evet arkadaşlar fotoğraflar yine cep telefonuyla ve zor anlaşılır. parlak olan aydınlatma bile karanlık çıkmış. Ziya arkadaşımın led olayını çözmesinden sonra, ben de şu işe bir gireyim dedim ve bugün Karaköy'e gidip, 8 adet superflux led, uygun pano ve direnç alıp geldim. önce malzemelerimize bir bakalım...
gerekli olanlar, lehim tabancası ve aparatları, aldığım malzemeler, biraz kablo ve bir elektrik bandı. gereksiz olarak masada kalabalık yapanlar da sigara, çakmak, portakal suyu ve küllük... hiç bir işime yaramadılar...

ledlerimiz 5mm'lik 3.2v değerindeki superflux'lar...
ardından, artı ve eksilere dikkat ederek panoya dizdiğim ledleri lehimleyerek sabitledim. burada aralarındaki boşluğu, araçta monte edilecek deliklere uygunluğu bakımından verdim. aslında Ziya arkadaşımızın yaptığı gibi bir noktaya 8'den fazla bile led bağlanabilecekken, bir delikten 2, hemen yanındakinden de 2 olacak şekilde 4'lü bir seri oluşturdum, sonra aynısından bir tane daha... bir de 75ohm direnç bağladım. 60 bağlasam daha parlak olurdu ama, almış bulundum bir kere. lehim gayet acemice oldu ama sonuç olarak oldu. hiç bu kadar pis bir kart görmemişsinizdir.

ve sonuç. dediğim gibi fotoğrafın kalitesizliğinden karanlık gibi dursa da, aslında gayet hoş oldu. daha önceden bagaj ampülünü de mtec super white ampül ile değiştirmiştim. ama ampülü takmadığımda neredeyse ışık hiç farketmiyor...