2010, 22:43:48 »
Hayırlısı olsun aynı antifiriz olayı benimde başıma gelmişti antifirizi değiştirdik 5 gün sonra devirdaim kaçırmaya başladı contalar zamanla eskiyor ve antifiriz yeni olduğu için açık yaraya kolanya dökmek gibi etki yaratıyor. Güle güle kullanın hayırlı yolculuklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2010, 22:53:49 »
teşekkür ederim mustafa bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2010, 23:00:42 »
Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2010, 23:01:01 »
Arkadaşlar aracım tanışma bölümünde bahsettiğim gibi 98 xei klimalı tüplü corolla.. yaklaşık aracımı alalı 4-5 ay oldu. Yağ değiştirme zamanı geldi ustaya götürdüm. Yağ buji hava filtresi felan değişti. Radyötörde hiç antifiriz yokmuş sadece su dolu imiş. Usta suyu boşattı ve antifiriz koyduu. Yaklaşık 1 hafta sonra aracın altından antifiriz akmaya başladıı. Tekrar götürdüm ustaya. Devir daimden kaçırdığını söyledi. Çünkü sürekli su olması nedeniyle antifiriz koyduktan sonra pasları söktüğü ve bunun için kaçırdığını söyledi. Bende devirdaimini değiştirdim. Bu arada usta devir daimi sökünce gittim triger kayışını , vantilatör kayışını değişitirdim. Tabiki orijinaliyle. Yedek parça taktırmam aracımaaaaaa kıyamam valla. Bu arada alttan kaçırma olayı sona erdii. ilk hareketinde meydana gelen cırk cırk seside yok olduuu.  Aralığın 15'inde senelik izine ayrılıyorum. Aracımla yalnız olarak memleketim Amasyaya gideceğim kısaca doya doya kullanacağımmm..    

Burak Bey,
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı sorun benim eski aracımda olmuştu su radyatörünü değiştirmek zorunda kalmıştım.
Bu bakımlardan sonra Allahın izniyle uzun bir süre sanayi yolunu unutursunuz aracınızı güle güle kullanın.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2010, 18:31:46 »
Aracınızı güle güle kullanın ayrıca paylaştığınız değerli bilgiler için de teşekkürler... Aynı olay benim Doğan aracımda da başıma gelmişti ama onun devirdaim değil radyatör patlamıştı :)
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2010, 18:36:35 »
Aracınızı güle güle kullanın ayrıca paylaştığınız değerli bilgiler için de teşekkürler... Aynı olay benim Doğan aracımda da başıma gelmişti ama onun devirdaim değil radyatör patlamıştı :)

kuş serisinin en kronik sorunudur...hararet yapar,hortum patlatır felan filan...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2010, 18:52:46 »
Amasya sanayi de Gençler Otomotiv var aynı sorun bizim başımıza geldi hemen yapmışlardı orda baktırın veya Amasya da ustanız varsa baktırabilirsiniz :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2010, 20:25:21 »
Bu sorunu yasamamak ıcın hıc sogutma suyu degısımıde yapmadım antıfrızde eklemedım. Hala -20 derecedeyım. Bu bakında 0,5 lt Su 0,5 lt. Antıfrız eklemesı yapacagım genlesme tankına her halde -25 olur :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2010, 21:13:39 »
Ben de yazın arabama bakım yaptırdım. Yağ, buji, antifirz ve filtreleri değiştirttim. Daha önce başıma benzeri devirdaim olayı geldiği için ustayı tenbihledim. Radyatöre direkt olarak antifirizi koymamasını, suyla karıştırarak eklemesini söyledim. Öyle de yaptık bi sorun olmadı çok şükür. Ben yaz kış motordan antifirizli suyu eksik etmem. Patlarsa patlasın...
Şu fani dünyaya geldin gidiyon,
Sıkı tut bir yarin elinden gönül.
Yarinen yar isen daha ne diyon,
Anca yarin anlar halinden gönül...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2010, 23:03:51 »
  Hayırlı olsun, kafa rahatlığı herşeyden önemli bencede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2010, 13:37:54 »
Amasyada köyde oturan biladerin 1988 reno'su var. Oda radyatörün suyunu boşaltmış ve hepsini antifiriz koymuş donmasın diyeee.. Sonuç 3 gün sonra radyatörden avuç avuç su akmaya başladı. Neyse radyatörün içerisinde bir ilaç atmasını (yapıştırıcı gibi bir şey) tavsiye ettiler ve akma durdu..